top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Onze voorbeschouwing met Rodrigue & Wim voor 2023!

Bijgewerkt op: 13 jan. 2023

12-1-2023

Geschreven door Gael Agneray


We naderen de eerste competitiewedstrijd van 2023, daarom keren we nog even terug naar 2022, de heenronde en waar we naar uitkijken in deze terugronde. Dit doen we samen met onze staf, Rodrigue Derycke en Wim Acke beantwoorden enkele vragen!

Rodrigue, Wim, net zoals afgelopen seizoen staat we eerste aan de winterstop, wat doet jullie vermoeden dat het deze keer anders is?

Onze kern is breder en we krijgen ook heel wat gekwetste spelers terug. De kwaliteit is ook stukken groter dan vorig seizoen. We recupereren nu Sabri Bensalem, Thomas Kongolo, Simen Demeyere terwijl Taybi Bensalem en Arno Verhelst nog steeds langs de kant staan.


Hoe evalueren jullie de heenronde van de competitie? Wat zijn onze sterke punten en wat kan er eventueel beter?

De sfeer is goed, de goesting is er en we staan met 4 punten voor in deze competitie. Veel beter kan je dan niet echt doen. Maar toch scoren we nog te weinig goals in vergelijking met de kansen die we creëren. Desondanks we niet altijd de 0 houden zijn we erin geslaagd om de 2de beste verdediging te zijn van de heenronde met 17 goals tegen.


We zijn het seizoen gestart met wellicht de breedste kern uit de competitie, 29 spelers, toch zaten we serieus in de moeilijkheden in oktober en november, hebben jullie een gedacht aan wat dit te wijten is?

We zijn gestart met 2 zwaar gekwetsten (Kjell Braem en Arno Verhelst). Daarnaast vergeten we ook Mathieu Heugebaert die einde seizoen was na 7 minuten (kruisbandletsel). Door samenloop van omstandigheden kwamen er nog 5-6 spelers bij de gekwetsten met allerlei vreemde blessures en kwaaltjes. Maar nu zijn de meeste terug op Taybi Bensalem en Arno Verhelst na.


Hoe zien jullie onze huidige ploeg ten opzichte van onze kern vorig seizoen?

We zijn met meer spelers en de kwaliteit is ook omhoog gegaan met de transfers. Hierdoor speelt iedereen op scherp van snee, dit ook op training.


Statistisch zijn we de op een na beste verdediging en de 4de beste aanval, hoe verklaren jullie beide aspecten?

Een goede organisatie in zijn totaliteit. Ook de spelersgroep is ervaren en we hebben dan misschien niet de topschutter binnen onze rangen maar iedereen scoort. Dit betekent ook dat we gevaarlijk zijn van uit iedere hoek.


We hebben intussen een mooie thuis reputatie met het minst verloren aantal punten (3 tegen Marke), is de 056 Arena een moeilijk in te nemen vesting geworden?

We voelen ons goed op ons klein kunstgrasveld waar we wekelijks op trainen. Ook telkens met bal. We gaan dit proberen vast te houden tot het einde van het seizoen!


Vandaag ontvangen we SV Ingelmunster, onze enige verloren uitwedstrijd, hoe blikken jullie terug op de heenwedstrijd?

Een wedstrijd die gelijk opgaand was maar die helaas in de laatste minuut beslist werd door een owngoal. We zijn erop gebrand om dit recht te zetten vandaag.


En hoe blikken jullie vooruit op de topper zaterdag?

We starten na een 15/15 met veel vertrouwen uit de winterstop. We zijn ervan overtuigd met de afgelopen trainingen dat we dit tot een goed einde kunnen brengen. De concurrentie is groot, iedereen wil spelen en niemand verstopt zich.


De transferperiode is volop aan de gang, hoe beleven jullie dit?

We hebben nu al een hele goeie kern, we willen met die spelers ook verder aan te vullen met een aantal versterkingen. Die ook doelgericht zijn om een bepaald systeem te kunnen spelen.


Tot slot, een kleine pronostiek van ieder van jullie, wie zal de wedstrijd openbreken?

Rodrigue: We gaan voor de overwinning! 3-1, Mauceri, Lefebvre en Khefif, onze aanvallers!

Wim: 2-1 overwinning, doelpunten van Neves en Sabri Bensalem.


Afspraak morgen vanaf 17u00, en aftrap door Groverbo & Cafe de Panne om 18u30!


191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page