Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Onmondig Aalbeke verliest topper in Lendelede (1-0)

6-03-2023

Geschreven door Gael Agneray

Wat voorafgaan afging als een topper werd allerminst op het veld effectief een topper. Het gekende probleem bij onze Blauwe Uilen kwam alweer aan het licht op een toch behoorlijke grasmat bij Lendelede. Duidelijk hadden de groen-witten hier minder problemen mee en konden ze hun fysiek spel nog eens benadrukken. Via een omslachtige vrije trap werd de wedstrijd uiteindelijk 10 minuten voor tijd beslist. Een gelijkspel kon en was zeker verdiend alhoewel er als een winnaar mocht aangeduid worden dit Lendelede mocht zijn.

Aan het spel niet te zien dat dit een topper is

De Marcel-Vanhee Arena was goed volgelopen voor opnieuw een topper voor onze Blauwe Uilen. Na de overwinning tegen Otegem sprong Lendelede naar de 2de plaats voor het eerst dit seizoen. Op amper 5 punten was het dus belangrijk om vooral niet te verliezen die avond. Helaas niet geslaagd na een vooral fysieke wedstrijd met bitter weinig kansen en als die kansen er kwamen dan toch meer voor Lendelede waren. Toch starten wij als de betere ploeg aan de partij. Jan De Winter krijgt in de 3de minuut ook al op vrije trap een eerste kans maar zijn poging gaat in de handen van de keeper. Ook bij Lendelede zijn ze meteen wakker, Hugelier plaatst een eerste schot naast het doel van Debuyck. 2 minuten later een actie via de linkerzijde. Simen Demeyere gooit het leer voor doel waar Melvin Neves opduikt aan de 2de paal maar ook zijn poging spat op de keeper.

De eerste corner is voor Lendelede in minuut 9 van de partij. Maar geen gevaar, Popelier schiet in de herneming ook naast. Na het kwartier en wat middenveldsvoetbal probeert ook Mathieu Devos het eens van ver maar ook naast. Dat voetbal houdt ook aan en we krijgen eigenlijk een flauwe topper te zien, op het half uur dan nog een kans voor Aalbeke via Neves die met zijn linker doelman Deveughele niet kan verrassen. 3 minuten later ook een kans voor Lendelede, Debuyck lost maar geen gevaar in de herneming.

Net voor de rust dan voor beide ploegen nog 1 kans om het verschil te maken. Eerst is er de actie van Vens maar Debuyck duikt met zijn voeten op tijd en kan de bal in corner verwerken zonder gevolgen. 1 minuut later dan de counter met Nolan Lefebvre in de hoofdrol, Yanis Khefif kan zijn enige kans in 45 minuten helaas niet benutten, ook hier gaat de bal in corner.

Vrije trap beslist partij met het kleinste verschil

In de tweede helft krijgen min of meer hetzelfde spelbeeld. In de 50ste minuut krijgen we misschien de grootste kans van de partij op corner van Taybi Bensalem, de poging van De Winter spat op de keeper die wegbokst en Lefebvre kan in de herneming niet hard genoeg koppen. Net voor het uur dan nog een voorzet van Neves die voorlangs gaat en eigenlijk zijn dit de kansen voor Aalbeke.

Op het uur neemt Lendelede een beetje over. Er is eerst een lichte fout op onze doelman waar de bal binnengaat & nadien een lichte fout aan de 16 voor Lendelede die wellicht diende als compensatie. Mathieu Devos gaat achter de bal staan en schiet (passt met binnenkant voet) voorbij alles en iedereen richting zijnet 2de paal. Niemand raakt de bal en zo gaat de 1-0 binnen. Verbijstering alom, maar met 12 minuten nog voor het eindsignaal tijd zat om dit recht te zetten. In tegenstelling tot een slotoffensief was het Lendelede die de doodsteek bijna kon bezorgen maar Himpe zijn poging gaat net naast.

Een flauwe partij van onze Blauwe Uilen in het algemeen net na een sterke prestatie tegen Otegem. Regelmaat zal de sleutel worden voor de laatste 7 speeldagen of finales. Gelukkig geen gewone grasmat meer voor ons, wat een voordeel zal zijn als we dit statistisch bekijken! Positief punt ook, we hebben alles in eigen handen, 2 punten voorsprong met 4 thuiswedstrijden en 1 ploeg uit de Top 5. We moeten vertrouwen hebben, we staan er intussen ook al 22 van de 23 speeldagen!

De eerste finale is thuis meteen zaterdag 11 maart tegen KSV Kortrijk. Een derby dus die belooft geladen te zijn. Aftrap is om 18u30 door Belfius Kortrijk. Oud-spelers van beide ploegen zijn gratis welkom en krijgen ook een drankje aangeboden van de club voor het gezin!

Ten slotte gooien we ook bloemen naar onze Reserven. Ze wonnen de topper tegen KSV Moorsele met maar liefst 5-0! Zo komen ze over Moorsele op de 2de plaats te staan. Puik werk van een goed team die volgend jaar in 4de provinciale aan de slag gaat.