top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Vlotte overwinning tegen Wevelgem B!

7-4-2022

Geschreven door Gael Agneray


Een wedstrijd moet altijd gespeeld worden. Dit was de focus bij aanvang van de thuiswedstrijd tegen de laatste in de stand SV Wevelgem City B. Een ploeg die het vooral met jonge talentvolle spelers probeert aan te pakken in een moeilijke reeks waarbij ook het fysieke aspect belangrijk is. Resultaat is een laatste plaats met amper 4 punten maar wel verzorgd voetbal. Puik werk van de Vlassers die volgend seizoen in 4de provinciale zullen aantreden. Voor ons opnieuw een stukje dichterbij de eindronde na vooral een masterclass van Arno Verhelst die zijn vorm bevestigd na zijn goede invalbeurt vorig weekend tegen Lendelede! Resultaat 5-2, een vlotte zege voor onze Blauwe Uilen!

3-1 aan de helft ondanks veel afval in de passing en laatste pass


We beginnen de wedstrijd vrij stevig met meteen een aantal kansen. Te moeilijk om ze allemaal op te noemen maar Robin Ergo & Taybi Bensalem vanop afstand krijgen hun kans om de score te openen. Ook op corner kunnen we gevaarlijk zijn echter zijn we niet gelukkig in de afwerking of plaatsing. In de 5de minuut is het dan voor de eerste keer prijs met een volley uit de 2de lijn van.. opnieuw Arno Verhelst na quasi hetzelfde doelpunt vorig weekend! 1-0 en zo is de wedstrijd opengebroken. We cumuleren kans na kans maar aan de overzijde is Wevelgem niet ongevaarlijk. Het glipt tussen de buitenspelval met enkele gevaarlijke, snelle spitsen en komt ook tot kansen toe. Gelukkig staat Alexander Delaere goed te keepen de afgelopen weken en behoedt hij ons van de gelijkmaker. Niet voor lang want voor het half uur worden we met onze voeten op de grond gezet wanneer Alexander Samyn de 1-1 tegen de netten schiet.


Lang blijft deze niet op het bord staan want amper een minuut later is het prijs. Een mooie combinatie zorgt ervoor dat Verhelst de bal over de verdediging kan lobben. Loosvelt oog in oog met de 17-jarige doelman Batteu, hij twijfelt niet en schiet de 2-1 binnen. Kort voor de rust opnieuw Arno Verhelst met een afstandschot die mooi in het zijnet belandt. Voor de Zwevegemnaar is dit 2 doelpunten en een assist in 45 minuten en de beste man op het veld. We krijgen nog voor de rust een reeks kansen maar zijn wat ongelukkig in de afwerking. 3-1 is dan ook de ruststand na een boeiende eerste helft!

Snel 4-1, wedstrijd gespeeld maar eindigt op 5-2


Snel na de rust is het opnieuw Aalbeke die het meest gevaarlijk is. We krijgen opnieuw kans via corner waar Cedric Cappelaere net naast afdrukt. Ook vlotte acties aan beide kanten zorgen ervoor dat Robin Ergo, Taybi Bensalem of nog Gael Agneray kansen krijgen. Die laatste scoort 2 maal toe maar telkens is de goal afgekeurd voor buitenspel. 3de keer goede keer dan wanneer Ergo zich doorzet aan de linkerzijde en Agneray bedient in de kleine rechthoek. In 2x schiet hij het leer voorbij Batteu, 4-1, wedstrijd gespeeld. Coach Derycke haalt meteen na dit doelpunt wat spelers van het veld om speelgelegenheden te geven aan Frederik Demaitre en Matendo Rashidi. Demaitre bedankt al meteen in de 65ste minuut met zijn doelpunt van de avond. Uiteindelijk kan Wevelgem nog eens tegenprikken waardoor het uiteindelijk 5-2 is.


Een 2de overwinning uit ons 3-luik voor Aalbeke die zich stilaan mag opmaken voor de eindronde. Bij winst tegen De Ruiter komend weekend en verlies uit de Top 5 kan het ervoor zorgen dat we op z'n minst nog voetballen tot 15 mei. Eerstvolgend is aanstaande zaterdag 9 april om 18u30 thuis tegen KSV De Ruiter!


103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page