top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Trieste nederlaag voor onze Blauwe Uilen in derby tegen KFC Marke

6-10-2020

Geschreven door Gaël Agneray


Opnieuw een derby voor onze Blauwe Uilen na deze op de eerste speeldag in en tegen Heule. Deze keer tegen de buren van KFC Marke. Marke dat we in het seizoen 2018-2019 de eindronde van wonnen heeft de promotie afgedwongen in 4de provinciale vorig seizoen wanneer die vroegtijdig werd beëindigd door Covid-19. In de voorbeschouwing van deze wedstrijd telt Marke 1 punt meer, het won o.a. met 4-0 van Winkel B. Aalbeke kon dan weer winnen van SV Wevelgem City B met 2-4 en kon bij winst aansluiten bij de Top 6.


Met een strakke, felle wind begon Aalbeke wind mee aan de partij tegen Marke. Een gesloten partij waarbij beide ploegen in de eerste helft kleine kansjes kunnen samen voetballen. De grootste kansen kwam via Sabri Bensalem met een afstandsschot in de 25ste minuut. Enkele minuten later probeerde Verlinde het ook vanop afstand, zijn poging ging via de lat weer in het spel. Bij Marke noteren we in de eerste helft 1 grote kans via het hoofd, echter was Bataillie alert en kon hij de bal prima redden. Met wind mee spelen kon Aalbeke niet de voorsprong geven waar ze op gehoopt hadden. We gaan met een teleurstellende 0-0 score de rust in.Marke grijpt meteen Aalbeke bij de keel


Bij Aalbeke zijn we erg ontevreden van de eerste helft, na een wake-up call van onze coach Timmerman denkt men dan dat onze Blauwe Uilen wakker uit de kleedkamers komen maar helaas. Na een diepe bal in de ruimte is er geknoei achterin, wie anders dan Brice Ngah Noah van KFC Marke kan de bal in doel verwerken. Knullig doelpunt tegen na amper 2 minuten spelen. Aalbeke krijgt de kans om zich terug in de wedstrijd te knokken maar het benut de stilstaande fases niet zoals het hoort, bal in de muur, voorzet te ver, amper gevaar dus vanuit de kant van Aalbeke. Integendeel, Na een schot van Ngah Noah verwerkt Bataillie de bal op de zijkant van de 16, daar staan de nummer 14 van Marke moederziel alleen, Lefebvre kan de bal mooi overhoeks binnentrappen 0-2 voor de groen zwarten na 72 minuten spelen. Game over voor Aalbeke?Menghis met de doodsteek


Met nog een kwartier op de teller gaat Aalbeke iets anders en vooral hoger spelen. Dit resulteert in een aantal kleine kansen o.a. via corners & vrije trappen. Maar het verdict valt aan de overzijde. In de omschakeling gaat Marke over eigen helft en rent het naar het doel van Bataillie. Via een aantal stations komt de bal in de kleine rechthoek voor de voeten van Thomas Menghis, die kan de bal rustig binnen trappen en zo Marke op rozen brengen.


We eindigen toch nog met een positieve noot, de eerredder wordt gemaakt door de ingevallen Loosvelt. via Verlinde krijgt hij de bal en lobt hij keeper Vervaeck in de 91ste minuut. 1-3 Full time, tijd Aalbeke om in de spiegel te kijken en hard te werken naar volgende week toe om 3 punten te pakken in Winkel.Op Zaterdag 10 oktober gaan we op bezoek bij Winkel B dat evenveel punten telt als Aalbeke, namelijk 3. Enkel winst is dan ook goed genoeg om deze gemiste start te verteren.


Doelpunten:

'47 0-1 9. Ngah Noah

'72 0-2 14. Lefebvre

'85 0-3 8. Menghis

'91 1-3 10. Loosvelt (A: 99.Verlinde)


245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page