top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Op mentaliteit gewonnen derby!

14-03-2023

Geschreven door Gael Agneray


Op mentaliteit winnen heeft vaak 2 boodschappen. Enerzijds was het spel zaterdag onvoldoende van onze Blauwe Uilen, anderzijds weer de mentaliteit in het slot zeer positief. Een snelle voorsprong werd weliswaar in 5 minuten uitgewist maar onder druk konden we alsnog de 3 punten thuis houden in een beladen Kortrijkse derby. Het is intussen aftellen tot het einde van dit seizoen met nog 6 finales te gaan!

Kortrijk kwam zeker niet op bezoek in de 056 Arena om te wachten op een counter. De ploeg van Geert Vandevyvere heeft nog een aantal punten nodig om het behoud te verzekeren. Toch zijn het onze Blauwe Uilen die stevig starten aan de partij, na 3 minuten een eerste keer Sabri Bensalem met een schot uit de 2de lijn zonder gevaar. Enkele minuten later zijn we gevaarlijk op corner van broer Taybi Bensalem en kunnen we ook scoren uit een volgende fase. Martin Huys kan de bal droppen achter de verdediging en Neves twijfelt niet en verschalkt doelman Holvoet voor een eerste keer. 1-0 na 9 minuten voetballen, het is al een eeuwigheid geleden dat onze Blauwhemden zo gestart zijn aan een partij.


Ook "den Essevee" zorgt voor een eerste antwoord via Debode maar Debuyck laat zich niet verrassen en pakt. Ook Mauceri gaat zijn kans op het kwartier via een mooi opgebouwde actie. Zijn poging gaat echter net over. Vervolgens en we zijn nog geen 20 minuten ver volgen er 2 twee kansen. Thomas Kongolo, gedropt in de ploeg probeert zich te tonen met een schot in de handen van Holvoet en ook Sabri Bensalem zijn poging uit de 16 gaat niet verder dan de handen van Holvoet. Op de counter schiet Debode via de rechterzijde en Musliu zijn poging gaat in corner. We zijn dus gewaarschuwd! Mauceri nadien ook met gevaar maar op 120 seconden tijd ziet hij zijn 2 pogingen over en naast gaan, de laatste op zeker 23 meter afstand. Bij SV Kortrijk komt de grootste kans via Nollet opnieuw aan de rechterkant maar mist zijn schot volledig met rechts.


Aalbeke kan in de slotminuten nog 2 kansen creëren, eerst Neves met een schot die naast gaat en nadien een schot van Taybi Bensalem over. Het slotakkoord van deze eerste helft is voor SV Kortrijk op vrije trap. Een gevaarlijke aan de rand van de 16 die onbegrijpelijk gewoon over wordt geschoten door Musliu. We gaan met het kleinste verschil de kleedkamers in en weten dat deze partij ver van gespeeld is op een toch mooie zaterdagavond!


Op 5 minuten tijd van voorsprong naar achterstand, 20 minuten later naar 3-2


Slechter kan je niet uit de kleedkamers komen als je na 30 seconden bij de eerste kans de gelijkmaker binnenkrijgt. Nollet kan doorgaan via de linkerflank, Debuyck is kansloos. 2 minuten later meteen een stevige tackle van Nabil Souhail, broer van Taha die bij ons bezig is aan zijn laatste maanden op Martin Huys. En we zijn nog geen 5 minuten ver wanneer SV Kortrijk een mooie aanval opzet. Via een crosspass komt de bal over de verdediging bij Musliu terecht die met een perfecte controle het leer vervolgens langszij Debuyck legt. 50 minuten aan het spelen en het is 1-2 voor de Kortrijkzanen!


Tot overmaat van de situatie mist "den Essevee" 2 maal de kans om de 1-3 te scoren via Nollet & Debode. Rodrigue Derycke & Wim Acke grijpen in met een dubbele wissel op het uur om het tij alsnog te keren. Mauceri krijgt als eerste een kans in de tweede helft, zijn poging gaat voorlangs we zijn dan 62 minuten bezig. Gelukkig blijft de 2-2 niet uit, Sabri Bensalem kan keihard uithalen en Holvoet is kansloos, 2-2 met nog 24 minuten te gaan. Je voelt aan alles dat we de partij opnieuw naar ons toe trekken en via Taybi Bensalem worden we ook verlost van de spanning. Net zoals zijn broer kan hij staalhard uithalen ditmaal dicht bij doel waardoor Holvoet de bal amper kan raken. 2-3, een spektakel match!


Een kwartier voor tijd dan toch weer SV Kortrijk, Debuyck pakt en een minuut later op counter kan Lorenzo Mauceri zijn gekruist schot niet binnenschieten. De ingevallen Khefif kan zelf ook een poging wagen maar zijn bal gaat in corner. We komen uiteindelijk ook goed weg, Deboiserie zorgt voor het slotakkoord van Kortrijk met een schot op de paal. In het slot is een te enthouasiaste Neves te fel aan het terugkeren en maakt een fout, de scheids oordeelt geel, zijn tweede van de avond. Langs de andere kant ook iets onnodig wanneer Putman onbegrijpelijk rood pakt na een horror tackle, gelukkig is niemand gekwetst.


Een donker einde van de partij blijkt maar we pakken toch de nodige 3 punten. Lendelede kon in Marke 1-2 winnen nadat Marke zijn keeper uitgesloten zag na 40 minuten spelen. Het miste ook een penalty. Je ziet zelf dat geen enkele wedstrijd gespeeld is. Nog 6 keer 90 minuten lang vechten om die felbegeerde titel te nemen in 3de provinciale C.

Wij wensen onze supporters alvast welkom voor de laatste topper van het seizoen in de 056 Arena. VV Emelgem-Kachtem, de vijfde in de stand komt op bezoek. Ze wonnen afgelopen weekend met maar liefst 7-1. We zijn gewaarschuwd maar moeten voldoende moed en vertrouwen putten uit onze brede kern en overwinning. Afspraak dus aanstaande zaterdag 18 maart om 18u30 voor deze topper!


178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page