top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Onze laatste transfer is feit!

20-02-2023

Geschreven door Gael Agneray


We zijn rond. Na intensieve 3 maanden is onze kern voor volgend seizoen af. De laatste transfer die we verwezenlijkt hebben vorige week is er eentje in het offensieve compartiment waar we tussen ons jeugdig geweld nog een ervaren speler zocht die polyvalent is. Onze keuze is gevallen op Arno Leman, 32 en momenteel nog aan de slag bij 1ste provincialer KFC Moen. Welkom Arno!

Arno zijn parcours is op z'n minst te zeggen loyaal. Hij begon op 4-jarige leeftijd bij Excelsior Moeskroen bij de jeugd en zou er alle leeftijdscategorieën doorlopen tot aan de U19 intussen zo'n 15 jaar geleden. Telkens bij de nationale afdeling. Daarna volgt een eerste avontuur bij een 1ste ploeg, dit bij RFC Luingne waar hij ook zijn eerste successen kent van 3de provinciale in Vlaanderen tot in 1ste provinciale telkens via de eindronde weliswaar. Wanneer de club wat wegzak terug naar 3de provinciale beslissen ze in Luingne om terug in Wallonië te gaan voetballen. Na 10 seizoenen sluit Arno dus zijn hoofdstuk daar.


Na Luingne kiest Arno voor het verhaal KFC Moen. Dit opnieuw voor lange duur, hij zou er 5 seizoenen blijven, dit jaar actief ook in 1ste provinciale. Toen hij er toekwam was de ploeg al in 2de provinciale en promoveerden ze via de eindronde naar 1ste. Boven de verwachtingen doet de ploeg het heel goed ook een reeks hoger. Sterk gestart, nadien wat weggezakt en nu op een veilige 10de plaats. Daarnaast werd gisteren ook gewonnen op het veld van KWSC Lauwe en plaatste Moen zich voor de finale van de beker van West-Vlaanderen. Een mooie einde misschien voor Arno & Quentin Samain voor ze naar de Blauwe Uilen vertrekken?

Arno is 32 en woont in Lille nu 2 jaar. Voorheen altijd in Moeskroen. Hij is een polyvalente aanvallende speler die zowel op beide flanken kan spelen alsook als 2de spits of op de 10.

"Zijn ervaring en polyvalentie is zeker een troef binnen onze ploeg. We hadden voor aanvang van dit seizoen 3 spitsen voor 2 posities en kunnen nu rekenen op 5 elementen wat zeker nodig is voor een volledig seizoen. Arno is een leider op en naast het veld en dat kan altijd goed van pas komen bij onze jongere spelers. Hij moet het voorbeeld gaan tonen samen met onze ervaren verdediging alsook middenveld." zegt Gael Agneray

De club kan zo met trots aankondigen dat het huiswerk af is voor volgend seizoen. Enkel jeugdelementen zullen nog aangetrokken worden om zich te kunnen tonen op een degelijk niveau. Daarnaast hebben we ook ons tweede elftal die start in 4de provinciale. Een mooi verhaal waar we jeugd de kans willen geven om zich verder te ontwikkelen.


De club kan zich nu focussen op het belangrijkste, de promotie naar 2de provinciale, liefst met een titel waar we vanaf zaterdag heel hard voor zullen moeten vechten. Otegem, de tweede in de stand komt op bezoek met de 3 punten achterstand. Afspraak om 18u30 in onze 056 Arena voor de topper van 3de provinciale!


625 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page