top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Onze vertrekkers eens op een rijtje

28-01-2021

Geschreven door Gaël Agneray

Foto's door Olaf Verhaeghe & Bram Bataillie


Waar we nieuwkomers hebben zijn er uiteraard ook vertrekkers. Bij Aalbeke de laatste echter niet veel. Iedereen is er graag en wil de club niet snel verlaten ook. Vandaag plaatsen we even alle spelers die ons verlaten in de schijnwerpers. Er zijn spelers die stoppen, spelers die kiezen voor een nieuw avontuur elders.


Beginnen doen we met Vincent Vereeke, onze nummer 7 voor de laatste 3 seizoenen. "Venne" kwam en tekende als een van de eerste spelers in op het nieuwe project 2020. In het eerste seizoen kwam Vincent in actie op de 6 positie om naarmate het seizoen vorderde centraal achterin post te vatten. Wat we vooral onthouden van deze afgelopen seizoen bij Vincent is zijn werkkracht & goesting op training maar ook de wil om iedere wedstrijd alle duels te winnen. Intussen heeft hij met het wielrennen ook een nieuwe hobby gevonden en hij speelt ook regelmatig bij St. Mary's in Kortrijk. Bij de promotie was Venne een betrouwbaar sluitstuk in de hart van onze verdediging waarvoor een welgemeende danku voor 3 prachtige jaren.


Gezien we starten in nummervolgorde gaan we soepel over naar onze nummer 11, Diëgo Vercruysse. Opnieuw een speler die van bij de start aan van ons project aanwezig was. Diëgo startte het seizoen 2018-2019 eerst als linkerflank om bij de trainerswissel zijn vaste stek te vinden op de linksachter. Een betrouwbare oldskool linksachter, zo kunnen we "Don Di" typeren. Een echte lastpost voor de rechtsvoor bij de tegenstander die nooit een gemakkelijk namiddag had tegen onze Diëgo. Diëgo verlaat ons helaas voor een nieuw avontuur bij de buren van KFC Marke waar we hem veel succes wensen en tot later, wanneer we oog in oog tegenover elkaar staan!


Onze volgende vertrekker was ook een lange trouwe blauwe uil, Jordy Marlier beleefde 5 seizoenen aan de Garenwinder. Met het rugnummer 18 startte Jordy aan het nieuwe verhaal bij Aalbeke Sport. Jordy was ook goed voor de eerste assist onder het nieuwe bewind. Op zijn voorzet kwam het doelpunt van Cherubik Crighton in Stasegem (2-1 overwinning). Jordy speelde het eerste seizoen vaak op 6 & 8, naarmate de jaren vorderde speelde hij iets minder waardoor de logische kwam om te vertrekken. Jordy trekt naar reeksgenoot KdNS Heule om terug aan speelminuten te geraken bij het eerste elftal wensen hem hoe dan ook veel succes met het nieuwe avontuur!


Vervolgens kwam Enzo Vanneste bij ons na een mislukte passage bij GD Ingooigem, helaas gooide het Corona-virus roet in het eten en kon Enzo pas van start gaan dit seizoen. Wat resulteerde op enkele wedstrijden. Enzo kiest volgend seizoen om naar Sparta Kruiseke te trekken. Daarnaast keert Brent Vanhoutte terug naar het oude nest. Na 2 seizoenen Aalbeke Sport gaat onze nummer 55 terug naar KSV Moorsele waar zijn roots gelegen zijn.


Na 20 jaar moeten we ook afscheid nemen van Jelle Hugelier, Aalbekenaar in hart en nieren die vorig seizoen al de taak van TVJO op zich nam bij KFC Marke. Vandaar ook de logische keuze om naar Marke te trekken. Jelle kon zich in het seizoen 2018-2019 kronen tot topschutter van onze ploeg met 12 doelpunten. Hij werd geapprecieerd door zijn polyvalentie. Stond bij ons rechtsachter, linksachter, op de flank en zelf in de spits! We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging bij de groen zwarten!


Om af te sluiten met onze vertrekkers delen we mee dat Jan Bert gestopt is eerder dit seizoen, hij kwam net over van FC Latem (Oost-Vlanderen). Daarnaast nemen we ook afscheid van Mehdi Verlinde, die zijn start niet gemist heeft met 4 doelpunten vorig seizoen! Succes met een nieuwe uitdaging heren!


Zo zijn we dus rond met onze 8 vertrekkers, we wensen hen hoe dan ook veel succes en bedanken ze een voor een voor de geleverde prestaties, sfeer & vriendschap.


619 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page