Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Topper blijft onbeslist tegen Geluwe!

29-01-2024

Geschreven door Gael Agneray

De prelude naar de wedstrijd thuis tegen Geluwe werd door de pers geschreven als een 6 punten wedstrijd voor Geluwe en eentje voor ons die belangrijk zal zijn met oog op de titel. Zware woorden uiteraard als je weet dat er nog 36 punten te verdienen vallen maar desalniettemin was deze wedstrijd een onvervalste topper tussen nummer 1 en nummer 2 in de rangschikking. Ook de supporters vonden de weg naar de 056 Arena met ongeveer 250 toeschouwers aanwezig & een warme sfeer gunstig voor beide teams. De doelpunten vielen in de tweede helft en al bij al kon iedereen zich vinden in de puntendeling. Aalbeke Sport - KSK Geluwe, 1-1!

Aan de fictieve aftrap stonden niemand minder dan burgemeester van onze Stad Kortrijk Vincent Van Quickenborne en scout van de U17 tot en met de beloften voor onze Rode Duivels Gerrit Laverge. Dit beloofde voor de wedstrijd zelf die eigenlijk erg traag op gang kwam. De klassieke studieronde in een topper dus waarin we 9 minuten moeten wachten om een eerste kans te noteren die uit de voeten kwam van Sabri Bensalem op aangeven van Quentin Samain. Geluwse doelman De Blaere zet de bal om in corner om het doelpunt te vermijden. Op die corner via een ingestudeerd nummer kan Jan De Winter op voorzet van Deveugele aan de tweede paal vrijstaand koppen maar het leer spat op de paal helaas.

Daarna probeert Geluwe vooral op corner tegen te prikken via de snelle Tollenaere en met voorzetten van Knockaert vooral die een andere ploeggenoot niet vindt. De derde kans is al meteen in de 34ste minuut wanneer Cottenceau kan koppen maar met weinig tot geen gevaar. De eerste kans van Geluwe is een schot uit de 2de lijn van Tollenaere die overgaat na balverlies in het midden. 2 minuten later ongeveer hetzelfde aan de overkant maar Cottenceau schiet in de handen van doelman De Blaere. De laatste kans komt uit de voeten van Arno Leman die in volley probeert te verrassen na een diepe bal van Samain op de linkerzijde. Zijn poging gaat echter ook over en zo gaan we dus ook rusten met een brilscore.

Meer animo in de tweede helft met pletwals aan kansen in het begin van de 2de helft voor onze Blauwe Uilen

De tweede helft bevat meteen meer spektakel wanneer De Winter al doelman De Blaere beproefd met een hard schot. Daarna opnieuw maar uit de voeten van Sabri Bensalem en 1 minuut later opnieuw een schot van De Winter die overgaat. We nemen de wedstrijd volledig over nu en het balbezit ook en dit resulteert in foutjes achterin van Geluwe die bestraft worden met een vrije trap aan de 16. De poging van Sabri Bensalem gaat echter over.

En dan net voor het uur gebeurt eigenlijk het onwaarschijnlijke wanneer we aan de linkerkant dom balverlies lijden en Tommy Knockaert alleen aan de hoek van de 16 staat, hij schiet het leer netjes overhoeks voorbij Thijs Debuyck die tot nu toe weinig tot niets te doen had. 0-1 voor Geluwe en een serieuze domper voor onze Blauwe Uilen die duidelijk van slag zijn want enkele minuten later kan de ingevallen Da Silva nog schieten, zijn poging wordt dan in corner verwerkt door Debuyck. Toch krijgt onze ploeg wat het verdient wanneer Arno Leman op de linkerzijde de bal kan droppen in de 16, Aymeric Cottenceau twijfelt niet en met een nekslag verschalkt hij overhoeks doelman De Blaere netjes in het zijnet. 1-1 en alles te herdoen voor Geluwe.

Diezelfde Arno Leman probeert nadien het eens van zelf zonder echt gevaar. de beste kans komt in de 76ste minuut wanneer de ingevallen Simon Leroy aan een echte zondagswandeling begint. Hij slalomt voorbij 3 Geluwse spelers alsof ze stilstaan en kiest dan om af te leggen op Cottenceau die net niet bij het leer kan. Op dat moment verdienen we de 2-1. 1 minuut later nog een grote kans wanneer Cappelaere aan de tweede paal net niet goed genoeg kan afdrukken en zo rolt de bal net naast de paal. 2 minuten voor afluiten komt er nog een kans van Leman maar die pakt De Blaere zonder gevaar.

Zo krijgen we dus een onbesliste topper waar iedereen zich kan vinden met 1 punt. Zo blijft Geluwe nog met 6 punten achter, Waregem die eerder met 4-0 won komen op 7 punten. Komend weekend wacht de moeilijke verplaatsing naar ploeg in vorm KSV Kortrijk op zaterdagavond 3 februari om 19u00. De blauwzwarte Kortrijkzanen zijn in goede doen met een 9/9 en klinkende 0-4 overwinning op het van Ingooigem afgelopen weekend. Voor onze Blauwe Uilen is dit nu inmiddels de 11de wedstrijd op rij dat ze ongeslagen blijven. Aan spektakel geen gebrek dus komende zaterdag!