15/11/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Gisteren mochten we opnieuw een derby beleven. Na de verloren uitwedstrijden op Bissegem & Marke hadden we iets goed te maken om toch mee strijden voor ploeg van de stad. We waren gisteren te gast bij KSV Kortrijk op een gloednieuw kunstgrasveld. Van een echte opening konden we weliswaar nog niet spreken maar van een echte onvervalste derby wel. Langs de andere kant zien we ook een oud gekende terug Gauthier Goemaere voor de eerste keer weer. Het beloofde een spannende namiddag te worden in Kortrijk!

Kjell Braem met de hoofdrol in de eerste helft

Lang duurde het niet vooraleer we onze eerste kans bij elkaar konden spelen. helaas besliste Taybi Bensalem met zijn schot over. Aan de overkant kreeg Ibe Vanneste de kans na 3 minuten spelen maar zijn vrije trap hing hoog over. Na 10 minuten spelen zat de studieronde erop en kon Tobias Polfliet zich doorzetten aan de rechterkant, met een sublieme pass buitenkant rechts bedient hij Lorenzo Mauceri in de ruimte die het overzicht kan houden en de bal mooi aan de 2de paal kan deponeren waar Kjell Braem opduikt. 0-1 met een actie uit het boekje zoals ze zeggen! Meteen daarna kan Taybi Bensalem een schot aflossen in het zijnet. Na 18 minuten spelen krijgt Loosvelt een bal via Demeyere maar zijn poging gaat over. Een sterke eerste 20 minuten van onze Blauwe Uilen! Ook Delaere blijft attent, op een dubbele poging van Caessens gaat de bal naast.

Via een opgebouwde aanval krijgt Loosvelt aan de rechterkant en kan hij de doorgelopen Demeyere vinden via een lange cross pass. Demeyere twijfelt niet en schiet de bal strak voor doel waar Vanbrabandt zich mistast zodat Kjell Braem zijn tweede van de namiddag kan binnenschieten. 0-2, Aalbeke imponeert & delegeert het openingshalfuur. Kort na ons goed half uur kan SV Kortrijk in de wedstrijd komen via enkele vrije trappen & Caessens die zich doorzet aan de linkerkant en buitenkant paal beslist. De laatste kans van de eerste helft is voor Mauceri, die krijgt de bal van Taybi Bensalem maar zijn volley gaat naast. Wedstrijd onder controle zou je dan denken, helaas altijd verrassingen van onze kant uit. Kjell Braem gaat door op Vandemaele aan de rechterzijde waar geen bal te zien is. Scheidsrechter Depover betreurt deze actie en geeft meteen rood aan Braem. Voor Vandemaele is het geel wegens reactie. Jammer dat we de eerste helft op deze manier moeten afronden.

Bikkelen en harken met 10 in de 2de helft

Bij aanvang van de tweede helft wisten we dat het zeer moeilijk ging worden om de score te laten zoals het is. Toch creëerde Kortrijk weinig kansen de eerste tien minuten, wij kropen ook helemaal weg op onze eigen helft. In de 54ste minuut begint het offensief van SV Kortrijk met een kopbal van Cem Blondeel op vrije trap van Vanneste. Meteen daarna lost Vergynst een schot maar Delaere kan redden. Aalbeke probeert evenwicht te zoeken met enkele wissels. Dejans maakt zo zijn eerste minuten voor de eerste ploeg dit seizoen na een lange blessure.

We proberen zelf ook nog wat kansen bij elkaar te sprokkelen, Taybi beslist helaas hard over. Met nog een halfuur te spelen krijgt Kortrijk de verdiende aansluitingstreffer, die komt op de naam van Claerhout op center van Ibe Vanneste. Het zal nog bibberen worden voor onze Blauwe Uilen met maar liefst 28 minuten te gaan. Het offensief van Kortrijk blijft aanhouden, op corner kan verdediger Vandemaele koppen, zijn poging gaat over. Intussen komt Domien Debrabandere voor Vergynst. Die kopt meteen bij zijn eerste poging de bal op de paal, Delaere kan redden in de herneming! Het is intussen alleen Kortrijk dat de klok slaat en Blondeel kan op Delaere afkomen maar opnieuw is Alex goed bij de pinken. Wij wisselen intussen vlotjes verder met het inkomen van Vandenbroucke en nadien Ergo. We proberen op de counter wat kansen te creëren en dat lijkt ook te gaan lukken.

Ook het nodige geluk staat aan onze kant wanneer Debrabandere een voorzet over de grond krijgt, hij schiet kort van dichtbij de bal op de lat. We blijven voortdurend onder druk te staan. Bij de counter kansen kan de ingevallen Ergo zijn pogingen niet op doel kadreren. En langs de andere kant haalt Delaere ballen uit miraculeuze wijze uit. Ook Cappelaere doet het nodige met een hard schot die op zijn borstkas spat.

We winnen uiteindelijk deze derby met 1-2 na 45 zéér lange minuten. Oververdiend wel van onze Blauwe Uilen die mentaliteit hebben getoond en vechtlust! En niet te vergeten, onze reserven zijn nog steeds bezig aan een magnifieke reeks. Het won van leider Bissegem thuis met 4-1 en heeft nu 21/21. Proficiat aan de troepen van Jonas Houthaeve!

Volgende week ontvangen we KFC Lendelede Sport. Vergeet niet te reserveren voor onze Foot Dinner. Dit kan via volgende link of klik op de onderstaande afbeelding: https://forms.gle/AMHBnqbyMGdyLWQk9