Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Moeizaam maar winst in De Ruiter!

29/11/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Je hebt soms van die dagen dat je liever thuisblijft in je zetel en aan binge watching doet. Gisteren was voor velen zo'n dag met prachtig herfstweer en zelf winterse buien. In de loop van de ochtend krijg ik een melding op de fantastische en vlot draaiende BBF app. Terreinwijziging naar het kunstgras van De Ruiter wat een bleek goede keuze te zijn. 16u23 want we spelen 7 minuten over na een spannende 2de helft waarbij voor de handvol meegereisde supporters van de Blauwe Uilen niet goed waren voor het hart. Taybi Bensalem verlost ons van die spanning met een knal in het zijnet vanop een 20-tal meter. Oef, niets meer dan oef en de leidersplaats ten koste van Bissegem die op Mandel tegen een bedenkelijk elftal speelde.

14u30, de wedstrijd is op gang gefloten door scheidsrechter Goudmaeker. Meteen zetten we de toon en dit gaan we uiteindelijk de complete eerste helft doen. Het is Kjell Braem die de spits afbijt met een volley die in corner verwerkt wordt na 2 minuten spelen. 4 minuten later opnieuw gevaar deze keer via de linkerkant waarbij Lorenzo Mauceri een uitstekende opportuniteit krijgt om de 0-1 te maken. Zijn poging gaat via de bil over. 4 minuten later opnieuw onze Lorre, deze maal bediend door Thomas Kongolo die zich doorzet op de rechterkant. Je voelt dat we die wedstrijd gaan domineren, bij balverlies heroveren we vrij snel ook de bal. We gaan een 15-tal minuten over naar middenveldsvoetbal, het weer doet er ook geen goed aan.

Mauceri denkt dan, waarom eens niet vanop afstand de keeper toch intimideren. Zijn poging gaat in de handen van de keeper. Polfliet recupereert de bal dan op het middenveld en levert de bal bij Loosvelt maar zijn voorzet zorgt helaas niet voor een doelpunt, Mauceri kopt net naast. Bij De Ruiter noteren we in een groot halfuur amper gevaar, een bal die verwerkt wordt in corner, meer niet. Voor we de 2de helft affluiten noteren we nog 2 kansjes, Tobias Polfliet met de center maar Braem kopt over & als slotakkoord een afstandsschot van Taybi Bensalem.

0-0 aan de rust, een zegen voor De Ruiter, bedenkelijk voor een gehavend Aalbeke die toch zijn typeploeg mist in dit duel.

De Ruiter met een knap afstandsschot voor de 1-0, gek slotkwartier & de volle buit voor Aalbeke!

De 2de helft is nog maar net begonnen of kapitein Quartier probeert meteen op afstand om doelman Delaere eens te testen, zijn poging gaat over. Opnieuw De Ruiter die goed uit de kleedkamer is gekomen, deze maal met Raveschoot op vrije trap. Delaere is opnieuw attent. Aan de overkant duurt het toch een dik kwartier om de eerste kans te verzilveren. Het afstandsschot van Loosvelt gaat in de handen van de keeper. In minuut 63 gebeurt dan voor onze Blauwe Uilen het onwaarschijnelijke wanneer Quartier buiten de 16 de bal mooi op de slof neemt en de bal via de daklat binnengaat. 1-0 voor De Ruiter, Aalbeke met een moeilijke namiddag.

Intussen horen we in het publiek "Mandel staat voor tegen KRC Bissegem". Een motivator voor onze ploeg op het veld maar voor ons toch even kijken naar dit gegeven. Snel zien we een aantal nieuwe namen staan waaronder Roman Ferber (Ex- Royal Excel Mouscron, Union, Sporting de Charleroi). Blijkbaar heeft Mandel een aantal profspelers afgevaardigd bij de 3de provincialer. Ter discussie vatbaar dus maar niet voor nu. We concentreren ons op ons eigen spel maar de bal wil er maar niet in. Simen Demeyere is intussen ingevallen en probeert meteen maar zijn poging gaat op de keeper. Lorenzo Mauceri probeert ook van ver maar telkens in de handen van de keeper. Zelf Jordan Cossart schiet eens van afstand pal op de paal maar de rebound gaat over. Aan de andere zijde kan kapitein Quartier, Raveschoot bedienen op center maar zijn kopbal gaat over. En maar goed ook.

Het slot van de wedstrijd belooft alweer gek te worden, Aalbeke duwt voor zijn leven terwijl De Ruiter ook helemaal inzakt en de bal niet meer kan bijhouden. In de 84ste minuut krijgen we eindelijk de opluchting wanneer Simen Demeyere de bal op de slof neemt en hard in het dak van het doel binnentrapt via een bal van Loosvelt. 2 minuten later dan de opdoffer voor De Ruiter. Taybi Bensalem met een heerlijk afstandsschot in het zijnet binnen. 1-2 job done denken we dan! Maar neen, ongelofelijk maar waar, Quartier krijgt nog een uitstekende kans in toegevoegde tijd om de bordjes weer gelijk te maken. Gelukkig voor ons kiest maakt hij de verkeerde keuze. De ingevallen Rohrmann krijgt ten slotte nog een mooie kans op de 1-3 maar helaas.

We winnen met het kleinste verschil in De Ruiter, niet zonder kleerscheuren maar wel met de 3 punten. Door de verliespartij van Bissegem nemen we de leidersplaats momenteel over op een punt van Bissegem & 2 punten van Marke. 3 Kortrijkse ploegen vaardigen de Top 3 af. Hopelijk neemt een ervan de titel om Kortrijk te vertegenwoordigen in 2de provinciale volgend seizoen!

Komend weekend komt de tiende in de stand op bezoek. De Groene Duivels uit Ingooigem speelden thuis tegen Eendracht Hooglede afgelopen weekend. Het werd 2-5 in het voordeel van Hooglede die in bloedvorm is. Sinterklaas komt langs, hopelijk u ook!