top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

The Future Is Now: Alexander Delaere wordt keepertrainer volgend seizoen!

28-12-2021

Geschreven door Gaël Agneray


Alexander Delaere (31) houdt ermee op na dit seizoen. De doelman werd samen met zijn vrouw Emma Brille trotse vader van Ray dit jaar en wil zo een stapje opzij zetten. Door concrete interesse van onze huidige keepertrainer Geoffrey Duyck vielen alle puzzelstukjes vlot in elkaar waardoor wij als club niet genoodzaakt zijn om een nieuwe KT te zoeken voor volgend seizoen. Alexander zal ook een stuk mee in het bestuur zitten voor diverse activiteiten en zal ook de keeperstraining verzorgen bij de jeugd.


Alex startte zijn voetbalcarrière bij KWSC Lauwe waar hij het schopte tot bij de eerste ploeg. Na enkele seizoenen leerschool koos de toenmalige Lauwenaar voor een avontuur bij de buren van Racing Lauwe in 3de provinciale. Daar vierde hij onderandere de promotie naar 2de provinciale onder de vleugels van Philippe Breyne. Nadien volgde een eerste avontuur bij Aalbeke Sport. In het seizoen 2014-2015 komt Alex terecht bij de Blauwe Uilen toen onder leiding van Angelo Room. Hij zou er blijven tot juni 2017. Daarna volgde een kort avontuur bij FCE Kuurne opnieuw als eerste keeper bij de 4de provincialer.

Bij het #buildingthefuture project in 2018 kon Alexander rekenen op interesse van de vernieuwde ploeg om samen het avontuur aan te gaan en promotie af te dwingen in 4de provinciale. Dit lukte ook meteen met als kers op de taart de gewonnen eindronde op het veld van KFC Marke.

Na dit seizoen zal Alex dus de (hand)schoenen aan de haak hangen. De motivatie is ook groot om dit jaar af te sluiten met een mooie prijs als de titel of opnieuw via eindronde. Daarna volgt dus een nieuw hoofdstuk voor de intussen Wevelgemnaar als keepertrainer bij zowel de jeugd als de A-kern & een zitje bij ons bestuur. Ervaring heeft hij al via KWSC Lauwe waar hij de keepers in de onderbouw training gaf van 2012 - 2016 & van 2019 tot op heden.De club bedankt Alex voor zijn jarenlange inspanningen en prestaties ook als boegbeeld van de club & een van de leiders van dit succesverhaal die we tot op heden aan het schrijven zijn. Momenteel staat de huldiging op 1 mei op het programma op onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Eendracht Hooglede maar met de aangekondigde maatregelen zullen we ons noodgedwongen nog aanpassen.


In ieder geval bedankt Alexander & nu volop om een prijs strijden om zo een mooi "fin de carrière" te voorzien!


396 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page