top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Ploeg begint vorm te krijgen na 4 nieuwe verlengers!

21-12-2022

Geschreven door Gael Agneray


De kerstperiode staat vlak voor de deur en voor provinciale voetbalploegen betekent dit ook de drukke transferperiode. Eigen spelers eerst luidt het bij Aalbeke Sport en we zijn uitermate trots om opnieuw 4 spelers hun vertrouwen te krijgen. In totaal zijn het er al 10, de helft van de kern voor 2de of 3de provinciale volgend seizoen!

De eerste in de rij is een van de oudst dienende spelers bij Aalbeke Sport. Geteisterd door langdurige blessures verlengt Arno Verhelst ook zijn contract aan de Garenwinder. Arno maakt al deel uit van de eerste ploeg sinds 2017. Als polyvalente middenvelder en met zijn jonge leeftijd is er nog een ruime progressiemarge luidt het bij T1 Derycke. Voor de club is het dan weer belangrijk om dergelijke spelers te houden, ze horen bij de identiteit van de club. Arno kon nog voor de winterstop hervatten op training bij de A-kern en 1 wedstrijd afwerken met de reserven. Hij was meteen goed voor 2 doelpunten en een assist op het veld van Emelgem-Kachtem.

In ons middenveld hebben we vervolgens het genoegen om Melvin Neves langer aan ons te verbinden. De Franse aanvallende middenvelder was dit seizoen ook een aantal weken langs de zijlijn te vinden met een spierblessure. Desondanks kon Melvin 4 keer de netten doen trillen en 3 assists geven. We geloven erin dat de terugronde nog beter kan zijn en dat "Mel" zijn beste niveau zal halen. Toont ook leiderschap op ons middenveld en die wil om te winnen.

Wie we ook op onze spelerslijst mogen plaatsen voor volgend seizoen is Taybi Bensalem, broer van Sabri Bensalem die vorige week verlengde. Taybi begon dit seizoen in de basis en kan ook op verschillende posities uit de voeten. Na een voetblessure op Stasegem kon onze staf niet meer rekenen op onze #19. Hij kwam vorige week terug uit blessure en traint volop mee met de A-kern. Zo kunnen we niet enkel en alleen op hem rekenen maar ook nog op tal van andere spelers die uit blessure komen. Enkel en alleen maar positief voor de terugronde waar we vol spanning op wachten.

Ten slotte ronden we af met een youngster die pas begin oktober in de ploeg kwam. Yanis Khefif, 19 jaar scoorde in zijn jongste 4 wedstrijden, 4 doelpunten. Atletisch en een uniek profiel in onze aanvalslinie zal Yanis nog groeien onder de vleugels van Rodrigue Derycke. De goalgetter is razend ambitieus en is een echte spits. Wij zijn hoe dan ook benieuwd naar zijn terugronde en ook volgend seizoen hopelijk een reeks hoger.

In de komende 48u spreken we met alle resterende spelers binnen onze kern en beginnen we ook aan gesprekken met een 4-5tal potentiële transfers. De bedoeling is om ons huiswerk nog steeds voor nieuwjaar rond te krijgen om zo de kern voor het seizoen 2023-2024 aan te kondigen.


Tegelijkertijd maken we ook werk van het verlengen bij de reserven en dus ook B elftal in 4de provinciale. De volgende namen tekenden bij: Abel Vanacker, Frederik Demaitre, Gael Agneray, Arent Bulcaen, Nicolas Arnaud, Livio Adriani, Mathias Lambrecht, Mathieu Rodrigues & Maxim Delbeke. Eerder werden ook met Sergej Toprek, Preben Neirijnck & Simon Hochepied 3 transfers aangekondigd. Daaraan voegen we er nog 2 tot 3 toe in de komende dagen en weken.


356 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page