top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Transfernieuws #trainer #verlenging #speler!

8-03-2023

Geschreven door Gael Agneray


Nieuwe coach voor de Reserven


We staan de laatste weken niet stil binnen de club. Het seizoen loopt over 7 speeldagen op z'n einde en zo komen we ook aan de voorbereiding van een nieuw seizoen. Een bijzonder spannend seizoen met de hervorming binnen de bovenbouw en de wil om beter te presteren bij de jeugd. Met de hervorming in de bovenbouw kwam er een vacature vrij als trainer van onze Reserven omdat Jonas Houthaeve opschuift naar onze 4de provincialer.


In de zoektocht naar die Reserven trainer hebben we gezocht naar een profiel die ervaring heeft en dit kan overzetten naar de jeugd voornamelijk. De ploeg zal een mix zijn van opgeschoven U17 spelers met ervaren spelers bij de huidige Reserven. We zochten ook iemand die het huis kent en dus niet veel inlooptijd nodig heeft om meteen aan de slag te gaan. Na enkele kandidaten gezien te hebben is onze keuze gevallen op Steve Devlaminck.


Steve is een oude bekende binnen de club die nu aan zijn 3de passage bezig is. Zelf startte zijn carrière bij KRC Bissegem en klom hij de ladder verder op naar ondermeer KV Kortrijk & SK Roeselare jeugd. In 2009 kwam Steve voor een eerste keer terecht in Aalbeke als hoofdcoach van het eerste elftal in 4de provinciale. Hij zou er blijven tot de herfst van 2012 met als beste resultaat een 6de plaats in het seizoen 2011-2012. Fun fact: Gael Agneray was toen een speler onder de vleugels met Steve.

Daarna volgt de junioren van Bissegem, Jeugdcoordinator bij KSV Kortrijk in 2014-2015 & in 2015-2016 het eerste elftal van FCE Kuurne met alweer Gael Agneray die overkwam van Rekkem Sport. in 2017 nam Steve Devlaminck ook over in SC Oostrozebeke om het behoud te garanderen in 3de provinciale en in 2018 als T2 van Kevin Taveirne bij het succesvolle KRC Bissegem. De 2de passage van Steve was een korte bij Aalbeke als jeugdtrainer & nu is hij aan de slag bij SV Wevelgem City waar dus een einde aan gebracht wordt.

"We zijn bijzonder verheugd om Steve terug bij de Blauwe Uilen te halen. Hij kent het huis door en door en weet nu dat we hard gewerkt hebben om in de positie te komen waar we nu in zitten. De jeugd klopt aan maar heeft een omkadering nodig om eventueel de stap te zetten naar 4de provinciale of het 1ste elftal. Met Steve halen we iemand in huis die dit kan en ervaring heeft." zegt Gael Agneray


Verlenging van Jan De Winter voor een laatste seizoen


Daarnaast zijn we ook verheugd om Jan De Winter langer aan ons te verbinden. Jan kwam vorige zomer over van 1ste provincialer RC Lauwe. Als natuurlijke leider van de ploeg en op het middenveld is Jan uitgegroeid tot een vaste waarde meteen. Hij miste dit seizoen 1 wedstrijd en begon 1x op de bank verder heeft hij alles gespeeld. De vele blessures uit het verleden deden Jan wat twijfelen over zijn toekomst als voetballer. Toch heeft hij zichzelf en wij ook kunnen overtuigen om nog een laatste seizoen te koppelen.

"Hopelijk kunnen we dit doen in 2de provinciale. We zijn ervan overtuigd dat Jan beter uit de verf kan komen een reeks hoger met nog meer voetbal. Hij heeft ervaring genoeg om ons ook te loodsen naar daar richting die laatste 7 wedstrijden. " zegt Gael Agneray


4de aanwinst voor 4de provincialer Aalbeke Sport


Na het binnenhalen van de 3 Kuurnenaars eerder dit jaar hebben we ook het genoegen om een 4de versterking aan te kondigen komend van Jong Helkijn dit jaar aan de slag in de competitie van ons eerste elftal. Het gaat om Clement Riveret, 26 jaar oud.

Clement is een rechtsachter die een verleden heeft ook bij RDS Dottignies Sport. Hij speelde er ook kampioen met de 4de provincialer toen, ook het "B-team" waar veel talent aanwezig was. Nadien ging hij aan de slag bij Jong Helkijn waar een einde aan komt. Tijdens zijn jeugd speelde hij voor Moeskroen & ook net over de grens bij Croix.


Voor het 2de elftal kijken we nog uit naar 2 versterkingen waaronder een centrale verdediger & een aanvallende spelers. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Gael Agneray, 0472/312589.


524 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page