• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Spectaculair slot in Hooglede eindigt op 3-3!

13/12/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Wat vooraf bepaald werd als een van de moeilijkste verplaatsingen dit seizoen bleek een bevestiging te worden. Met de nodige regenval de afgelopen dagen zeg maar zelf weken wisten onze Blauwe Uilen dat het veld in Hooglede er zwaar zou bij liggen. Dit geldt uiteraard voor beide ploegen waardoor verzorgd voetbal uit den boze was. Toch slaagden beide ploegen erin elk 3 doelpunten op hun rekening te nemen en de nodige spanning en entertainment te geven aan zowat 250 supporters langs de zijlijn. Het werd 3-3 met in de laatste 5 minuten maar liefst 3 doelpunten!

Niet onze beste eerste helft dit seizoen

Met een resem blessuregevallen en geschorsten kwam Aalbeke met een gehavende ploeg aan in Hooglede. Bleek ook dat we niet op Jordan Cossart konden rekenen waardoor Gaël Agneray noodgedwongen aan de aftrap moest komen voor de eerste keer dit seizoen. Opwarmen doen we op het tweede veld, als je tijdens de week op kunstgras zit te trainen en plots naar het 2de drassige veld moet dan weet je dat het een moeilijke namiddag zal worden. Veel spelers keken met het hoofd omlaag op het modderige tweede veld waar we opwarmen. Gefocust op een ding, geen punten laten liggen hier. In ons maagdelijk witte tenues nemen we plaats aan de middenstip om 14u30 om de toss te winnen en zo de bal bij Hooglede te laten.

We starten voorzichtig en proberen via ons middenveld te voetballen. Dit blijkt geen sinecure te zijn. Er zijn veel duels en Hooglede heeft duidelijk een voordeel van het terrein te kennen. Ze verzilveren al snel via de flanken een reeks corners maar wanneer de bal via het middenveld naar Lorenzo Mauceri gaat kan hij snel deviëren naar de flanken waar de ruimte ligt. Gaël Agneray krijgt zo zijn eerste bal op de linkerkant en kan goed insnijden waar Mauceri voor de bal passeert en zo Sven Loosvelt ter hoogte van het penaltypunt moederziel alleen is. Hij plaatst de bal in één keer voorbij doelman Boussen. 0-1 na 7 minuten spelen!

Daarna is het al meteen van pompen of verzuipen, Hooglede zet veel druk en probeert via de zijkanten de center te vinden om de gelijkmaker te maken. We staan zowat een half uur onder druk en geven verre inworpen cadeau, corners, maar onze verdediging staat goed opgesteld en een sterk keepende Delaere zorgt enkele malen voor de redding en rust. Toch blijkt het onvermijdelijk, opnieuw op corner komt de bal in een kluts terecht waarbij nummer 10 Piceu de bal toch voorbij Delaere kan binnenrammen. 1-1 in de 38ste minuut, net voor de rust. Daarna is Aalbeke nog één keer gevaarlijk via opnieuw de linkerkant, Via Loosvelt & Agneray komt de bal bij Simen Demeyere die fautief wordt omver getackeld, de actie gaat voort via Agneray die de bal voorbij de 2de paal bij Mauceri kan voorzetten maar vervolgens komt er geen kans meer. Een vrije trap op de positie van Demeyere had het meeste gevaar opgelevert.

Een kwartier middenveldsvoetbal tot het doelpuntenfestival begint

We starten duidelijk een stuk beter in de tweede helft en proberen via de voetballende oplossing en zijkanten de weg naar doel te vinden. Hooglede zit wat op zijn tandvlees en Aalbeke drukt door waarbij het ook beloont wordt rond het uur. We krijgen een corner waarbij Loosvelt via een ingestudeerd nummertje de bal in de kleine 16 deponeert, opnieuw via een kluts waarbij Cappelaere kan afdrukken belandt de bal via Doubbel in doel. 1-2 voor de blauw witten met nog een half uur te spelen. En jammer maar helaas vallen we opnieuw met 10 na een lichte fout van Sabri Bensalem die zijn tweede karton van de middag ontvangt. Nog een dik half uur met z'n tienen en een Hooglede die weer moed heeft.

