top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Sterk Aalbeke in slotfase voorbij Groene Duivels!

27-9-2022

Geschreven door Steve Dewitte


Zaterdagavond was het alweer tijd voor de 4e speeldag van de competitie in 3de provinciale C. Onze Blauwe Uilen ontvingen de Groene Duivels uit Ingooigem in wat een stevige wedstrijd zou worden tussen twee technisch vaardige ploegen die voor de voetballende oplossing kiezen. In een aangenaam kijkstuk waarin beide ploegen 1 helft beter waren, was het uiteindelijk Aalbeke die aan het langste eind zou trekken na een late treffer van Taybi Bensalem. Zo behouden we na 4 speeldagen het maximum van de punten en staan we alleen bovenaan de klassering. Een geslaagde start die veelbelovend is voor het verder verloop van de competitie.

Van bij de aftrap werd het duidelijk dat de Groene Duivels niet naar de 056 arena gekomen waren om zich in te graven. Met druk vooruit en combinatievoetbal waren ze in de beginfase zeker niet de mindere van onze Blauwe Uilen. Toch waren de eerste kansen voor Aalbeke Sport. Een bedrijvige Neves probeerde het vanop 20 meter. Zijn afstandsschot strandde jammer genoeg op de paal. Net daarna speelde hij zich vrij in de combinatie op rechts met Martin Huys en bracht hij voor tot bij een vrijstaande Mauceri. Zijn kopbal werd zonder veel moeite gered door een sterk keepende Verfaillie. Het zou zeker niet de laatste redding van de bezoekende goalie zijn.


Na het openingskwartier kwam Aalbeke er moeilijker uit en werden de bezoekers gevaarlijker dankzij een bedrijvige Steelandt. Zijn pogingen misten echter het doelkader waardoor Debuyck nog niet echt aan de bak moest. Nog eenmaal Aalbeke die zich toont in de 16m van de Groene Duivels. Neves gaat neer na contact net voor hij wil aanleggen maar de scheidsrechter oordeelt dat er geen overtreding werd gemaakt ondanks fel protest langs Aalbeekse zijde. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren duidelijk voor Ingooigem zonder echt grote kansen af te dwingen. Al kwam ook Aalbeke goed weg wanneer voorzet vanop rechts net niet meegenomen kon worden door Steelandt.


Op het einde van de eerste helft ook appel voor een strafschop bij de Groene Duivels. De scheidsrechter beoordeelde dat er geen moedwillige handsspel werd begaan dus we gaan rusten bij een 0-0. Aalbeke de gevaarlijkere ploeg maar in het spel moesten we onze meerdere erkennen in Ingooigem.


Sterke 2e helft waarin Aalbeke de winst in de slotfase binnenhaalt.


Een volledig ander wedstrijdverloop na rust. Onze Blauwe Uilen komen heel scherp uit de kleedkamer en willen duidelijk de wedstrijd in handen nemen. Met verzorgde combinatie voetbal spelen we bij momenten schitterend en de kansen volgen elkaar in snel tempo op. Ingooigem plooit massaal terug waardoor het niet eenvoudig is om een opening te vinden in de verdediging. Poging van Lefebvre, Mauceri en T. Bensalem worden in eerste instantie nog niet tussen de palen gemikt. Wat later brengt doelman Verfaillie 2 maal na elkaar erg goed redding. Eerst wordt een pegel van opnieuw Lefebvre in hoekschop gered. Na een vlotte combinatie wordt Neves’ poging achter het steunbeen van dichtbij van de lijn gered. Tussendoor moet de Aalbeekse aanvoerder Cossart noodgedwongen gewisseld worden met een blessure. Zo begint de ziekenboeg na amper 4 wedstrijden toch aardig vol te lopen. We blijven echter goed combineren dankzij een uitstekende Sabri Bensalem die het wegvallen van onze kapitein goed opvangt.


Er hangt een doelpunt in de lucht en de ingevallen Vandenbroucke trapt een goede voorzet in de 16 meter die magistraal binnen gekopt wordt door Martin Huys. Na 67’ wordt het eindelijk verdiend 1-0. We nemen daarna even gas terug maar behouden goed de controle en blijven op zoek gaan naar een 2de geruststellende treffer. Een mooie persoonlijke actie op rechts van Mauceri wordt door Verfaillie vanonder de lat geduwd en verdiende meer.

Pots een koude douche voor onze Blauwe Uilen. De eerste maal dat de Groene Duivels zich in de 2e helft in het 16 meter gebied van onze doelman begeven en het staat zowaar 1-1. De ingevallen Verdonck vindt met zijn voorzet vanop rechts het hoofd van de eveneens ingevallen Balcaen en hij kopt de bal mooi in de verste hoek voorbij een kansloze Debuyck. Alles te herdoen en een opdoffer die we niet meteen zagen aankomen.

We trekken opnieuw naar voor om alsnog de 3 punten thuis te houden. Enkele minuten later krijgt de invaller Loosvelt de bal rechts in het strafschop gebied en ziet in de 2e zone de volledig vrijstaande Taybi Bensalem staan. Die laatste aarzelt niet en neemt de botsende bal in 1 tijd op de slof en de bal verdwijnt prachtig in de korte winkelhaak. 2-1! Dik verdiend na een fantastische 2e helft. De overwinning komt niet meer in gevaar en wanneer het laatste fluitsignaal weerklinkt, is de ontlading groot bij onze Blauwe Uilen. Voor de 3e week op rij weten we in de slotfase de overwinning alsnog binnen te halen.


Zo behouden we het maximum van de punten en na een zondag vol gelijke spelen trekken we als leider naar Stasegem om het plaatselijke KOG zondag 2/10 partij te geven. Een lastige verplaatsing die we niet mogen onderschatten. We rekenen dan ook op jullie steun om de 3 punten mee te kunnen graaien vanuit Stasegem.


Doelpunten:

67' 1-0 12. Huys (A: 26. Vandenbroucke)

83' 1-1 15. Balcaen

86' 2-1 T. Bensalem (A: 10. Loosvelt)

De volgende wedstrijd is uit bij Ons Genot Stasgem op zondag 2 oktober aftrap voorzien om 15u! Na de wedstrijd praten we na in het Kortrijkse cafe 't Paleitje!
224 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page