• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Overtuigend Aalbeke pakt de periodetitel op het veld van Kuurne! (1-6)

6-11-2023

Geschreven door Gael Agneray

Het is al even geleden, onze excuses daarvoor maar voor deze partij op Kuurne konden we wel de tijd maken om een wedstrijdverslag te schrijven. Mede door het lopen van onze wedstrijden van 4de provinciale & 3de zorgt het ervoor dat onze wedstrijdreporter niet op beide plaatsen kan aanwezig zijn.

In het Sportpark van Kuurne kregen we als het ware een echt spektakelstuk. Mede door het weer & ook door het optreden van onze Blauwe Uilen die meteen het gaspedaal hebben ingedrukt. 1-6 als resultaat en nog beter, de periodetitel!

Sublieme eerste helft met doelpunten en spektakel

In een gietende Sportpark krijgen onze Blauwe Uilen meteen grip op de wedstrijd tegen de Ezels van Kuurne. Meteen balbezit waar de bal van voet tot voet gaat ondanks het barslechte weer die onze spelers en supporters voorgeschoteld krijgen. Na 3 minuten is de eerste kans daar al uit de voeten van Arno Leman die zijn schot ziet naast de winkelhaak gaan. Daarna is het echter wachten tot de 17de minuut voor onze supporters een nieuwe doelkans zien. Het is wel ook meteen raak wanneer we op de rechterkant goed combineren met Taybi Bensalem en Jan De Winter aan de basis van deze kans die via Lorenzo Mauceri voorgetrokken wordt. Mathias Deveugele, man in vorm bij onze Blauwe Uilen twijfelt niet en schiet met rechts volley het leer voorbij doelman Descheemaker. 0-1 en de ban is ook gebroken. Lang wachten we niet om de score te verdubbelen, op corner van Leman komt Neves aan de hoek van de 16 volledig vrij na een ingestudeerd nummertje en schiet hij de bal met een sublieme krul overhoeks net onder de winkelhaak binnen. Descheemaker is kansloos en Kuurne ziet na 23 minuten de score verdubbelen.

Kuurne kan op offensief gebied niet veel opschuiven, er zijn nagenoeg ook geen kansen voor de thuisploeg terwijl onze Blauwe Uilen op hun elan verdergaan. Leman opnieuw met een schot van ver op aangeven van Deveugele die geblokt wordt. Nadien een actie van Mauceri die Neves kan vinden, die schiet de bal vanuit een scherpe hoek in corner. We spelen 34 minuten wanneer Leman die zich goed in zijn sas voelt nog eens vanop 25 meter maar het is een afzwaaier. Ten slotte in de laatste minuut van de eerste helft doen we de boeken toe voor Kuurne, Neves stuurt Deveugele alleen naar doel die met zijn huidige vorm niet kan missen. 0-3 na een bijna perfecte eerste helft!

Doorduwen en de periodetitel veilig stellen

Onze supporters zitten nog maar net neer in de tribune of het is als prijs wanneer Deveugele gemakkelijk zijn 3de van de avond tegen de touwen schiet. Descheemaker ziet er in ieder geval niet goed uit op die fase. In de 52ste minuut krijgen we nog een schot van Leman op doelman Descheemaker en in de 58ste minuut staat de forfaitscore op het bord wanneer Mauceri ook zijn doelpunt meepikt op aangeven van, jawel, Deveugele. 0-5 nog voor het uur en dat betekent voor onze tandem Renard - Dubois, buit binnen en wisselen om iedereen minuten te geven.

We krijgen Cottenceau in ruil voor Mauceri en Simon Leroy onze nieuwkomer voor Jan De Winter. Opletten moeten we ook doen, Kapitein van Kuurne Pieter Verschaeve krijgt zijn enige kans in de 64ste minuut en ziet die op de paal spatten, Debuyck kijkt toe en raapt op. De ingevallen Cottenceau wil graag ook een doelpuntje meepikken en liefst op een mooie manier wanneer hij met zijn steunbeen probeert te scoren op aangeven van Neves. Toch krijgen we een doelpunt om de oren en wat voor een. De ingevallen Allegaert scoort uit de 16 met een wreeftrap mooi in het zijnet. 1-5 na 72 minuten spelen. We doen daarna nog 2 wissels, ouderdomsdeken en leider van onze verdediging Cappelaere ruilt zijn plaats in voor Matthieu en ook Sabri Bensalem mag minuten maken in ruil voor Man van de match Mathias Deveugele die toch wel net voor zijn wissel de 1-6 tegen de touwen hangt op aangeven van Samain. 4 doelpunten en 1 assist, het is al even geleden dat een Blauwe Uil dit voor elkaar kreeg.

De laatste kans die we noteren is deze van Leroy met een schot met links die in corner gaat. 1-6 is het eindresultaat. Onze grootste overwinning tot nu toe van het seizoen. We pakken zo 23/30 en ook de periodetitel. De dag nadien wint Waregem B de clash op het veld van SK Geluwe. Zij hebben 21/30 terwijl achtervolger op de derde plaats Geluwe 18/30 deelt met Ledegem. Het seizoen is nog lang en dit kennen we inmiddels. We hebben een zekerheid, we zullen kunnen deelnemen aan de eindronde indien nodig!

Graag maken wij jullie ook warm voor de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 11 november. Specifiek ook omdat we onze #charitygame houden met de Blauwe Uilen Foundation. Alle inkomgeld (€5 per persoon) zal integraal naar het internaat van Kinderland & Don Bosco gaan. Er zijn veel kinderen die de nodige ondersteuning kunnen gebruiken en wij willen absoluut ons steentje bijdragen. Zo geven we ook eens iets terug aan een Aalbeekse organisatie. De wedstrijd start om 18u30 stipt! Link naar het evenement > https://www.facebook.com/events/1408023176415129