• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Thriller van formaat eindigt op overwinning voor onze Blauwe Uilen!

16-1-2023

Geschreven door Gael Agneray

De eerste competitiewedstrijd van 2023 werd succesvol afgerond door onze Blauwe Uilen. Als het ware een echte veldslag tegen SV Ingelmunster die gemotiveerd aan de aftrap kwam. We winnen de partij met 4-3, onthouden een fantastische mentaliteit en geloof in ons eigen stadion. Het werd al vroeg 0-2 voor de Geel roden uit Ingelmunster maar Aalbeke kon dit voor de rust alweer wegwissen. Een prachtige overwinning die het jaar op een positieve noot laat beginnen.

Dramatische eerste 6 minuten uitgewist nog voor de rust!

We beginnen eigenlijk meteen met een bijna kans voor Lorenzo Mauceri aan de partij maar krijgen toch na 3 minuten spelen de eerste treffer rond de oren. Ingelmunster krijgt een vrij trap 10 meter uit de 16 aan de rechterzijde maar beslist om met de wind af te drukken. Via een afgeweken bal spat het leer tegen de paal en gaat vervolgens via Delecluyse binnen al dan niet buitenspel. 0-1! We zijn nog niet bekomen van deze actie of er volgt een corner waar we niet goed mee zijn, PJ Debackere kan de 0-2 binnenkoppen na 6 minuten spelen. Het is intussen 0-2 en de eerste pintjes zijn langs de zijlijn nog niet op.

Ingelmunster start zo furieus aan de partij, opnieuw een corner waar Delecluyse helemaal alleen staat, hij kopt de bal keihard net naast het doel van Debuyck. Wij proberen antwoorden te vinden en Mauceri schiet in de 10de minuut voor het eerst naar doel voor onze Blauwe Uilen, zonder gevaar want Callewaert pakt. 3 minuten later dan toch prijs via een actie aan de rechterkant waarbij Lefebvre en Mauceri zich doorzetten. De bal komt via via bij Huys terecht die afdrukt met een schot overhoeks mooi in het zijnet. 1-2 na 13 minuten spelen, wat een wedstrijd!

1 minuut later opnieuw Aalbeke, Mauceri schiet voorlangs. Na 18 minuten spelen beheerst Aalbeke eindelijk de wedstrijd. Er wordt gecombineerd van voet tot voet en er worden kansen gecreëerd. Mauceri zit duidelijk goed in de wedstrijd en kan net niet scoren op aangeven van Martin Huys. 6 minuten later keren ze de rollen om ditmaal bedient Mauceri Huys maar ook zijn poging gaat niet binnen. Net voor het half uur is het dan toch prijs, onze ervaren kapitein Cappelaere rukt op voor een stilstaande fase en blijft even hangen, via Lefebvre komt het leer bij Cappelaere en schiet hij voorbij Callewaert de 2-2 binnen. Alles te herdoen voor Ingelmunster die duidelijk aangeslagen is en voor onze Blauwe Uilen een hele grote motivatie om de score vast te houden en wind mee de 2de helft op te komen.

Dit lukt echter niet gemakkelijk wanneer Debackere op Debuyck kan afgaan. Hij schiet keihard op Thijs die de bal in corner kan verwerken. We staan niet goed te verdedigen op corner, opnieuw gevaar via het hoofd ditmaal van Rogiers, we hebben geluk want Debuyck was kansloos. Er komen opnieuw nog 2 kansen voor de rust voor Ingelmunster allebei op naam van Debackere maar Debuyck staat sterk te keepen en kan zijn netten schoon houden tot aan de rust. 2-2!

Meer gesloten 2de helft van Ingelmunster, Aalbeke voort op elan en verdiende zege

Na een kwartiertje rust komen dezelfde 22 spelers het veld op. Voor Ingelmunster is het nu wind tegen spelen. Het is aanpassen en onze Blauwe Uilen hebben duidelijk moed geput uit de eerste helft. Lefebvre kan voor het eerst na 2 minuten afdrukken op Callewaert die pakt. Nadien is het Mauceri die de 3-2 maakt via een vrije trap van Neves die gecounterd wordt met een voet van Cappelaere (denken we), Mauceri krijgt vrije baan en schiet overhoeks netjes binnen.

Het duurt een kwartier voor we de eerste kans kunnen noteren van Ingelmunster. het is Gabrio Rogiers die voorlangs schiet. Enkele minuten later dan weer Aalbeke, de opgeschoven Samuel Provoost die eerder deze week zijn contract verlengde kiest eigen succes en schiet hard maar in de handen van Callewaert. Ingelmunster probeert een antwoord te vinden via een vrije trap genomen door Debackere, nadien mist de ingevallen Mattice Bekaert. Wij krijgen met nog 12 minuten te spelen een potentiele penalty fout op Mauceri die net niet kan afdrukken op voorzet van Lecrenier. Met de kleine voorsprong is het toch beven achterin. Noodgedwongen wisselen we ook onze kapitein Cappelaere met een dij blessure.

Die verhoopte verlossing komt er ook, dankzij Lefebvre die zich aan een solo waagt tussen 2-3 spelers van Ingelmunster. Hij houdt het hoofd koel en schiet beheerst de 4-2 binnen voorbij Callewaert met nog 6 minuten op de klok. Match gespeeld denk je dan maar neen, in toegevoegde tijd krijgen we nog een stress moment wanneer Rogiers de 4-3 voorbij Debuyck kan schieten. Het blijft bij 4-3, de supporters zo'n 250 tal krijgen waar voor hun geld en als het ware een mooi spektakelstuk. 2023 is zo mooi ingezet en onze Blauwe Uilen kunnen blijven dromen van promotie.

Afspraak aanstaande zaterdag, onze Blauwe Uilen gaan op bezoek bij de Groene Duivels uit Ingooigem die in zijn jongste 4 thuiswedstrijden 12/12 pakte. We zijn dus gewaarschuwd! Aftrap om 19u30 in het Bosuilstadion te Ingooigem!