top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Quasi perfecte 1ste helft uitgewist in enkele sleutelmomenten

20-03-2023

Geschreven door Gael Agneray


De laatste topper thuis van het seizoen is uitgedraaid op een billijk gelijkspel waarin beide ploegen een helft voor hun rekening namen. Een goede start van onze Blauwe Uilen werd niet beloond met de overwinning mede door een zuur tegendoelpunt in extra tijd van de eerste helft. De tweede helf ging een stuk moeizamer en VVEK kwam ook gewoon weg beter uit de kleedkamer. We zijn leider af, voor het eerste na 25 speeldagen! Aalbeke Sport - VV Emelgem-Kachtem, 2-2.

2 goals in quasi perfecte eerste helft, opdoffer net voor de rust


De partij begint meteen met een eerste kans voor onze Blauwe Uilen wanneer Martin Huys een eerste keer doelman Leman wil beproeven. Zijn schot waait rechts van het doel zonder gevaar. Hetzelfde voor VVEK in de 5de minuut, probeert Vanrobaeys ook op afstand maar die poging gaat ver over. 1 minuut later kunnen we voor het eerst goed combineren via het middenveld komt de bel aan de rechterkant. Thomas Kongolo kiest voor de voorzet 1ste paal terwijl Huys moederziel alleen is aan de rand van de 16. Met iets meer overzicht zat hier zeker meer in!


Daarna volgt werkelijk een schitterende actie van voet tot voet met als resultaat de 1-0. De onder druk gezette Jordan Cossart lost dit magnifiek op met een hakje richting Jan de Winter, die combineert met een "een twee" richting Mateo Lecrenier die op zijn beurt inspeelt op de vrije Nolan Lefebvre. Lecrenier stuurt Lefebvre nadien het straatje in en de schiet het leer in de korte hoek voorbij Leman. 1-0 maar wat een combinatie!


2 minuten later hetzelfde verhaal ook aan de rechterzijde opnieuw een een twee De Winter - Lecrenier die infiltreert richting de 16, die speelt Lefebvre aan die in een tijd de 3de man kan vinden. Khefif profiteert van het samenspel en kan richting doel met links de bal via binnenkant paal plaatsen. 2-0 en we zijn dan net 12 minuten bezig.


Emelgem-Kachtem moet even bekomen en voor ons is de 2-0 voorsprong een zegen. De volgende kans komt uit de voeten van Khefif opnieuw, vanop een 20-tal meter gaat zijn schot een metertje over. Ook op corner niet ongevaarlijke met een ingestudeerd nummertje via Kongolo kan Taybi Bensalem hard voorzetten maar de poging van Simen Demeyere wordt in extremis door Vandemaele opnieuw in corner verwerkt. Identiek hetzelfde maar aan de andere kant, helaas gaat de voorzet van Taybi Bensalem over.


VVEK is werkelijk nergens te vinden, er komen alleen kansen van Aalbeke in de eerste helft. Op het half uur, kan Jan De Winter een aanval opzetten aan de rechterkant in combinatie met Khefif en Lecrenier, die laatste kan hard voorzetten maar Martin Huys komt een half metertje te kort om het leer binnen te schieten. De volgende combinatie is ook opnieuw uit de voeten van beide heren. Huys kan deze keer Kongolo in het straatje sturen maar die wordt afgevlagd voor buitenspel, nipt maar zeker juist. In de 33ste minuut verliezen we kapitein Jordan Cossart door een blessure en komt Sven Loosvelt in de ploeg.


Op zich gebeurt er het laatste kwartier vrij weinig. Er zijn 2 kansen, eentje voor Khefif die net naast gaat op aangeven van De Winter en dan kan VVEK scoren op een slecht weggewerkte corner. De Brababandere kan beheerst de bal in de rechterhoek wegleggen. 2-1 aan de rust, jammer van dat tegen doelpunt maar wat een eerste half uur!


Moeizame tweede helft met pak minder kansen en efficiënt VVEK


Emelgem-Kachtem komt duidelijk beter uit de kleedkamers. Dat resulteert ook in eerste kans in de 50ste minuut, Via De Brababandere gaat zijn voorzet net iets te ver voor de ingeschoven Vandemaele. Wij krijgen ook een prima kans 2 minuten later. Khefif lanceert zijn spitsbroeder Lefebvre maar die botst op een sterk keepende Leman die de bal kan uithalen. Op het uur krijgt VVEK dan een eerste corner in de tweede helft. De deviatie is net te scherp van Vandemaele die het doelkader wel raakt buitenkant.


Een kwartier voor tijd krijgen we de kans om de 3-1 maken. De ingevallen Lorenzo Mauceri kan 1 op 1 afgaan op de keeper en plaatst de bal in de korte hoek maar zijn schot spat op de paal. Brute pech! Die pech blijft uiteraard aanhouden want 2 minuten later scoort VVEK de gelijkmaker via een voorzet die te ver is die alsnog opnieuw voor doel wordt getrokken. Spits De Brababandere staat op de juiste plaats op het juiste moment en kan rustig binnentikken. We proberen de koppen niet te laten hangen en dat lukt ook, een minuut later opnieuw Mauceri in de 16 maar zijn poging wordt gered door keeper Leman.


De poppetjes gaan aan het dansen nadien. Er hangt elektriciteit in de lucht en vele verbale duels, voor ons is het van moeten als we nog steeds leider willen blijven en we voelen de druk toenemen. VVEK krijgt op vrije trap nog een mooie kans maar Debuyck haalt uit met een parade. De laatste kans is voor Lefebvre die zijn schot geblokt ziet gaan. Een 2de helft die Aalbeke Sport niet naar zijn hand kan trekken. VVEK is best tevreden met een gelijkspel gezien de situatie na een kwartier spelen. Wij moeten ons nu focussen op de komende 5 wedstrijden want Lendelede wint thuis tegen Heule op zondag met 1-0.

Dit zijn de klassementen van de 1ste ploeg en reserven. Met een beter doelpuntensaldo springt Lendelede boven ons en zijn we voor het eerst op achtervolgen gewezen na een lange periode. Komend weekend in Mandel zullen we moeten de 3 punten pakken en nadien de rust proberen te bewaren voor de resterende finales.

Onze reserven wonnen afgelopen weekend tegen SK Staden met 6-0 met 2 goals van Agneray & Rodrigues en ook Abel Vanacker & Nicolas Arnaud stonden aan het kanon. De reserven hebben wel nog 2 speeldagen tegoed terwijl Moorslede komende vrijdag op ons veld kampioen kan spelen. Uiteraard gaan we het nodige weerwerk bieden en vol voor de 3 punten gaan in onze eigen 056 Arena!
125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page