top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Penalty's beslissen KFCA - SVI (3-4)

21-09-2020

Geschreven door Gaël Agneray


Met dank aan de website van SV Ingelmunster hoef ik vandaag niet veel aan te vullen of te schrijven. Alle credits dus aan mijn mede-schrijver bij SVI. Aalbeke had een moeilijke opdracht op een zonnige zondagmiddag in Kortrijk. Eerst werd het veld afgekeurd op Stade waar er kunstgras ligt, dhr. Goudmaeker had zin in een optreden en gaf die ook meteen. We spelen een kwartier later op het tweede veld luidt het. Onze Blauwe Uilen moeten zich focussen op de wedstrijd en de 3 punten thuishouden tegen een stevig Ingelmunster. Dat is weliswaar niet gelukt, 0/6 is het resultaat met een uitwedstrijd naar Wevelgem die moet gewonnen worden.


In de eerste tien minuten tegen Ingelmunster ging de bal over en weer en vielen er geen kansen te noteren. De eerste kans was voor de uitploeg met een schot van Gabrio Rogiers dat door Bram Bataillie gered werd. Pogingen van Desley Seys en Kristof Dupont belandden niet binnen het doelkader. Na een kwartier kwam Aalbeke voor het eerst met een echte kans. De vrije trap van Mehdi Verlinde ging hoog over. Daarna was het weer aan Ingelmunster met onder andere een voorzet van Frederique Ollivier. Na 24 minuten was het dan raak. Kristof Dupont tikte de voorzet van Desley Seys van dichtbij binnen. Daarna vielen er vooral kansen te noteren via Desley Seys en Gabrio Rogiers. Vijf minuten voor de rust moest Dieter Callewaert tussenkomen om een goal te vermijden na opnieuw een kans van Verlinde. Net voor de rust scoorde Kristof Dupont zijn tweede goal van de namiddag. Een flauwe eerste helft van onze Blauwe Uilen die geen antwoord vonden op het spel van Ingelmunster, te traag in de opbouw, te flets in de omschakeling met als resultaat een 2-0 ruststand.

Tijdens de rust werd er voor het eerst gewisseld. Aurelien Carlier werd vervangen door Kjell Braem die voor het eerst in 7 maanden terug minuten kon pakken bij de 1ste ploeg na een kruisbandletsel. In de 52ste minuut werd er een lichte penaltyfout gemaakt op Desley Seys. Wouter Cottignies zette de strafschop om, 0-3 voor Ingelmunster. Enkele minuten later vinden we het antwoord via een omhaal van Mehdi Verlinde zodat het 1-3 wordt. SV Ingelmunster bleef aanvallen en had kansen via Desley Seys en Kristof Dupont. Op het uur voerden de bezoekers hun tweede wissel door. De geblesseerde Desley Seys werd vervangen door Cas Deboiserie, die meteen een corner naast kopte. Net voorbij het uur kon SVI weer juichen nadat Gabrio Rogiers de 1-4 scoorde. In de 65ste minuut kwamen onze Blauwe Uilen dichter met een gescoorde strafschop van Gauthier Goemaere die 6 minuten later opnieuw vanop de stip de 3-4 kon scoren. De bezoekers wilden de kloof weer uitbreiden via pogingen van onder andere Nicolas Deman. In de 77ste minuut wisselde SV Ingelmunster voor de laatste keer. Simon Vanthuyne kwam in de plaats van Nicolas Deman. Even later moest Dieter Callewaert nog een gelijkmaker vermijden. Twee minuten voor tijd kreeg Simon Vanthuyne geel voor protest. De bezoekers hadden nog enkele kansen, maar er werd niet meer gescoord. Bij onze Blauwe Uilen was het vat af en konden we in de slotminuten geen punten "thuis" houden na een puike 2de helft. Eindscore 3-4.

Zaterdag spelen onze Blauwe Uilen dus op het veld van SV Wevelgem City B, aftrap om 19u30


Doelpunten: 24’ Kristof Dupont (0-1), 44’ Kristof Dupont (0-2), 52’ Wouter Cottignies (0-3), 53' Mehdi Verlinde (1-3), 62’ Gabrio Rogiers (1-4), 65' Gauthier Goemaere (2-4), 71' Gauthier Goemaere (3-4)


150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page