top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Pakken ervaring voor onze 7de transfer!

13-03-2024

Geschreven door Gaël Agneray


Misschien wel een van de meest spraakmakende transfers dat onze club heeft gehad tot nu toe. Sinds onze verrijzing in 2018 heeft Aalbeke Sport een metamorfose van je welste achter de rug en mede door spelers die geloven in ons project. Ook vandaag mogen we een speler verwelkomen die vaste basisspeler is geweest in nationale reeksen en het laagste niveau 1ste provinciale was. Als club moesten we op zoek naar ervaring gezien onze ouderdomsdekens Cedric Cappelaere & Aurélien Verzele op pensioen gaan. Onze keuze was meteen duidelijk en met een aantal gesprekken kunnen we met veel trots aankondigen dat Pieter De Winter (34), jawel broer van onze eigen Jan De Winter de ploeg komt versterken volgend seizoen!



Pieter begon zijn carrière bij de jeugd van SV Wevelgem City voor hij in 2003 de overstap maakte naar het elite voetbal van KV Kortrijk die toen in 2de klasse vertoefde (& hopelijk na dit seizoen niet terug belandt). Een leuk weetje is misschien wel dat Pieter deel uitmaakte van de A-kern en ook effectief bij de eindronde wedstrijd voor promotie een basisplaats afdwong op de Bosuil. In de kampioenenploeg van 2007-2008 zat hij vast in de selectie en dwong hij enkele invalbeurten af.



In het seizoen 2008-2009 gaat Pieter naar de buren van Roeselare om na een seizoen de omgekeerde beweging opnieuw te doen richting de Veekaa. Het zou in 2010 afkomen op een transfer KSC Wielsbeke in de toenmalige 3de klasse. Pieter blijft er bij zijn eerste passage 2 seizoenen om nadien te trekken naar SWI Harelbeke actief in 4de klasse. We zijn intussen 2011 en Pieter is onbetwiste basisspeler bij de Ratjes op rechtsachter. Dat blijft niet onopgemerkt bij een van zijn vorige clubs en zo haalt Wielsbeke de Wevelgemnaar terug naar de Hernieuwenbrug (stadion).



Wat hij toen niet wist was dat hij maar liefst 10 seizoenen voor de witgelen zou spelen van 1ste provinciale (kampioen) tot 3de amateur waar Wielsbeke nu puik 4de staat. Hij groeit uit tot de kapitein van de ploeg en kan enkele malen proeven van de lastige eindronde in amateurklasse. In die periode speelt hij ook verschillende keren tegen zijn broer Jan die toen met Wervik zelf in 3de amateur uitkwam en bij Helkijn & RC Lauwe in 1ste provinciale zat. Maar de broers hebben nog nooit samen een voetbalveld gedeeld, tot onze trots dus om dit te verwezenlijken.



Gaël Agneray, algemeen manager van Aalbeke Sport zegt: "Om iemand zoals Pieter toe te voegen aan onze kern lijkt eigenlijk op het eerste zicht onwaarschijnelijk. Het is wel des te meer mooier dat het zal gebeuren, we hebben een project en als speler kies je ervoor of niet. We houden er niet van die bepaalde etiquette te krijgen want neen, we zijn geen grote ploeg of een ploeg waar spelers dik betaald worden. We pakken bepaalde zaken aan om vooral op het emotionele te spelen en de spelers een bepaalde behandeling en omkadering te geven. Pieter gelooft in wat we doen en met hem straks erbij in 2de provinciale proberen we ons te wapenen voor het niveauverschil. We doen alles pragmatisch en goed doordacht om toekomst te geven aan deze ploeg ook binnen een aantal jaren. We zijn dus opgetogen met de komst van Pieter alsook de andere transfers. We willen graag een vaste waarde worden op termijn daar in 2de provinciale."


Pieter De Winter, kersverse speler van de Blauwe Uilen: "Ik had altijd wel eens willen spelen met mijn broer. We hebben elkaar wel al eens gekruist op het veld toen hij in Wervik, Helkijn en RC Lauwe in 1ste provinciale. Ook het project spreekt me enorm aan, hoe Aalbeke gegroeid is door de jaren heen en zich nu zal manifesteren in 2de provinciale, ik kijk ernaar uit."


Pieter De Winter is onze 7de versterking naar volgend seizoen toe. We zullen binnenkort aanvallend ook nog een speler aankondigen en vooral ook spelers naar onze DSTNY ploeg toe. Het zal de komende weken nog spannend worden maar met de goede mentaliteit moeten we ons nu echt gaan belonen voor de afgelopen seizoenen. Te beginnen morgen in Heule!




263 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page