• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Mooi openingsdebuut voor onze Blauwe Uilen in Ledegem! (0-3)

5-9-2022

Geschreven door Gael Agneray

De competitiestart.. Het is altijd wel even erin komen. De voorbereiding verliep met ups & downs zoals elk jaar bij Aalbeke. Met nieuwkomers is het wat zoeken voor de beste keuzes en iedereen heeft wel een beetje stress. Het is niet anders in Ledegem, de promovendus van afgelopen seizoen in 4de provinciale, kampioen en ploeg die er torenhoog uitstak in hun reeks. Aan onze kant, een vernieuwd Aalbeke zowel op als naast het veld met de nodige ambities er iets moois van te maken!

Balbezit voor onze Blauwe Uilen, logische voorsprong

Van bij de aftrap, zijn onze Uilen dominant in het spel en zien we een afwachtend Ledegem die vooral op de counter loert naar mogelijkheden. De eerste kansjes zijn dan ook voor Aalbeke met een afstandsschot van Kongolo in de 3de minuut die hoog over gaat. Meteen daarna probeert Neves ook in de 16 maar zijn schot wordt geblokkeerd. Ondanks de nodige stress spelen we meteen een mooi openingskwartier met kansen via Vrije trap van De Winter die over gaat of nog op corner. Het is bij Ledegem wachten tot de 17de minuut voor de eerste kans, die komt op naam van Vandermeersch maar zijn poging gaat ook hoog over.

Op het half uur krijgen we de eerste grote kans van de partij, Lefebvre kan afleggen voor De Winter maar je raad het nooit.. Opnieuw geblokt. Bij Ledegem probeert Vervaeke met een afstandsschot die onze Doelman Debuyck niet kan verrassen. Ledegem begint op te zitten en kan een aantal kansen bij elkaar voetballen, echter kan Vandermeersch voor een tweede keer doelman Debuyck niet verschalken. Op aangeven van Verlinde Mehdi kan ook Vuylsteke niet afwerken en is het 2 minuten later wel prijs maar aan de overkant. Via een goede combinatie kan Kongolo de bal meegeven met Neves, die zich vrij dribbelt en het leer mooi in het linkerzijnet schiet net binnen in de 16. Het is zover, 0-1, de wedstrijd kan nu openbarsten!

Ledegem probeert een antwoord te vinden door een schot van Verlinde, die geblokt wordt door onze nummer 3 Robbert Vanhuyse. De wedstrijd gaat goed op en neer en we krijgen verzorgd voetbal te zien van beide partijen in een faire wedstrijd. Net voor de rust gaat de bal vlotjes tot bij Kongolo, hij probeert Mauceri het leer aan de 1ste paal te geven maar de bal gaat nog net in corner. We krijgen kort daarna een penalty wanneer kapitein Cappelaere in de 16 foutief tegengehouden wordt door een Ledegemse speler. De bal gaat op de stip, Nolan Lefebvre neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet het leer in het rechterzijnet. 0-2 en scheidsrechter Van Den Saffele fluit de 1ste helft af. Aalbeke op rozen in een puike 1ste helft.

Moeilijk halfuur voor Aalbeke die weet te scoren in het slot dankzij Huys & Provoost

De 2de helft begint meteen beloftvol wanneer Cappelaere net naast kopt op corner. We gaan ook vrij vroeg gaan wisselen met Robbert Vanhuyse & Mateo Lecrenier die eruit gaan voor Taybi Bensalem & Samuel Provoost. Intussen is Verlinde de gevaarlijkste man op het veld voor Ledegem, hij schiet op Debuyck en kopt ook net over enkele minuten later. We vallen wat stil aan onze kant uit, weinig oplossingen en beweging zoals in de 1ste helft het geval was. Beerland zijn schot is opnieuw geblokkeerd en het is toch wachten tot de 81ste minuut voor een nieuwe kans van Aalbeke. Neves schiet het leer in de korte hoek verwerkt in corner. Aan de overkant is Ledegem op corner ook gevaarlijk maar Debuyck kan eerste redden en bij de 2de poging kan Taybi Bensalem het leer wegwerken.

We blazen even af en plots is de verlossing daar. Ditmaal aan de rechterkant kan Samuel Provoost zich doorzetten en de bal met een een center over de grond naar de ingevallen Martin Huys spelen. Hij neemt de bal in een keer met de wreef en schiet overhoeks de 0-3 binnen. Het is dan nog enkele minuten spelen voor het eindsignaal weerklinkt en we de 3 punten meenemen naar Aalbeke!

We blikken terug op een succesvolle 1ste wedstrijden en kijken ook meteen naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag 10 september ontvangen wij de buren van Heule, dit uitzonderlijk om 17u00 gezien de nodige festiviteiten in Heule en Lauwe datzelfde weekend. We hopen zo jullie massaal te mogen ontvangen in onze 056 Arena voor de eerste Kortrijkse derby van het seizoen!