We zien een strijdlustig Aalbeke die echt vecht voor iedere vierkante centimeter met veel inzet en mentaliteit. Hoe de verdediging opgesteld staat of nog Alexander Delaere staat de keepen heeft echt iets mee van een topper in 3de provinciale. Delaere haalt zeker 3 tot 4 ballen miraculeus uit zijn doel, ook onze verdediging moet telkens ontzetten en hopen op die ene counter.

Die komt er zeer moeizaam en dan krijg je het onwaarschijnlijke. In de 88ste minuut kan de ingevallen Maxime Verlinde een afvallende bal lekker op zijn slof nemen. Keihard gaat de bal voorbij alles en iedereen richting de kruising binnen. We staan genageld aan de grond, zo hard gevochten voor die 3 punten en dan net voor het einde binnenkrijgen is zuur. Hoewel een gelijkspel aan de orde is vandaag op een zeer zwaar veld gaan onze Blauwe Uilen in het offensief. We krijgen een vrije trap cadeau van aan de helft waarbij Cappelaere de bal in de 16 deponeert. Daar kan de Dejans mooi verlengen en Léo Vandenbroucke loopt zo zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen. Terwijl een minuut ervoor nog Bengaals vuur aanlag voor de gelijkmaker is de anticlimax volledig met de 2-3 in de 90ste +! Het is nog eigenlijk enkele seconden spelen wanneer we continu onder druk komen te staan rond de 16. Daarbij maakt Tobias een fout net uit de 16 waarbij hij ook net zoals Sabri zijn 2de geel pakt. We gaan verder met z'n 9'en maar belangrijker nog een mooie plaats om een vrije trap te nemen. Kapitein Gertjan Deleu neemt hierbij zijn verantwoordelijkheid en gaat achter de bal staan. Het is nagelbijtend toekijken hoe deze laatste actie zal verlopen. We zetten de muur op en ook enkele spelers gaan naast de paal staan om het doel te verdedigen. En dan gebeurt er iets, Deleu neemt zijn aanloop en schiet de bal keihard in het linker kruis. 3-3 in de 94ste minuut, geen seconde meer te spelen.

Terwijl onze bank verbijsterd toekijkt hoe dit einde was fluit scheidsrechter Dobbels de wedstrijd ten einde en gaan onze spelers richting de afgereisde supporters om ze te bedanken voor hun steun. Ergens teleurstellend maar een dag later ook ergens logisch. Een gelijkspel in Hooglede is niet slecht en gezien de context ook zeer logisch.

Zo eindigen we de heenronde op kop met 33 op 45 punten. Wie kon er zeggen dat wij aan de helft 1ste zouden staan dit seizoen? Ik denk niemand. Fantastisch hoe de groep mentaliteit toonde in een zeer zware wedstrijd. Puik werk van onze staf & spelers voor de heenronde die ze neerzetten. Mauceri eindigt als topschutter met 9 goals terwijl Simen Demeyere assistenkoning is met 6 stuks.

Aanstaande zaterdag is er KERSTMARKT in Aalbeke op onze site. Dit gaat van start om 16u! De aftrap tegen RFC Mandel Utd B is om 18u30 en de toegang is volledig GRATIS! Wees massaal voor deze laatste wedstrijd vna het jaar zodat we kunnen klinken na een overwinning!

Ten slotte gaan onze reserven ook als eerste richting de winterstop. Het won hun laatste wedstrijd van 2021 op het veld van SV Anzegem met 3-4. Een magistrale Abel Vanacker kon zijn eerste hattrick maken van het seizoen. Matchwinnaar Gieles Levecque kon in het slot nog de 3-4 maken!