top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Uitgelicht: Reserven met 24/24!

25/11/2021

Geschreven door Gaël Agneray


Als het goed is mag het zeker eens vermeld worden. Dit is het geval van een wervelende reserven ploeg die in zijn jongste 8 wedstrijden telkens de volle buit nam. Vandaag nemen wij jullie met plezier eens mee van eind augustus naar vandaag door de ogen van onze reserven en hun ambities.

We zijn eind augustus, begin september wanneer de ploeg voor de eerste keer compleet staat bij onze reserven. Eerste tegenstander van het seizoen zal Anzegem worden op een zomerse vrijdagavond. Het is Tjorven Uleyn die het eerste doelpunt maakt van onze reserven gevolgd door youngster Matthias Rohrmann 2x. 3-1 winst, een goede start voor onze Blauwe Uilen in deze competitie. Die start wordt ook meteen getemperd wanneer we op bezoek gaan bij Helkijn. Een veredelde Chiro voetbalploeg legt ons het zwijgen op. Ondanks een lekker ontbijtje met koffie en alles erop en eraan verliezen we met 2-1 van hen.


Onze rug rechten lukt ook niet meteen de week erop wanneer KFC Marke op bezoek komt met onder andere ex speler Diego Vercruysse in zijn rangen. We spelen voor de eerste maal gelijk desondanks een prachtig doelpunt van Taha Souhail & een mooie trap van Christopher Vinquier die enkele weken later zal stoppen met voetballen. De ploeg moet meer ploeg worden beseft Jonas Houthaeve om het maximum eruit te halen. Ook een overwinning kan dan geen kwaad en die komt er de week nadien in Bissegem bij de B ploeg. Het zal er een waar doelpuntenfestival worden van 1-8. Dit is de start en déclic die de ploeg nodig had om intussen mooie cijfers neer te leggen. Na 10 officiële wedstrijden volgens Voetbal Vlaanderen winnen we er 8, spelen we 1 maal gelijk & verliezen we enkel van Jong Helkijn. De strafste statistiek is dan weer het aantal tegendoelpunten met amper 12 stuks, veruit het beste van de competitie met als exponent sluitstuk Jens Vanlede in vol vertrouwen vorige week nog getoond in Dottenijs met het pakken van een penalty.


Na die déclic in Bissegem volgt de eerste topper. Dit na het droevige nieuws dat vriend en sponsor Nicolas Dumortier om het leven kwam op de nacht van woensdag naar donderdag in een verkeersongeval. We zijn geconcentreerd van vastberaden ode te brengen aan de jongeman van 27. Matthias Rohrmann opent de debatten na een vrije trap van Gaël Agneray & Taha Souhail bevestigd zijn vorm alsook subersub Laurent Corne zijn eerste van het seizoen maakt. De eerste topper is binnen met 3-1!Op zondagmorgen 10 oktober zijn we op bezoek bij KSV Kortrijk waar het kunstgrasveld helaas nog niet af is. We worden doorgestuurd naar het mistige tweede veld waar je amper vanuit de middenstip het doel ziet staan. De scheidsrechter beslist dat de wedstrijd doorgaat. Er valt weinig te zeggen over deze wedstrijd buiten het feit dat weer meer dan een doelpunt konden maken. Motivatie op zo'n veld is ver te zoeken (misschien spreek ik hier over mezelf). We winnen via een omgezette penalty van Gaël Agneray en brengen de 3 punten mee naar Aalbeke. De sfeer wordt alsmaar beter.


Intussen zal Hulste geschrapt worden uit de competitie met de zoveelste forfait. Onze boys krijgen rust en kunnen zich focussen op de wedstrijd van Jong Vijve. We recupereren voor deze wedstrijd heel wat jongens van het eerste elftal met de geschorste Simen Demeyere of nog de terugkerende Mathieu Heugebaert & Robin Ergo. Deze laatste zal toonaangevend zijn met 2 doelpunten en een assist in een gewonnen partij met 1-5 cijfers. Ook voor Matendo is dit een onvergetelijke avond met zijn eerste van het seizoen & een grappige fase in het slot van de wedstrijd. Intussen nemen we stevig de 2de plaats in handen op 5 punten van leider Bissegem A.


Het zal erop aankomen geen punten meer te verliezen indien de reserven de titel willen nemen. Hoe doe je dat? Door de leider zelf te kloppen. In een kolkend Garenwinderstadion komt de leider Bissegem op bezoek op vrijdag 12 november. Een vastberaden Aalbeke toont meteen zijn waarde via Devriendt & Robin Ergo. In de tweede helft nemen we nog meer afstand van de leider met 2 doelpunten van topschutter Matthias Rohrmann. 4-1 tegen de leider!


Ten slotte zitten we al op de laatste speeldag, afgelopen zondag waren we te gast in het tropische Dottenijs. Met motregen en een prachtig veld op het menu moesten onze troepen zich opladen voor deze wedstrijd. Dit bleek geen sinecure wanneer we 3 doelpunten incasseren. Gelukkig maken we er 5 en winnen we de wedstrijd op een vrij gecontroleerde wijze. Met als achtergrondmuziek een V6 van een Renault Clio of nog een 16V van een Skoda R5 fluit de scheidsrechter de wedstrijd op gang. Blijkbaar zijn we zelf nog niet goed wakker ondanks de felle achtergrondgeluiden. 1-0 na 10 minuten spelen. Gelukkig zetten we alsnog alles recht voor de rust met doelpunten van Agneray, Rohrmann & een Olympisch doelpunt van niemand minder dan Arthur Van Mol. Op prachtige wijze verschalkt hij de keeper aan de tweede paal met een ingedraaide corner. In de tweede helft komt Dottenijs goed opzitten maar Arno Verhelst verlost ons van de druk met een goede interceptie en nadien doelpunt. De hoofdrol is weliswaar weggelegd voor Jens Vanlede. Bij de 2-4 krijgt Dottenijs een penalty toegewezen maar onze nummer 88 bevestigd zijn bloedvorm door de penalty te nemen geschoten in de linkerhoek. Als voetnoot schildert dan Agneray nog een vrije trap via de lat & kruising de bal in de netten. 3-5, 3 punten naar Aalbeke.


Er rest voor de reserven nog 3 wedstrijden, beginnen doen we thuis tegen de Groene Duivels van Ingooigem aanstaande zondag daarna gaan we naar Bellegem & ronden we 2021 af op zondag 12 december in Anzegem!


Nog wat statistieken voor de geïnteresseerden:


TOPSCORERS

7X 49. M. Rohrmann 4X 99. R. Ergo 4X 16. A. Van Mol 3X 13. G. Agneray 2X 24. A.Vanacker 2X 9. T. Souhail 2X 4. L. Devriendt 1X 8. A. Verhelst 1X 59. F. Demaitre 1X 37. M. Rashidi 1X 14. S. Bensalem 1X 17. E. Dejans 1X 15. L. Corne 1X 60. L. Callewaert 1x 70. C. Vinquier 1X 43 T. Uleyn


ASSISTENKONING

4X 13. G. Agneray 2X 4. L. Devriendt 2X 37. M.Rashidi 2X 99. R. Ergo 2X 27. L. Adriani 2X 58. M. Lambrecht 1X 49. M. Rohrmann 1X 2. A. Bulcaen 1X 39. K. Ndanummnu 1X 14. S. Bensalem 1x 9. T. Souhail 1X 24. A. Vanacker 1X 16. A. Van Mol 1X 59. F. Demaitre 1X 22. B. Bataillie


238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page