top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Onze nieuwe Mascotte!

24-03-2021

Geschreven door Gaël Agneray


De naam "Blauwe Uilen van Aalbeke" kwam ter sprake iets meer dan één seizoen geleden. Sindsdien werd deze geadopteerd en werd de drang naar een volwaardige mascotte/embleem groter. We zijn dan ook zeer tevreden van het resultaat en trots om deze aan te kondigen.
DESIGN


Onze designer Sammy Carpentier koos samen met onze General Manager Gaël Agneray voor inspiratie uit de Verenigde Staten waar een mascotte een trouw sluitstuk is van de club. Je denkt snel aan namen zoals Chicago Bulls waarbij de stier prominent aanwezig is. The Charlotte Hornets is daar ook nog een voorbeeld van. De bedoeling is om deze mascotte ook echt een plaats te geven in de vernieuwde huisstijl van de club met als belangrijkste kleuren Blauw, Zwart, Wit & Goud. Dit zal ook overal terugkeren van de kledij naar de accomodatie toe noem maar op.


Daarnaast hebben we gekeken naar een "vette" font, lettertype die nog enkele jaren mee kan bij de club.


MERCHANDISING


Daarnaast is er een beperkte merchandising lijn die binnenkort online komt te staan. Hier willen we vooral onze nieuwe mascotte promoten met kwalitatieve stukken. Hiervoor hebben we de handen in elkaar geslaan met Merchandise Essentials met name met Karel-Jan Vercruysse & Gilles Cossement. De merchandising lijn zal bestaan uit verschillende "Waves". In Wave 1 kan men een Hoodie, Fan Cap & Fan Scarf aankopen.


Vervolgens evalueren we die eerste Wave om te komen met een T-shirt en ook vooral gerichte seizoensproducten of naar bepaalde evenementen denk maar aan Sinterklaas & Kerst.


De prijzen zijn €50,00 voor een hoodie & voor een sjaal of cap betaal je €20,00. Deze zijn van de beste kwaliteit mogelijk op de markt omdat we ook willen inzetten op de langdurigheid van dit concept. De bedoeling is om de Blauwe Uilen meer in het straatbeeld te krijgen via deze items. Kinderen zullen er dol op zijn!


Ten slotte kan je kiezen om je goed af te halen bij de club en in de regio Groot-Kortrijk zal er gratis geleverd worden. We willen er ook op wijzen dat de hoodie in productie gaat pas na 50 stuks. Dus deze is in "Pre-order" modus. Maar we geloven er steevast in dat dit zal lukken.WEBSHOP


Om de verkoop te faciliteren brengen we aanstaande vrijdag onze webshop uit in samenwerking met CCV met o.a. Claude Bruyneel & David Warszawski. Opnieuw een uniek luik voor een provinciale voetbalclub. Een shop waarbij we data genereren van de kopers, ook om ze te bedanken van hun aankoop. Op de shop kan je ook uw kind inschrijven voor de verschillende stages en zelf volledig inschrijven voor het nieuwe seizoen. En dit in enkele klikken. Opnieuw een unicum.


Benieuwd naar het resultaat? Ontdek onze webshop aanstaande vrijdag om 12u00!


157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page