• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Volwassen zege in Emelgem-Kachtem!

18-09-2023

Geschreven door Gael Agneray

9/9 is het resultaat van onze start die we niet gemist hebben. Beter nog we scoren 8 doelpunten en houden 3 keer de nul. In Emelgem-Kachtem kwamen we een ploeg tegen die met een laag blok ons probeerde te verrassen op de counter. Geduldig blijven is dan de zaak en hopen op een opening ook om te kunnen scoren. Uiteindelijk kwamen alle puzzelstukken op zijn plaats en konden we via Mauceri & Deveugele afstand nemen. VVEK - Aalbeke Sport, 0-2!

Kansen zat maar geen doelpunten in de eerste helft

Bij het aftrappen van de wedstrijd is het plan van VVEK meteen duidelijk. Ze gaan met 10 achter de bal spontaan gaan staan en spits Lievens hangt tussen de verdediging en onze nummer 6 Jordan Cossart. Toch komen we meteen tot aardig voetballen en creeeren we een eerste kans na 5 minuten spelen via een schot uit de tweede lijn van Jan De Winter die keeper Penny via de lat in corner duwt. Op deze corner proberen onze Blauwe Uilen een ingestudeerd nummertje uit die met een schot van Deveugele eindigt in de handen van de keeper. Aan de overzijde komt er een eerste serieuze kans in de elfde minuut wanneer Delombaerde zich kan doorzetten aan de linkerzijde. Hij centert en Lievers probeert met een dummie de verdediging te verrassen maar niemand volgt van Emelgem-Kachtem in deze omschakeling waardoor we de aanval ongedaan kunnen maken. 2 minuten later opnieuw aan Aalbeke met een prachtige bal die achter de verdediging wordt gelegd door Arno Leman. Het schot van Aurelien Verzele gaat weliswaar over. Ook voor onze spits Aymeric Cottenceau komt er een kans na een inworp via de rechterzijde maar ook zijn schot zien we naast gaan.

We domineren gemakkelijk het openingskwartier en krijgen amper kansen tegen, Kasmi probeert met een afstandsschot rond de 18de minuut maar die gaat tevergeefs over. Thijs Debuyck kijkt de bal over. De eerste grote kans voor VVEK komt er door concentratieverlies van bij ons. Op vrije trap kan Van De Velde aanleggen vlak aan de 16 maar met een parade duwt Debuyck de bal in corner. Toch een serieuze waarschuwing van de withemden. Op de volgende vrije trap kopt Verhulst de bal naast en moeten we stilaan weer de partij in handen nemen.

Dat doen we ook via de grootste kans van de eerste helft. Quentin Samain rukt op aan de linkerzijde en kan Mathias Deveugele bedienen die op zijn beurt met links een voorzet eerste paal gooit. Aymeric Cottenceau moet met knie afwerken, ongelukkig want het leer gaat over het doel van Penny. Vervolgens krijgen we nog 2 centers van Deveugele de ene in de keeper zijn handen en de bij de andere misschien wel de tweede grootste kans uit deze eerste helft met Jan De Winter die naast kop. Net voor afluiten krijgen we nog een doelkans met een schot van Cottenceau die naast gaat. 0-0 is dan ook de stand aan de helft!

Volwassen & geduldig voetbal zorgt voor de 0-2!

We konden nog geen eerste slok nemen van onze pint of de eerste kans was al een feit na een handvol seconden speelt Aymeric Cottenceau de bal over de verdediging richting Deveugele maar zijn volley gaat met links naast. Ook Arno Leman is opportunistisch en probeert met een schot van zowat 25 meter keeper Penny te verrassen maar hij pakt klem. 1 minuut later opnieuw een aanval voor Aalbeke deze keer via Sabri Bensalem die Deveugele kan aanspelen op zijn rechtervoet maar ook zijn schot gaat helaas naast. We blijven echt de druk opvoeren met een schot van Quentin Samain met rechts, helaas kraakt hij zijn schot.

Terwijl probeert Emelgem-Kachtem te counteren en in de 56ste minuut lijkt dit te gaan lukken echter komt de center niet aan & kan Thijs Debuyck gemakkelijk pakken. Ook een pluim naar onze verdediging die de situatie perfect kan inschatten. Rond het uur komen we terug aan kansen via Deveugele & Leman, nog altijd geen doelpunt. Het is nagelbijtend wachten op een openingstreffer terwijl VVEK kan leven met een gelijkspel. De Winter schiet nog eens uit de 2de lijn naast en Deveugele over de keeper richting zijnet.

De verlossing komt uit een geslaagde wissel kunnen we wel zeggen van het tandem Renard-Dubois. 30 seconden na het invallen van Lorenzo Mauceri is het zover. Via een ingeschoven Tijs Vanhove komt de bal richting Mauceri die het leer netjes in het zijnet voorbij Penny schiet. 0-1 en de ban is gebroken!

5 minuten later zijn we zeer dicht bij de 0-2 wanneer Deveugele de bal strak voorzet, echter kan de Emelgemse verdediging op tijd nog wegwerken. Mauceri probeert ook zelf aangever te zijn rond de 80ste minuut maar het schot van De Winter gaat over. 3 minuten later ligt de eindstand vast wanneer Sabri Bensalem een voorzet geeft van zo'n 30m in de rug van de verdediging. Mathias Deveugele neemt de bal beheerst in volley en schiet de bal in de verste hoek binnen, wat een doelpunt!

We moeten nog een keer opletten in 90ste minuut maar Aurelien Verzele haalt uit en ontzet de bal. Aan de overzijde krijgen we nog 2 pogingen van Taybi Bensalem en Lorenzo Mauceri maar beide schoten gaan over.

FT 0-2

Goals:

11. Mauceri (A: 13. Vanhove)

7. Deveugele (A: 14. S. Bensalem)

Zoals gezegd een zeer volwassen wedstrijd van onze Blauwe Uilen tegen een stugge tegenstander. VVEK had een verdedigend plan in gedachten en het was dus vechten tot op het einde voor Aalbeke. Geduld kwam ons ten goede en we werden beloond na heel wat kansen. 9/9 is het resultaat van onze 3 wedstrijden. We ontvangen komende zaterdag KSV Kortrijk voor de eerste derby van het seizoen. Hopelijk zijn jullie massaal aanwezig in onze 056 Arena om van deze wedstrijd een voetbalfeest te maken! Onze U9 spelen voor de wedstrijd een vriendschappelijke wedstrijd om 16u30, moedig ze dus aan en om 18u30 zie je ze dan terug met beide teams aan de aftrap die geschonken zal worden door Viva Machines!