top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Tijs Vanhove als 10de aanwinst voor de Blauwe Uilen

5-06-2023

Geschreven door Gael Agneray


Na recentelijk te hebben vernomen dat enkele spelers andere oorden opzoeken door verschillende redenen heeft de club initiatief genomen en zich versterkt met enkele nieuwe spelers. Vandaag stellen we met trots Tijs Vanhove voor die overkomt van SK Geluwe! Welkom Tijs!

Tijs (25), is een centrale verdediger die ook op de "6" kan uitgespeeld worden. Gestart bij KDNS Heule op 4-jarige leeftijd toen ontdekt Tijs het spelletje gedurende 5 jaar bij de Noordstar vooraleer het elite voetbal te leren kennen bij KV Kortrijk. Hij zou er blijven tot 14 jarige leeftijd om tot bij de U19 te spelen voor KRC Harelbeke. Zijn volgend avontuur is bij SV Wevelgem City, bij het eerste seizoen ook meteen kampioen en in het seizoen 2018-2019 voor een tweede keer. Het jaar nadien zakt de ploeg naar 2de nadat de competitie gestopt werd voor het covid-19 verhaal. Het jaar nadien 15/15 maar opnieuw een seizoen stop..

Bij het 6de en laatste seizoen is het wel opnieuw prijs en dit voor de 3de keer voor Tijs, Wevelgem haalt verschroeiend uit met een 85/90 als resultaat en kampioen! 25 overwinningen op rij zorgen voor een unicum. Dit seizoen is Tijs aan de slag geweest bij 2de provincialer SK Geluwe. Een minder verhaal weliswaar want de zwart-witten komen uit in onze reeks volgend seizoen als gedoodverfde favoriet voor de titel. Tijs had eigenlijk al besilst om naar RC Lauwe te gaan maar de Statieploeg begint opnieuw in 4de provinciale en is zo ook 90% van de kernspelers kwijt.


Tijs kan omschreven worden als een rustige centrale verdediger die ondanks zijn leeftijd al veel ervaring heeft opgedaan. We halen met Tijs een speler binnen die 3x kampioen is geweest en weet wat winnen is. We zijn hoe dan ook bijzonder tevreden om het te verwelkomen in ons Uilennest. Zegt Gael Agneray, Algemeen manager van Aalbeke Sport.


Binnenkort halen we met de club uit met 3 transfers voor onze B-ploeg en er is ook nog nieuws op komst voor onze reserven en 1ste ploeg!


307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page