top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Kortrijks derby eindigt op 3-2 voor de Blauwe Uilen!

28-3-2022

Geschreven door Gael Agneray


Wat een derby! Supporters van Aalbeke Sport & KSV Kortrijk kregen waar voor hun geld met maar liefst 5 doelpunten waarvan 4 in de eerste helft. Een open wedstrijd zorgde voor veel kansen aan beide kanten waarbij Aalbeke het naar zich kon toe trekken amper 10 minuten voor het eindsignaal van de partij. Zo blijven onze Blauwe Uilen nog in de running voor de eindronde met nog 5 wedstrijden te gaan!

Indrukwekkende eerste helft met kansen aan beide kanten!


Het zonnetje schijnt en intussen zijn we ook van uur veranderd. Ons Garenwinderstadion is klaar om de laatste derby van het seizoen te spelen tegen de buren van KSV Kortrijk. Kortrijk die in 2022 in goede doen is en ook aanspraak maakt op een eindronde ticket. Voor ons net hetzelfde doel enkel en alleen maar meer ongelukkig geweest dit jaar. We starten ook meteen furieus aan de wedstrijd met al een eerste kans via de rechterkant, Ergo besluit op Vanbrabandt. Niet veel later opnieuw prijs via een crosspass van Agneray kan Ergo zich doorzetten aan de rechterkant en net niet Frederik Demaitre bedienen.


Aan de overkant is er ook ruimte via snelle spitsen Cem Blondeel en Glenn Delacluse. Alexander Delaere kan meteen goed uithalen. Bij de 2 volgende pogingen is het off-side maar we zijn zeker gewaarschuwd!


Via een actie aan de linkerkant met Simen Demeyere en Gael Agneray veroveren we een reeks aan corners en in de twaalfde minuut is het zover. Thomas Kongolo met de perfecte corner en daar staat Evert Dejans die staalhard binnenkopt. 1-0 voor de Blauwe Uilen! KSV Kortrijk lijkt van slag te zijn want niet veel later opnieuw via de linkerkant komt Demeyere naar binnen en zet hij voor met rechts, zijn bal wordt net nog geschampt door Gauthier Goemaere van Kortrijk en zo belandt de bal in de voeten van Ergo op zijn rechtervoet die het leer netjes naast Vanbrabandt binnenschiet. Het is 2-0 na een kwartier spelen.

We blijven op ons elan doorgaan maar worden ook gewaarschuwd via verschillende pogingen van Kortrijk. Eerst kan Alexander Delaere een quasi binnengekopte kans van Vandemaele uithalen en daarna haalt Vanhuyse een bal van de lijn. We worden gewaarschuwd maar toch is het op het half uur prijs. Domien Debrabandere kan in de kluts de bal onder controle houden en schiet voorbij een zwerm verdedigers en onze keeper de bal binnen. 2-1 en we voelen de hete adem van Kortrijk. Intussen krijgen we zelf ook wat kansen zonder echt nog gevaarlijk te zijn.


Net voor de rust kan Cem Blondeel doorgaan op de rechterkant na een bedenkelijke offside positie. De ref laat doorspelen en bij het uitkomen van Delaere wordt Blondeel onderuit gehaald, 50-50 in onze ogen en een potentiële offside positie maar de bal gaat toch op de stip! Bert Claerhout gaat achter de bal staan en schiet in de linkerbenedenhoek de gelijkmaker binnen. Een opdoffer voor Aalbeke die een sterk eerste half uur speelt.


Minder doelpunten in tweede helft maar niet minder spektakel!


De tweede helft biedt opnieuw hetzelfde aan beide ploegen, toch gaat Kortrijk iets anders spelen wat ze bovendien al deden op het einde van de eerste helft. In plaats van met 3 achterin gaat het met 4 spelen om zo de rechterkant wat meer af te schermen.


In aanvallend opzicht verandert er niets en voor ons ook niet. We blijven op ons elan verdergaan en de kansen komen voor ondermeer Demaitre & Ergo. De kansen zijn iets concreter voor KSV Kortrijk via Blondeel of nog De Brabandere maar o.a. de lat staat in de weg en een goede verdediging met als sluitpost Alexander Delaere behoeden ons van een 3de tegen treffer. Zelf zijn we op zoek naar de volledige buit om onze eindronde kansen te houden. Rodrigue Derycke gooit Taha Souhail en Sven Loosvelt in het veld. Die eerste krijgt bij zijn eerste echte kans de bal op een plaatje in de kleine rechthoek. Robin Ergo doet de actie en legt de bal keurig, Souhail schiet van dicht door de benen van Van Brabandt binnen met nog 10 minuten te spelen!


KSV Kortrijk probeert nog een eindoffensief om een punt mee te nemen maar tevergeefs. De kansen gaan over, worden geblokkeerd, kortom ongelukkig. Een wedstrijd die door beide ploegen konden gewonnen worden trekt Aalbeke over de streep. Dit betekent in de rangschikking 2 punten achter op Marke en 3 op Winkel B. Alles lijkt nog te kunnen gebeuren in deze bijzonder spannende competitie! Afspraak in Lendelede zaterdagavond om 20u30!


Reserven dichtbij kampioenschap na klinkende tweede helft bij de 2de Bissegem!


Ze kwamen op achterstand tegen de tweede in de stand Bissegem maar konden het tij alsnog keren met een doelpunt van Verhelst in de eerste helft. Daarna volgde een demonstratie met 3 doelpunten om met 1-4 te gaan winnen bij Bissegem. Met nog 4 matchen te gaan kan Aalbeke voor het eerst sinds lange tijd kampioen worden in een reeks. Onze reserven spelen vrijdag 1 april om 19u30 tegen RDS Dottignies Sport. Graag willen we ze massaal aanmoedigen om vrijdag het glas te heffen op een kersvers kampioen! Tot dan?!


#thefutureisnow

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page