Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Logisch gelijkspel in Stasegem

3-10-2022

Geschreven door Gael Agneray

Op een zonnige zondagmiddag konden onze Blauwe Uilen niet verder geraken dan een gelijkspel. We zijn duidelijk geen gewoon grasveld meer gewoon en hadden ook en gebrek aan creativiteit in de zone van de waarheid. We kwamen toch vroeg op voorsprong met de hulp van Stasegem zelf maar konden die niet verder uitdiepen. Integendeel, Stasegem maakte gelijk en kon ook aanspraak maken op de overwinning. Die kwam er weliswaar niet, Aalbeke komt goed weg maar moet zich volgend weekend thuis meteen herpakken!

Onze wedstrijd start veelbelovend wanneer onze kapitein Sabri Bensalem een kans na 2 minuten via de linkerkant en de bal staalhard in de korte hoek probeert te schieten, echter staat Loin attent de keepen en verwerkt hij de bal in corner. 3 minuten later is het dan zover via een combinatie aan de rechterkant via De Winter en Lecrenier kan Huys zich doorzetten, hij probeert de bal hard voor doel te brengen maar Stasegem ziet er niet zo goed uit in die actie en via keeper Loin gaat de bal binnen. 0-1 voor onze Blauwe Uilen na een goede start.

Daarna nemen we wat gas terug en is het wachten tot halverwege de eerste helft om nog een kans te noteren. Een afstandsschot die over het doel gaat van Sabri Bensalem. Het is iets te weinig van onze blauwhemden vooral in het offensieve compartiment zijn we onmondig en kunnen we geen kansen uitspelen. Voor Stasegem is het dan weer wachten op de eerste echte kans, die komt er in minuut 33 wanneer nummer 10, Olivier Vauterin een poging waagt van op afstand, de bal wordt geklemd door Debuyck, geen gevaar. 2 minuten later krijgen we de kans op de 0-2. Na een dieptepass van Jan De Winter kan Nolan Lefebvre via de zijkant alleen op doel af, we hebben 2 blauwhemden mee in deze actie maar toch beslist Nolan om zijn poging zelf te wagen, die gaat echter onbegrijpelijk over het doel van Loin. Jammer maar helaas geen 0-2 voor Aalbeke, integendeel net voor de rust probeert Seys van Stasegem onze doelman Debuyck te stiften hij duwt de bal weg richting 2de lijn waar Vauterin alleen staat en de bal voorbij alle verdedigers & Debuyck kan binnen schieten. Een koude douche voor onze Blauwe Uilen die de rust ingaan met 1-1.

Bijzonder zwakke tweede helft zonder offensief gevaar van Aalbeke

In de tweede helft neemt Stasegem het van Aalbeke over en is het opnieuw Vauterin die van op afstand probeert, zijn poging gaat over. 3 minuten later opnieuw Stasegem, Deman schiet dicht bij doel maar Debuyck kan redden. We zijn gewaarschuwd op een eerste nederlaag maar kunnen zelf weinig tot niets brengen. In de 65ste minuut is het Gianni Messiaen die met een volley uit de tweede lijn zijn poging waagt, die gaat net naast. 2 minuten later is het een kans voor Arne Quartier, zijn schot in de korte hoek zal verwerkt worden in corner door Debuyck.

Intussen is het alarmsignaal gesprongen op de bank & gaan we wisselen, Provoost voor Loosvelt, De Winter voor Souhail, Kibonge Ndamununu voor Lecrenier en jawel 10 minuten voor het einde moet Agneray noodgedwongen ook invallen mede door onze 14 geblesseerden na 5 wedstrijden spelen. De wissels halen bitter weinig uit, we creëren een aantal kansen & corners maar niets is concreet genoeg om aanspraak te maken op de overwinning. Integendeel, we mogen van geluk spreken wanneer Steven Vancompernolle van Stasegem in de grote rechthoek niet kan binnenschieten, zijn poging gaat over en zo eindigt ook de wedstrijd.