• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Lendeleeds slot ontwricht in tweede helft!

4-04-2022

Geschreven door Gael Agneray

De eerste wedstrijd van ons drieluik hebben onze Blauwe Uilen tot een goed einde gebracht. Na een erg gesloten eerste helft helft waarbij ver geen enkele kans uit kwam van beide ploegen hebben onze Blauwhemden afstand kunnen nemen in een sterke 2de helft waar we een dominant Aalbeke zagen met deze keer wel geluk in de afwerking. Het neemt de 3 punten mee uit Lendelede en kan zich focussen nu op de wedstrijd tegen Wevelgem op woensdag (19.30u) en zaterdag opnieuw thuis tegen De Ruiter (18.30u)!

1ste helft zonder animo

Er kan zeer weinig geschreven worden over de eerste helft die in het algemeen gewoon gesloten was aan beide kanten. De 0 houden in deze partij was het belangrijkste item. In aantal gecreëerde kansen kunnen we met moeite zeggen dat er iets concreet was. Livio Van Hoe probeerde het eens uit de 2de lijn met een schot van afstand die Alexander Delaere niet kon verrassen. Aalbeke kreeg wel wat standaardfases cadeau van Lendelede maar kon zowel niet uit corner of vrije trap scoren. Evert Dejans was het dichtst bij een doelpunt maar zijn kopbal werd geblokkeerd.

Dominant Aalbeke in tweede helft met kopbal doelpunt Sabri Bensalem & volley voor Arno Verhelst

De tweede helft is duidelijk uit een ander hout gesneden bij onze Blauwe Uilen. We zijn nog maar net begonnen of we kunnen de beste actie uit de wedstrijd noteren aan de rechterkant. Via combinatiespel tussen Kibonge en Robin Ergo komt de bal in de voeten van Sabri Bensalem die met een uitstekende dribbel Frederik Demaitre kan bedienen aan de eerste paal. Helaas botst de bal iets te hard en gaat zijn schot net over. Dit kon en moest de 0-1 worden.

Aan de overkant krijgt Lendelede geen voet meer aan de grond. We domineren het spel en proberen in de combinatie de oplossing te vinden. Het duurt wel even voor we opnieuw zelf aan kansen geraken. In de 78ste minuut is het dan eindelijk prijs wanneer opnieuw op de rechterzijde doorgezet wordt. Kibonge Ndamununu zet weliswaar voor met zijn linker op het hoofd van Sabri Bensalem, zijn kopbal gaat in een boog voorbij doelman Callewaert heerlijk binnen. 0-1 en de Lendeleedse verdediging is dan toch nog geklopt.

5 minuten later is het lot bezegeld voor Lendelede wanneer Arno Verhelst een afvallende bal in een keer op zijn slof neemt in volley. Knap doelpunt van ver en 0-2 voor Aalbeke die de rest van de wedstrijd controleert en zo de volle buit meeneemt.

Woensdag wacht er al opnieuw een wedstrijd, de inhaalwedstrijd tegen Wevelgem B wordt afgetrapt om 19u30! Vervolgens komt De Ruiter, de voorlaatste in de stand op bezoek. Dit is dan weer zaterdag om 18u30. Noteer ook zeker en vast zondag 1 mei in jullie agenda's. Deze zondag staat in teken van veel festiviteiten voor Aalbeke Sport. De wedstrijd zelf wordt afgetrapt om 15u00 terwijl de finale van de U17 (Sjouwer Cup) gepland staat om 12u30.