• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Teleurstellend resultaat in Heule (1-0)

14-09-2020

Geschreven door Gaël Agneray

Op een heerlijke zondagmiddag in Heule hebben onze Blauwe Uilen niet kunnen winnen tegen de Groen-witten van Heule. Met de inwijding van hun kunstgrasveld konden we een 200-tal supporters noteren die afgezakt waren voor een burenduel. Een vrij gesloten wedstrijd werd beslist in minuut 78 door de ingevallen Shane Ryssaert. Aalbeke vond geen antwoord in het slotkwartier waardoor het dus verliest op de openingspeeldag.

Na een goede voorbereiding koos onze coach Piet Timmerman voor een bijna splinternieuw elftal. Enkel Samuel Provoost, Christopher Vinquier & Robbert Vanhuyse stonden in de basiself van Aalbeke. De start was meteen veelbelovend, in de 3de minuut noteren we een grote kans van Mehdi Verlinde dicht bij doel die door Toebaert goed weggewerkt was. Daarna volgde vooral veel middenveldsvoetbal tegen een stug & fysiek Heule die korter was op de 2de bal. Een eerste echte kans noteren we pas voorbij het half uur, Heule domineert en gaat via de zéér snelle Louis Houthaeve op zoek naar de openingstreffer, zijn poging gaat via het zijnet naast. Daarna volgen er nog kansen voor Heule via Shabouev & Hasan Ait Ouhra maar beiden botsen tegen een sterk keepende Bataillie. Ten slotte kunnen we nog een uitstekende kans noteren van Carlier, met buitenkant rechts probeert hij hard keeper Toebaert te verschalken maar ook zijn poging wordt mooi gepakt door de Heulse keeper.

De 2de helft moet beter van onze Blauwe Uilen, het gaat op zoek naar de 0-1 via spitsenduo Carlier & Vinquier. Kongolo probeert ook enkele keren uit de 2de lijn zonder succes. Het is wachten tot de 70ste minuut om de grootste kans uit de wedstrijd te noteren, Dejans kopt staalhard op de lat en ziet zijn poging dus niet tegen de touwen gaan. Aalbeke verdient op dat moment de voorsprong maar laat die liggen. Het verdict valt echter aan de overzijde. Heule komt goed door op de rechterkant via Shabouev die aan een slalom begint voorbij onze Aalbeekse verdedigers, hij ziet de vrijstaande Shane Ryssaert en bedient hem, Ryssaert kan niet missen op het splinternieuwe kunstgrasveld en schiet Heule naar de voorsprong. Heule zal het laatste kwartier zijn voorsprong verdedigen, Aalbeke kan geen antwoord geven op het doelpunt.

Een teleurstellende 1-0 nederlaag waarbij Aalbeke toch een andere start had voorzien. Volgende week zondag 20 september komt SV Ingelmunster op "bezoek", de wedstrijd gaat door op Stade, de jeugdacademie van KV Kortrijk. Aftrap om 15u00!

Verder was er positief nieuws van bij de reserven, op bezoek bij Jong Vijve werd het tegen de 3de van vorig seizoen 1-5. In een evenwichtige eerste helft komt Taybi Bensalem op het veld rond het half uur, die schiet in 2 minuten tijd 2 afstandschoten voorbij de Vijvse keeper. Dit is dan ook de ruststand. In de 2de helft zet Aalbeke goed druk en kan Loosvelt een hattrick scoren op een kwartier tijd. Een mooie overwinning voor onze reserven die komend weekend bye zijn.