• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Teleurstellende namiddag in Aalbeke vs Ledegem B

Een echte topwedstrijd moest het worden, Ledegem B die kon aansluiten bij de top & Aalbeke die in Dottignies B zijn kielzog zou blijven. De weersomstandigheden waren er niet door de hevige wind en buien maar dat geldt voor beide ploegen waarvan één slimmer aan de partij begon.

Aalbeke - Ledegem B FT 1-6!

De partij was nog maar net op gang gefloten door dhr. Goudmaeker of het eerste doelpunt was al gevallen. En jawel, een verwaaide voorzet belandt in doel. Aalbeke is wakker zou je denken. Helaas was dit niet het geval en op vrije trap kon Wouter Vervaeke de score verdubbelen. 0-2 na amper 6 minuten spelen. En jawel het werd steeds erger, 1 minuut later vond de scheidsrechter dat er een penaltyovertreding was, kapitein Vermeulen kon die dan ook feilloos omzetten om Ledegem op rozen te zetten. Ook spits Decoene pikte zijn doelpunt mee op de Garenwinder en scoorde een Olympisch doelpunt. De bal ging iedereen voorbij maar niemand dacht er aan om die weg te trappen. 0-4 na 10 minuten. Aalbeke was aangeslagen maar heeft dit voor 80% toch aan zichzelf te danken. Niet scherp genoeg in de duels, de 2de bal niet kunnen veroveren en gewoon weg niet slim genoeg in het spel zelf. Onze vice-kapitein Bogaert kon de score vermilderen dichtbij doel schoot hij de 1-4 binnen. Dit was dan ook de ruststand.

De 2de helft begon op dezelfde manier als de eerste. De intenties waren er maar dit werd niet in de praktijk omgezet. Amper na opnieuw 1 minuut spelen kon Vanhoutte op doel afgaan en maakte de 1-5. Aalbeke moest na '64 ook met 10 verder. Agneray pakte rood na een overtreding op Wouter Vervaeke, het te hard inkomen vond de scheidsrechter Goudmaeker genoeg om rood te geven. Er kwamen nog kansen voor beide ploegen maar de wedstrijd was gespeeld. Michiel Vanhoutte kon uiteindelijk nog zijn 15de van het seizoen scoren. 1-6 is de eindstand.

Het zal moeilijk worden om nog de eindprijs te halen maar er zijn nog 5 wedstrijden te spelen en alles is nog mogelijk. Onze verplaatsing volgende week naar Dottignies is dan ook van cruciaal belang. We rekenen op iedereen om zijn uiterste best te doen en af te zakken naar Dottignies om Aalbeke naar de overwinning te steunen!