• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Verdiende overwinning tegen Heule, 6/6 voor Aalbeke!

13-09-2021

Geschreven door Gaël Agneray

6/6 voor onze Blauwe Uilen bij de competitiestart, hoe lang is dit geleden? Wel hiervoor keren we terug in het seizoen 2018-2019 met onze vlekkeloze competitiestart tegen Stasegem & Mandel United B toen. Resultaat van dat seizoen toen? Promotie via de eindronde! Het is nog vroeg om te speculeren maar wat doet het deugd om deze competitiestart positief te starten. Heule kwam duidelijk voor een punt maar onze Blauwe Uilen waren vastberaden om de 3 punten thuis te houden. Resultaat 1-0 met tal van kansen!

De derby tegen Heule is altijd een speciale maar helaas ongelukkig in timing. Met in Lauwe het Schippersweekend en in Heule de Tinnekesfeesten kon deze vroege derby niet aanschouwd worden als het belangrijkste van afgelopen weekend. Toch deerde dat onze spelers niet om voor het maximum te gaan. Vanaf de eerste minuten was de intentie duidelijk, de overwinning pakken tegen een solide Heule die goed in blok speelde.

Veel kansen maar geen doelpunt

Mauceri kon na 2 minuten al meteen uithalen maar Compernolle was attent en kon de bal met een parade uit doel halen. 7 minuten later opnieuw Mauceri deze keer is de bal in corner verwerkt. Het is op basis van kansen in de eerste helft eenrichtingsverkeer met tal va schoten uit de 2de lijn. Ook pogingen van Bensalem, Loosvelt of nog Kongolo worden gepakt door de Heulse doelman. Het is verder een gesloten wedstrijd en weinig kansen voor Heule. Het is een half uur wachten tot doelman Delaere "getest" kan worden voor een eerste keer. Spits Vangheluwe probeert het buiten de 16 maar zijn poging wordt geplukt.

Betere 2de helft met meer overgave & een doelpunt

De 2de helft kleurt net iets anders. Aalbeke gaat echt het doelpunt zoeken die ze verdienen maar dit komt niet zonder slag of stoot. Heule is iets korter op de bal en maakt veel fouten. Braem probeert het enkele malen, ook Mauceri komt zeer dicht bij zijn eerste doelpunt maar Compernolle is een uitstekende doelman en houdt zijn netten schoon tot in de 58ste minuut. Een center van Demeyere wordt weggewerkt aan het zijkant in de 16, Kongolo twijfelt niet en schiet met een volley het leer voorbij de touwen. 1-0, het heeft bloed, zweet en tranen gekost om voorbij dat blok te geraken! Heule past niets aan tot in de 85ste minuut om toch een punt uit de brand te slepen. Aalbeke haalt de betere kansen na corners van Braem & Loosvelt. Ook Mauceri kan Compernolle passeren maar die komt vastberaden terug en vermijdt zo de 2-0.

Het laatste slotoffensief van Heule blijkt niet sterk genoeg te zijn om gelijk te maken en zo gaan onze Blauwe Uilen met de 3 punten lopen! Een verdiende zuinige zege met als focus meteen naar volgende week in Wevelgem om mee te zijn met de favorieten en koplopers Ingelmunster, Dosko Beveren en de verrassing tot nu toe Winkel B.

Afspraak komende zaterdag om 19u00 in Wevelgem!