• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Sensationele derby winst tegen Marke!

14-03-2022

Geschreven door Gael Agneray

Bij aanvang van de wedstrijd konden we een aantal zaken opmerken. Het Aalbeke van Rodrigue Derycke & Wim Acke of nog het Marke van Davy Vercruysse waren niet meer hetzelfde als in de heenronde. Met een 1/15 bij Aalbeke en 3/15 bij Marke hadden beide ploegen te kampen met een vormverlies door blessures, geschorsten of gewoon weg pech in bv. de afwerking. Daarom was deze derby nog belangrijker met als inzet een plaats in de Top 5. Uiteindelijk werd het 2-1 in het voordeel van onze Blauwe Uilen die vooral na de break veel kansen konden creëren en verdiend de 3 punten thuis hield!

2 voetballende ploegen die voorzichtig zoeken naar de openingstreffer

Na de aftrap gegeven door matchbalsponsor Metaal Liefooghe uit Lauwe krijgen we meteen een interessant openingskwartier met goed voetbal op en neer en een aantal kansen. Op vrije trap kan echter Demeyere doelman Vervaeck niet verrassen we spelen dan 3 minuten. Zelfde aan de overkant wanneer spits Kontogom voor een eerste keer Delaere test. Na 10 minuten spelen hebben we een echte counter die bij Robin Ergo belandt, zijn poging gaat in corner. In diezelfde corner kan Thomas Kongolo afdrukken met een schot buiten de 16, Vervaeck redt en in de rebound van Braem gaat de bal opnieuw in corner. We krijgen opnieuw een kans en deze keer kan Sven Loosvelt doelman Vervaeck niet verschalken in de korte hoek. Tal van kansen in de eerste 15 minuten met vooral deze van Gerben Neijrinck die zich goed kan doorzetten aan de rechterkant na een doorsteekpass van Menghis, hij besluit met een hard schot in de korte hoek maar Delaere staat goed te keepen en kan de bal redden.

Het laatste half uur van de 1ste helft is een stuk minder qua aantal kansen. Het spel gaat goed op en neer maar je merkt dat vooral Marke uit organisatie speelt. Ergo kan nog eens schieten van verder maar in de handen van Vervaeck. Kontogom probeert voor Marke op center van Neijerinck maar zijn kopbal gaat voorlangs. Ergo krijgt opnieuw een kans op het half uur, die gaat net over. In de 38ste minuut is het dan zover. Het drukken van Aalbeke met vooral drang naar voren lijkt te gaan belonen. Via een goede combinatie op links komt de bal bij Simen Demeyere, die dropt de bal via voorzet in de 16 waar Kjell Braem mooi voor zijn man komt en het leer voorbij Vervaeck schiet. 1-0 voor Aalbeke met nog 7 minuten te spelen in de eerste helft! Marke bekomt nog in die laatste minuten van de tegentreffer en we gaan zo rusten met de kleinste voorsprong in het voordeel van onze Blauwe Uilen!

Aalbeke betere ploeg in de 2de helft, Marke scoort, derby stevent af tot een gelijkspel tot..!

Aalbeke komt beter uit de kleedkamers met meteen druk naar voren en een aantal kansen. Ergo kan van dichtbij hard afdrukken maar Vervaeck redt formidabel en houdt zo Marke nog in de partij. Aalbeke creëert kansen en stilstaande fases met een resem van corners. Helaas Kunnen we Dejans of Demeyere niet vinden en de 2-0 maken vanop een standaard situatie. Ook Loosvelt probeert het een vanop afstand net zoals de ingevallen Polfliet die Thomas Kongolo verving aan de helft met een enkelblessure.

Bij de eerste echte kans in de tweede helft is het voor Marke bijna prijs. Angelo Delcroix kan moederziel alleen koppen, een van zijn specialiteiten echter gaat zijn poging naast. Een zware oef voor onze Blauwe Uilen en een zware domper voor de Groen zwarten uit Marke.

Toch is het enkele minuten later toch prijs. Op een standaardfase kan Kontogom doorkoppen waar Menghis de bal in de voeten ontvangt, hij twijfelt niet en schiet het leer in de rechterhoek voorbij Delaere. 1-1 en alles te herdoen voor Aalbeke.

Een Aalbeke die niet bij de pakken blijft zitten en probeert aan kansen toe te komen. Ergo kan nog eens afdrukken in de 16 en de bal gaat in corner. 6 minuten voor het einde is het dan zover wanneer we gaan counteren met een bal die via Cossart bij Loosvelt aan de rand van de 16 belandt. Hij ziet de ingevallen Agneray naar binnenlopen richting het penaltypunt en met een deviatie met rechts schiet Agneray de bal in het zijnet links voorbij doelman Vervaeck. 2-1 met nog enkele minuten te gaan en ons Garenwinderstadion ontploft van de vreugde! We houden vervolgens het hoofd koel en organiseren ons terwijl we tot twee maal toe onze counter afgebroken zien op Demaitre en op het einde bij Kibonge Mujabika Rubondo. Maar wat een gevoel! Eindelijk derby winst thuis en opnieuw de 3 punten voor maar de tweede keer dit seizoen.

Volgende week trekken wij naar de leider Dosko Beveren die afgelopen weekend met 0-2 is gaan winnen bij Eendracht Hooglede. In het klassement is het razend spannend en kan het nog alle kanten uitgaan! Afspraak op zaterdag in het Bevers stadion te Roeselare om 19u00!