top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Moedige 2de helft brengt onze Blauwe Uilen langs Otegem!

19-9-2022

Geschreven door Gael Agneray


Zaterdagavond, 18u00, Otegem, de herfst is duidelijk begonnen wanneer scheidsrechter Vermeersch de wedstrijd op gang fluit in de gietende regen. Enkele minuten later zonneschijn maar toch frisse temperaturen om de wedstrijd bij te wonen. Gelukkig zien we een open partij met twee ploegen die willen voetballen. Elk een helft blijkt na de wedstrijd. Een sterk Otegem in de eerste helft die beloond werd ten opzichte van moedige Blauwe Uilen die met 10 nog de 3 punten meegraaien richting Aalbeke!

Het openingskwartier is meteen voor de Panda's wanneer na 4 minuten spelen de eerste kans valt. Het is Goethals die via de linkerzijde de nummer tien van Otegem Phyfferoen kan vinden aan de rand van de 16. Die waagt zich meteen aan een afstandsschot maar zijn schot wijkt af op een van onze verdedigers in corner. Enkele minuten later opnieuw de 10 van Otegem, ditmaal op vrije trap kan hij het hoofd vinden van Smet die over kopt.


Het is voor Aalbeke wachten tot op het kwartier wanneer we kunnen opschuiven aan de rechterzijde via Provoost in combinatie met Neves, Kongolo komt de bal bijna aan de achterlijn tot bij Nolan Lefebvre die gevaarlijk scherp centert maar helaas geen Aalbeekse voet kan vinden. 3 minuten later opnieuw onze Uilen, Taybi Bensalem onderschept de bal aan de linkerzijde en kan opschuiven en de bal deponeren bij zijn broer Sabri die naar binnenkomt en hard in de korte hoek schiet, doelman De Bosschere kan in corner verwerken. Nog eens 2 minuten later bijna dezelfde fase maar met Lefebvre en Neves in de hoofdrol. Opnieuw de korte hoek maar geen goal!


Otegem probeert een antwoord te vinden aan de helft van de eerste helft. De poging komt opnieuw van afstand door Phyfferoen maar het is een afzwaaier. Op het half uur dan opnieuw een poging van Aalbeke, de 5de intussen. Cedric Cappelaere onderschept in de verdediging en schuift op om de bal te spelen naar de linkerkant waar de gebroeders Bensalem vrijstaan. Sabri kan met zijn voorzet Nolan Lefebvre net niet vinden. Een perfecte counter maar net geen doelpunt. Het is Otegem die uiteindelijk de score kan openen, op corner weliswaar komt de bal terecht op het hoofd van spits Smet in de 2de zone die vrij kan koppen. Zijn poging gaat in een boog voorbij alles en iedereen in het net. 1-0, een koude douche voor onze Blauwe Uilen die net op dat moment goed bezig waren. We krijgen nog net voor de rust een kans, op center van Taybi Bensalem kopt broer Sabri naast.

We gaan dus ook rusten met 1-0!

Moedig 10-koppig Aalbeke voorbij Otegem in een sterke 2de helft


We starten na de rust met vol goede moed aan het tweede deel van de partij en dat zie je ook meteen. Neves drukt af maar zijn poging gaat in het zijnet. Toch krijgen we bijna de opdoffer van Otegem die in 3 keer onze keeper Debuyck kunnen verschalken, Thijs komt echter 2 keer heel goed uit en de derde poging gaat onbesuisd over. We zijn gewaarschuwd! Net voor het uur is het opnieuw corner voor ons, Neves kan het hoofd van Cappelaere vinden die net over kopt. Volgende actie dan via De Winter met een lange bal naar Lorenzo Mauceri, die kan op zijn beurt Nolan Lefebvre vinden opnieuw gaat zijn poging in corner. De aansluitingstreffer lonkt en onze Blauwe Uilen worden beloond voor hun werk wanneer Mauceri van dichtbij staalhard in het dak van het doel kan binnenschieten na een collectieve actie via Lefebvre en Neves.


1 minuut later zijn we niet wakker en kunnen we bijna opnieuw achter de feiten aanlopen wanneer spits Smet over kopt. Op corner gaat de bal ook bijna binnen enkele minuten later. In de 68ste minuut is Mauceri opnieuw goed bij de pinken op voorzet van Sabri Bensalem, hij schiet net over. Wanneer alles goed lijkt te gaan voor onze blauwhemden krijgen we een zware opdoffer, Jan De Winter pakt zijn tweede gele kaart van de avond na balverlies. Met nog 20 minuten op de klok moeten we met 10 verder.


Otegem lijkt de numerieke voorsprong niet te benutten, we noteren de eerste twee kansen uit Aalbeekse voeten, Melvin Neves met een poging die op de keeper botst. Sabri Bensalem uit de 2de lijn net naast en bij Otegem probeert de ingevallen Jari Vandeputte uit de tweede lijn ook maar Debuyck staat stevig te keepen. We zouden bijna tevreden zijn met een puntje tot de laatste 5 minuten van de partij wanneer Mateo Lecrenier zich kan doorzetten aan de rechterzijde via een dieptepass van de ingevallen Dejans. Hij kan de bal net binnenhouden en scherp voor doel voorzetten waar Neves in de korte hoek kan binnenschieten, 1-2!!!

We lijken de boel onder controle te hebben, puik verdedigend werk van de ploeg die een echte teamprestatie op het veld neerzet. We nemen 3 waardevolle punten mee naar Aalbeke tegen een sterke tegenstander die niet lang daar onderin zal blijven staan. We starten de competitie met 9/9 en kunnen bij winst thuis aanstaande zaterdag tegen GD Ingooigem spreken van een perfecte septembermaand. Enkel de buren van Marke doen even goed in de competitie.


Doelpunten:

36' 1-0 9. Smet (Otegem)

62' 1-1 11. Mauceri (A: 20. Neves)

84' 1-2 20. Neves (A: 2. Lecrenier)


Afspraak komende zaterdag dus thuis tegen de Groene Duivels van Ingooigem om 18u30! We zorgen voor de nodige spijs en drank om alles gezellig te maken in onze 056 Arena.


246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page