top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Sportieve Staf Verlenging!

13-12-2022

Geschreven door Gael Agneray


Met de nodige transferperikelen die steeds vroeger beginnen is de club eerst begonnen met het vastleggen van de sportieve staf voor onze bovenbouw naar volgend seizoen 2023-2024 toe. Om duiding te geven wie welke rol zal invullen leggen wij eerst nog even uit hoe onze bovenbouw eruit zal zien naar het volgende seizoen toe.


Bij de 1ste ploeg dat het 2de of 3de provinciale zal worden blijft dit onveranderd. We nemen een T1 en Assistent trainer daarbij ondersteund door de keeperstrainer.


Voor 4de provinciale houden we 1 T1 daarbij ondersteund door zijn afgevaardigde voor de wedstrijden. Voor de Reserven hetzelfde verhaal als voor de 4de provincialer en vervolgens voor de U17 wegens een grote groep 2 trainers die het maximum uit deze lichting zullen halen.


Wij hebben het genoegen om aan te kondigen dat voor het seizoen 2023-2024 Rodrigue Derycke de ploeg opnieuw op sleeptouw zal nemen. We zijn bijzonder tevreden van het geleverde werk het afgelopen anderhalfjaar en zien ook dat de spelers blijven stappen maken en progressie. We hebben ook het vertrouwen dat de staf Derycke/ Acke/ Delaere ons dit seizoen zal laten promoveren naar 2de provinciale. Daarnaast willen we ook hierop verderbouwen en lijkt het voor ons ook logisch om verder te gaan met Rodrigue.

Wat Wim Acke betreft hebben wij een uitermate goede verstandhouding echter wilt Wim nog wat bedenktijd vooral omwille van de afstand naar de club en terug naar huis & uiteraard de tijd die het inneemt om als assistent trainer zijn job goed te doen. We hebben als club daar uiteraard begrip voor maar hopen alsnog dat de tandem blijft zoals die is. Een beslissing zal door Wim Acke en de club genomen worden richting eind januari.

Voor Alexander Delaere is het dan weer een evidentie om verder te doen gezien zijn rol bij het bestuur & jeugdbestuur alsook als keepertrainer van de volledige club.


Alexander zegt "Continuïteit binnen de club is belangrijk, zeker voor de keepers. Daarom is het ook mooi meegenomen dat ik de jeugd ook kan trainen. Enerzijds kunnen we de evolutie stimuleren en van nabij opvolgen en anderzijds weet de keeper in kwestie ook aan welk niveau hij moet voldoen om later de stap naar de eerste ploeg(en) te zetten. Met keepers kun je heel gericht gaan werken om beter te worden, zowel voor een keepertje van U11 als de eerste keeper.

Bij de 4de provincialer is dit al gekend nieuws. We kennen de ambitie van Jonas Houthaeve en volgen hem ook logischerwijs hierin. Jonas begon een anderhalf jaar geleden als trainer bij de reserven en speelde ook meteen kampioen in de gewestelijke reeks. Dit jaar zijn onze reserven aan de slag in de bijzondere reeks en staan ze op een puike 4de plaats met een wedstrijd nog tegoed (Een 3de plaats kan geambieerd worden hierdoor). Het is duidelijk dat er voldoende kwaliteit zit in die groep om dus ook op zondagmiddag te voetballen in 4de provinciale. Met de gerichte versterkingen die afgerond worden wapenen we ons om competitief aan de start van het nieuwe seizoen te staan.


Jonas Houthaeve zegt "Voor mij is het fijn om binnen de club toch weer een stap te kunnen zetten in mijn carrière. Ik kijk er enorm naar uit en geloof echt dat we een competitieve ploeg voor de reeks zullen hebben."

Wat de Reserven betreft zijn we bezig met 3 verschillende pistes en zijn het allemaal gediplomeerde trainers. De reserven zullen terug in de gewestelijke reeks spelen om zo de opgeschoven U17 en een mix van de huidige ploeg een competitie te geven waarin ze kunnen openbloeien en excelleren. De trainer zal aangekondigd worden eind januari samen met de beslissing voor onze assistent trainer bij de 1ste ploeg.


Voor de U17 zal Gregory Byttebier verder werken met zijn spelers die 1ste jaar waren aangevuld door de U15 die de leeftijdscategorie overschreden hebben. Hij zal daarin ook geassisteerd worden om zo de continuïteit te verzekeren naar doorgroei mogelijkheden richting 1ste ploeg, 4de provinciale & Reserven. Momenteel uit de huidige U17 hebben we via evaluaties van de heenronde 6 spelers geselecteerd die zullen regelmatig meetrainen met de bovenbouw en eventueel ook wedstrijden spelen met de Reserven.

Met dit nieuws garanderen wij dus een toekomst tot minstens juni 2024 bij de Blauwe Uilen en hebben we er volkomen vertrouwen in om bij deze 4 ploegen competitief te staan voor het volgende anderhalf jaar. Bij de bovenbouw zijn de gesprekken reeds gestart met de spelers en kunnen we ook binnenkort onze versterkingen aankondigen!


Als club leiding en sportieve verantwoordelijken vinden wij het vooral belangrijk om de hiërarchie te respecteren. De trainers eerst vastleggen was voor ons een nood om daarna met eigen spelers en potentiële transfers te spreken. Bij de 1ste ploeg zijn we er ons van bewust dat enkele spelers hier al van het begin zijn en misschien toe zijn aan een nieuw avontuur. Uiteraard als ex-speler van die ploeg en ook met de meeste van hen bevriend te zijn is dit niet evident. We zijn een mooi verhaal aan het schrijven en kunnen misschien wel een prijs pakken op het einde van dit seizoen. Daarmee hopen we iedereen ook aan boord te houden en samen het avontuur aan te gaan in 2de provinciale, zegt Gael Agneray, General Manager bij de Blauwe Uilen.

239 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page