• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Ongeslagen thuis in de heenronde!

06/12/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Nog een wedstrijd en de heenronde zit erop voor onze Blauwe Uilen. Nog een veldslag op het veld van dé ploeg in vorm, Eendracht Hooglede en we kunnen onze heenronde beginnen analyseren. Thuis alvast een geslaagde met enkel 2 gelijke spelen tegen Winkel & Dosko Beveren. Zaterdag werd het 4-0 na een mooie dominantie van onze Blauwe Uilen tegen de Groene Duivels uit Ingooigem. Daarnaast ook een puike prestatie van onze beloften die thuis ook ongeslagen zijn in de heenronde. Ze stranden op een 2de plaats op 2 punten van Bissegem na een gelijkspel in Bellegem gisteren.

We trakteren jullie vandaag niet enkel met een verslag maar ook met een fotoreportage van Olaf Verhaeghe! Ook de Sint was van de partij met zijn roetpiet aan zijn rechter zijde om te waken als de kinderen braaf waren geweest het afgelopen jaar. Ook onze Blauwe Uilen mochten met trots op de foto en kregen van de Sint 3 punten die ze thuis konden houden. Dit tegen de Groene Duivels uit Ingooigem, de tiende in stand met 20 punten. Wij daarentegen moesten winnen om onze leidersplaats niet te verliezen. Dit was Aalbeke nog niet gelukt, telkens het de eerste plaats innam verloor het respectievelijk van Bissegem & Marke uit.

Starten doen we de partij met meteen vuurwerk. Taybi Bensalem test de keeper al vroeg in de wedstrijd om in de 9de minuut op de rechterkant door te gaan. Zijn poging gaat tegen een verdediger en komt voor de voeten van Robin Ergo die in de draai met links het leer tegen de touwen schiet.

Via de flanken ligt er ontzettend veel ruimte en dat is onze Blauwe Uilen niet ontgaan. Tobias Polfliet zet zich sterk door aan de rechter kan en kan Sven Loosvelt net niet bedienen voor de verdiende 2-0. Maar één minuut later wel prijs via het heroveren van de bal door Ergo die Loosvelt vindt. Vervolgens gaat de bal naar de zijkant waar flankverdediger Simen Demeyere postvat om Lorenzo Mauceri te bedienen in de 16. Mooi over de grond binnen en intussen al het 9de doelpunt van Mauceri dit seizoen.

We domineren de rest van de eerste helft volledig met o.a. een prachtige "KDB" bal van Jordan Cossart dat net niet verzilverd kan worden. Taybi Bensalem schiet ook nog met een krul de bal net over de tweede paal. Toch moet onze defensie attent blijven en met name ook Alexander Delaere. Bij een gevaarlijke counter noteren we een goede interceptie van Cédric Cappelaere. De verdediging staat als een huis en de rest van ons team kan vooruit denken. Op center van Sabri Bensalem mist Robin Ergo met het hoofd zijn tweede van de avond. Miraculeus krijgt Aalbeke geen corner terwijl de Ingooigemse keeper zijn poging uithaalt en in corner verwerkt. De eerste helft ronden we af met 2 pogingen van afstand, eentje door Looselt en de andere van Sabri Bensalem.

Overbodige tweede helft? Of toch niet?

De tweede helft lijkt een heruitgave van de eerste met meteen dominantie van onze Blauwe Uilen. Simen Demeyere kan voorzetten, Tobias Polfliet, helaas kan ons spitsenduo de derde van de avond niet tegen de netten schieten. Dan moet je toch even opletten, Delaere moet rond de 50ste minuut een eerste bal pakken. Verder nog met een parade haalt hij ook een kopbal uit van Maxim Dewaele. Nog steeds 2-0 na een uur spelen in het voordeel van Aalbeke.

Speelminuten voor wisselspelers, 2 doelpunten op het einde

Na bijna 70 minuten spelen beslist de tandem Derycke & Acke om te gaan wisselen en spelers minuten te geven. Ingooigem probeert nog kansen te verzilveren maar een sterke verdediging en goed keepende Delaere zorgen ervoor dat we de nul vasthouden. Integendeel zelf, het is Cappelaere via corner en een schot uit de 2de lijn van Bensalem dat hij zijn tweede van het seizoen kan maken, knap op zijn 38ste! Wanneer het helemaal voorbij is voor Ingooigem kan Tobias Polfliet zich doorzetten voor Xste keer op de rechterkant. Via "een twee" met Agneray kan hij Simen Demeyere bedienen aan de verste paal. Die kopt staalhard de 4-0 binnen.

4-0 is ook de eindstand van deze wedstrijd. Intussen blikken we ook al vooruit op aanstaande zondag waar we op bezoek gaan bij ploeg in vorm Eendracht Hooglede. Momenteel met 12/12 ook aan de leiding voor de 2de periode en 5de in de stand. De wedstrijd start om 14u30!

Reserven verliezen twee punten in Bellegem

Een reeks van 24/24 is ten einde gekomen in Bellegem. Goed op koers aan de helft met een 1-2 voorsprong via een prachtige vrije trap van Tjorven Uleyn en een assist van Arno Verhelst op Gaël Agneray waren niet genoeg om de 3 punten mee te nemen naar Aalbeke. Bellegem vocht voor wat het waard was en onze reserven waren net niet goed genoeg om de volle buit mee te nemen.

Het kwam zelf 5 minuten in de tweede helft op achterstand maar kon nog gelijkmaken via een snelle Matendo Rashidi die Gaël Agneray vond die het leer tegen de netten kon schieten van dichtbij. Jammer maar helaas!

De troepen van Jonas Houthaeve gaan voor de laatste wedstrijd van 2021 op bezoek bij SV Anzegem op zondag, aftrap om 9u15!