top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Reserven Kampioen!

1-04-2022

Geschreven door Jonas Houthaeve & Gael Agneray


Neen dit is geen grap! Onze reserven wonnen gisteren van RDS Dottignies Sport (3-2) en verzekeren zich zo van de titel voor dit seizoen 2021-2022. Een debuutseizoen voor o.a. trainer Jonas Houthaeve die meteen zeer tevreden kan terugblikken met enkel 3 gelijke spelen en een verliespartij (!). Wat een seizoen! Hiervoor maken we een kort overzichtje van de gebeurtenissen!

Na een moeizame start en een 4 op 9 (verlies tegen Jong Helkijn en gelijkspel tegen Marke) spelen we de 5e speeldag thuis tegen Rekkem. Na het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Nicolas, wou de ploeg voor een gepast eerbetoon zorgen. Iedereen staat scherp en geeft zich ten volle. Dit leidde tot een 3-1 overwinning (doelpunten: Taha, Laurent & Matthias R.)


Hierna volgen nog klinkende overwinningen (4-0 thuis vs Stasegem en 1-5 op Jong Vijve).

Op de 9e speeldag volgt de thuiswedstrijd tegen Bissegem A. Bissegem A had tot dan een perfect rapport (27/27). Onze blauwhemden moesten het dan doen met een mooie 19/24. De opdracht was dus glashelder, er moest gewonnen worden om in hun spoor te blijven. Met een sterk elftal en een nog sterkere prestatie kloppen we als eerste de leider met een mooie 4-1 score (doelpunten: Robin, Lowie D. & 2x Matthias R.). Deze overwinning brengt ons tot op 5 punten met één wedstrijd minder gespeeld.

Na de topper winnen we op een moeilijk bespeelbaar veld in Dottignies (3-5) en winnen we makkelijk thuis tegen Ingooigem (5-0) wat ons een 24/24 oplevert. De laatste wedstrijd van de heenronde wordt er gelijk gespeeld (3-3) op het veld van WS Bellegem. Met een 29/36 en 2 punten achterstand op de leider, kunnen we spreken van een geslaagd 1e deel van de competitie.


Door de overwinning op het veld van Anzegem (3-4) en de nederlaag van Bissegem, staan wij voor het eerst dit seizoen aan kop en gaan we met een goed gevoel de winterstop in.

Na een deugddoende break en na enkel leerrijke oefenwedstrijden moeten we de 2e wedstrijd na nieuwjaar vol aan de bak op het veld van Marke. Voor velen was Marke de sterkste tegenstander van de eerste ronde. Door de langere break bij de A ploegen staat Marke met enkele spelers uit 3e & 4e provinciale aan de aftrap. We starten zonder vrees en komen na 25 minuten op een mooie 0-2 voorsprong. De aansluitingstreffer valt net voor rust, maar de gelijkmaker blijft gelukkig uit. Bloed, zweet en tranen, maar de 3 punten zijn binnen.

Na deze wedstrijd wordt de ambitie om kampioen te worden meer en meer uitgesproken. Dit zetten we kracht bij door verwoestend uit te halen tegen Bissegem B. Er werd van maar liefst 17-0!!! gewonnen. De week nadien wordt er echter gelijk gespeeld op het veld (akker) van Rekkem. Aangezien Bissegem A in die periode ook met de punten morst, blijven wij aan kop van de ranking.

We knopen opnieuw aan met een felbevochten overwinning thuis te SV Kortrijk (4-3) om na een break van 3 weken (algemeen forfait + vrije weekends voor inhaalmatchen) ook te gaan winnen op het veld van Stasegem (1-4). Thuis wordt Jong Vijve (5-1) over de knie gelegd, waardoor we de topper tegen Bissegem A aangaan als leider met 1 punt voorsprong (en 1 wedstrijd minder gespeeld).

Op vrijdag 25 staat de wedstrijd waar heel wat onder ons al ruime tijd naar uitkeken op het programma, namelijk de clash tegen de eerste achtervolger, Bissegem A. Een wedstrijd die wel eens bepalend kon zijn in het kampioenschap. Bij een overwinning van ons weten we dat we nog 3 punten moeten sprokkelen om de titel binnen te lijven. Supporters, vrienden en kennissen zijn op post om de manschappen vocaal te steunen.


De wedstrijd begint en je voelt meteen de spanning. Bissegem, die het spel opeist, zonder echt gevaarlijk te zijn. Bij ons is de organisatie goed en we slagen erin om er af en toe gevaarlijk uit te komen. Na ’30 spelen staan we 1-0 achter door een mooi uitgespeelde actie en door het iets te enthousiast verdedigen aan onze kant. We laten de hoofdjes niet hangen en scoren al snel tegen op corner via Arno. Na rust vinden we snel de weg naar doel (doelpunt Abel) en voel je dat we de match onder controle hebben. We scoren halfweg de 2e helft (doelpunt Arno) het verlossende doelpunt en net voor tijd wordt het nog 1-4 (doelpunt Taha). Na het verlossende eindsignaal barst een eerste feestje los.


Thuis tegen Dottignies spelen we voor de titel. Er is heel wat volk aanwezig in het Uilennest. Er is heel wat sfeer in het stadion, mede dankzij de muziek en het vuurwerk die voorzien werd. De spanningen zijn te voelen, maar iedereen is klaar om de titel over de streep te trekken. De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen met 3-2 (doelpunten: Thomas Hanson, Arthur Van Mol & Matendo Rashidi) na een 0-2 achterstand, er ware remontada! Het feest barst los tot in de late uren.

Proficiat aan de ploeg! We zijn niet de ploeg met het meeste talent of de meest technische voetballers, maar als vrienden zijn we onverzetbaar en werken we met en voor elkaar. Chapeau!
137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page