top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Transfer #2 Quentin Samain!

10-1-2023

Geschreven door Gael Agneray


Na onze eerste versterking met Axel Lavaert komende van KWSC Lauwe trekken we Quentin Samain aan van 1ste provincialer KFC Moen. De 29-jarige linkerpoot versterkt zo de ploeg voor het seizoen 2023-2024. Daarnaast kunnen we ook meedelen dat reeds 12 spelers uit eigen kern hebben verlengd en dat we tegen eind volgende week de laatste spelers hun beslissing zullen meedelen voor volgend seizoen.Quentin begon op 5 jarige leeftijd te voetballen bij Luingne vooraleer hij de oversteek maakte naar Excelsior Mouscron op zijn achtste. Hij zou er genieten van een nationale opleiding tot aan zijn 18 jaar om nadien te trekken naar Templeuve in 2012 na een korte break. Bij Templeuve is Quentin meteen basisspeler op 20-jarige leeftijd in 2de provinciale. Na 2 seizoenen Templeuve kiest hij voor RFC Luingne waar hij postvat op de linkerflank zowel verdedigend als aanvallend. Tot 2017 blijft hij Luingne trouw om nadien te trekken naar zijn huidige club KFC Moen waarmee hij vorig seizoen promoveerde van 2de provinciale naar 1ste. Moen nam ook een furieuze start dit seizoen maar is intussen teruggevallen op de 10de plaats. Quentin is vaste basisspeler bij de geel zwarten en droeg ook enkele keren de kapiteinsband.

"Quentin is een speler die we kennen en ook hebben gevolgd doorheen de 2 voorbije seizoenen. Hij past perfect in filosofie van de club. Hij is ook een leider bij zin huidige club mede door zijn staat van dienst (5 seizoenen bij Moen). We rekenen er ook op dat hij dit meeneemt naar Aalbeke. Bovendien is hij ook altijd fit en speelde hij bijna iedere minuut van de heenronde" zegt Gael Agneray.

Quentin is 29 en is kinesist in het dagelijks leven. Hij wordt zo de tweede versterking van onze Blauwe Uilen naar volgend seizoen toe. De bedoeling is om nog 3 tot maximaal 4 versterkingen te gaan zoeken, zowel op verdedigend als aanvallend vlak mag er jeugdig enthousiasme en ervaren spelers bijkomen.


698 weergaven0 opmerkingen

تعليقات


bottom of page