top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Succesvol Kaas & Wijnweekend! 4/12 voor onze Blauwe Uilen in 2022.

21/02/2022

Geschreven door Gaël Agneray


Het ene is het andere niet. Daarmee bedoelen we dat ons Kaas & Wijnweekend een mooi succes was! Met 170 eters verspreid over 2 dagen kunnen we spreken van een geslaagd evenement die met als kers op de taart een overwinning moest opleveren voor onze Blauwe Uilen. Bissegem was een maat te groot, hebben we grotendeels te danken ook aan onszelf na een povere 2de helft waar we met wind mee toch iets meer moesten getoond hebben. 1-4 is het verdict maar nog harder, we zakken naar de 5de plaats en noteren een 4/12 in 2022.

Wind tegen in de eerste helft, 0-1 aan de rust


In een goed gevuld Garenwinderstadion ondanks storm Eunice & de concurrentie van de derby KVK - Zulte-Waregem op hetzelfde uur, die we trouwens al gans het seizoen mee zitten met dank aan de kalendermanager van de Pro League, kunnen onze Blauwe Uilen genieten van de vocale steun van onze U7'tjes die mee opgelopen zijn en de supporters die afzakken voor een goede pot voetbal, & natuurlijk onze kaas & wijnavond. Na de aftrap van wedstrijdsponsor Engel & Völkers Kortrijk/Waregem kiezen we ervoor om tegen wind te starten aan de wedstrijd.


Met de wind in ons gezicht proberen we te combineren over de grond in een grote studieronde van een kwartier voetballen. Bissegem met wind mee is op zich niet meteen gevaarlijk. Na 7 minuten spelen kan Hoornaert naar binnenkomen vanop de linkerkant maar hij besluit net naast met een gekruist schot net buiten de 16. We geven ook zelf niet veel weg op 2 corners die niet gevaarlijk zijn na. Toch krijgen we de 0-1 rond de oren. Wanneer Delaere snel wilt uitgooien naar Demeyere ziet hij spits Ternest niet die meteen de bal kan veroveren en op doel kan afgaan. Aan de rand van de 16 staat Andreas Gheldhof die niet twijfelt en hard binnenschiet. We spelen dan 21 minuten.


Het is niet evident om aan kansen te geraken voor Aalbeke. We krijgen hier en daar wel een corner en ook een onrechtsreekse vrije trap maar Mauceri kan niet voorbij de muur en zo dus ook geen kans. We schieten 1 keer naar doel opnieuw via Mauceri maar met de wind kan de bal geen snelheid nemen en is het gemakkelijk te klemmen voor doelman Houthoofd.


Een eerste helft die voorbij waait, weinig gebeurtenissen van beide kanten. Eigenlijk valt er weinig te voetballen in dit soort weer maar gezien de drukke kalender viel er niet te schuiven met dit voetbalweekend!


Een lichtpunt tussen tal van collectieve & individuele fouten in de 2de helft


We proberen ons te verwarmen in dat kwartiertje rust. Daarbij ook te herbronnen want in de 2de helft is het aan onze beurt om wind mee te voetballen. Helaas zijn deze woorden nog niet koud of we doen onszelf meteen de das om. Bij de eerste offensieve kans van Bissegem gaat de bal op de stip. Gheldof komt in de 16 en dribbelt van links naar rechts om voorbij Cappelaere te gaan die hem afhaakt. Logische penalty en zo maken we het onszelf zeer moeilijk. De ervaren Cannaert neemt zijn verantwoordelijkheid en gaat achter de bal staan oog in oog met Delaere. Hij schiet de bal in de linkerhoek, Delaere goed vertrokken maar net niet. 0-2 op het bord na 47 minuten spelen.


Bissegem beseft nog niet meteen dat we opnieuw spelen en raakt de bal niet de komende minuut. We voetballen van voet tot voet tot wanneer Kongolo op de rechter zijde Kjell Braem kan bedienen. 1-2 één minuut later. We kunnen er opnieuw in geloven! Lichtpunt van de avond, dit is voor Braem zijn tiende van het seizoen en hij komt zo op een doelpunt van topschutter Lorenzo Mauceri bij onze Blauwe Uilen.


Eigenlijk hebben we daarna best wel een goed kwartier met kansen voor Souhail, Mauceri & Bensalem vanop afstand. We drukken door en wisselen 2x met Dejans & Vandenbroucke die inkomen aan de 66ste minuut. Bissegem reageert en gaat ook wisselen, die wissel blijkt ook meteen een gouden te zijn. Karsten Delrue is welgeteld één minuut op het veld wanneer hij zijn eerste baltoets raakt. Het is meteen doelpunt via de rechterzijde waar wij in niemandsland zitten. Hij schiet het leer in de korte hoek. 6 minuten later opnieuw prijs met Delrue. 1-4 met nog een kwartier te spelen.

De koppen gaan naar beneden bij Aalbeke, iedereen probeert wel maar van een teamprestatie is er niet te spreken. We krijgen nog kansen op corner om de 2-4 te maken maar die benutten we ook niet. Een povere 2de helft toont onze vorm die we momenteel hebben in 2022. Het begon goed in Winkel maar ging daarna enkel bergafwaarts met punten verlies thuis tegen Oostrozebeke, een zure nederlaag op Ingelmunster waar we toch een punt verdienden en deze off day van afgelopen zaterdag.


Aanstaande zaterdag kijken we Heule in de ogen in een opnieuw Kortrijkse derby. Heule verloor afgelopen weekend van Ingelmunster met 2-3 maar was er voorheen aan een goede periode bezig met 6/6. Benieuwd als we onze Blauwe Uilen terug op de rails krijgen. Om 19u30 trappen we af in Heule!
126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page