top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Wanneer voetbal een bijzaak is, #SCOKFCA 0-1

4-10-2021

Geschreven door Gaël Agneray


Onze Blauwe hebben 13 op 15, de beste start in jaren voor de blauwhemden. Te danken aan een sterke (over mijn lijk) mentaliteit, ons typevoetbal op eigen veld & een groot hart. De beste verdediging na 5 speeldagen gekoppeld aan de 2de beste aanval uit de competitie doet ons stranden op een mooie 2de plaats net na SV Ingelmunster (de gedoodverfde titelfavoriet). Die 0-1 in Oostrozebeke was echter bijzaak na het harde verlies van Nicolas Dumortier gekend bij de vrienden, sponsors in omstreken. Nicolas kwam om het leven in een auto ongeluk op de nacht van woensdag naar donderdag.Na een bewogen week met voor velen geen training op donderdag komen we rond 16u30 aan in Oostrozebeke. Er is koers & kermis, een speler vertelt me dat er veel volk zal komen. Aan het terrein zelf zien we dat de ambities van de club verminderd zijn na moeilijke jaren bikkelen tot zelf in 4de provinciale terug. Het gras staat veel te lang, we zien een hobbelig veld en eigenlijk nog een geluk dat het regent. Coach Derycke waarschuwt zijn troepen voor een hevige wedstrijd met veel duels en weinig voetbal. Dit zal dus van een detail afhangen blijkt. Voor onze spelers niet evident om de concentratie te houden door gekende redenen.


Net voor de aftrap houden we samen met Oostrozebeke, familie en vrienden van Nicolas een minuut stilte, die we zullen herhalen aanstaande zaterdag thuis tegen SV Ingelmunster gekoppeld aan een mooi eerbetoon. De tranen in de ogen zijn te zien bij familie, vrienden en ook spelers van ons. Het verlies komt hard aan.


Moeilijk voetballen met voor beide ploegen kansen


Toch moet er gevoetbald worden, en liefst nog met de 3 punten mee naar Aalbeke. Van goed voetbal is er praktisch geen sprake, het is moeilijk om openingen te vinden via ons passingspel tot aan de spitsen Mauceri & Dekens. Toch komt na enkele minuten het een en het andere los via schoten uit de 2de lijn van onze spitsen maar ook van Bensalem die goed kon opschuiven. Het resulteert in een aantal corners ook maar geen enkel kan de Oostrozebeekse doelman verrassen. Aan de andere kant komen er ook kansen met een schot net voorlangs en misschien wel de grootste kans uit de eerste helft die met een prachtige voetveeg door Delaere in corner verwerkt wordt. We zijn gewaarschuwd, als dit Oostrozebeke kan scoren doen ze alles dicht en dan kan het moeilijker worden zou Bob Peeters gezegd hebben. Net voor rust krijgen onze blauwhemden nog een corner, intussen de 5de of 6de al. Via het hoofd van Cappelaere kan de Oostrozebeekse doelman bij wonder de bal uit doel houden en zo de achterstand vermijden. We gaan rusten met ergens een logische 0-0.


Na rust een bedrijvige Mauceri, doelpunt via Demeyere & Braem in de slotseconden


Na de rust zien we hetzelfde spelbeeld maar met iets aanvallender voetbal, Aalbeke begint meer ballen te droppen in de ruimte en van daaruit openingen te zoeken terwijl Oostrozebeke vecht voor iedere meter. De frustratie rond het veld hoopt op en Derycke doorvoert ook aan de rust 2 wissels in de hoop iets af te dwingen op deze regenachtige zaterdagavond. Mauceri komt 2 keer zeer goed door maar vergeet overzicht te hebben en schiet het leer met zijn rechtervoet een keer in het zijnet en een keer over het doel. Toch 2 mooie kansen voor onze Blauwe Uilen. Terwijl Braem om zijn wissel vraagt beslist onze tandem Derycke - Acke om hem toch te laten staan en als 3de wissel Rohrmann op te brengen die een aardige evolutie doormaakt bij de beloften.


Het is echter Oostrozebeke die bij de grootste kans komt in de 2de helft om te scoren, de bal valt in een kluts, Delaere kan de bal ontzetten en dan volgt een flipperkast waarbij Cappelaere & Polfliet nog tussen de baan van de bal en een Oostrozebeekse speler komen. Polfliet ontzet, spanning weg. Wat een kans. Het zou over & uit zijn voor onze blauwhemden. Maar het is in de donkerste momenten dat je het licht kunt vinden. Loosvelt probeert uit de 2de lijn, de keeper pakt klem. In de slotminuten komt een mooie aanval tot stand aan de linkerkant, via Agneray & Mauceri gaat de bal naar het midden, daarna begint Braem aan de actie van zijn wedstrijd, op een ongeloofelijke manier houdt de Oostrozebeekse keeper zijn netten schoon. Je zou haast denken van "het mag niet zijn".


In de slotseconden van de wedstrijd krijst uit het publiek "VOORTDOEN", een uitspraak die Nicolas vaak deed, het geeft ons vleugels en we krijgen corner na corner en uiteindelijk een laatste vrije trap aan de linkerkant. Die wordt gezwiept door Demeyere, valt in een kluts waarbij Braem naar doelschiet. Via een been van de nummer 6 belandt de bal in doel. wat-een-moment. We zijn intussen in de 91ste minuut. De spelers kunnen hun geluk niet verbegen, alsook familie & vrienden van Nicolas.


Na de wedstrijd volgt een applaus voor hen met de trots van Nicolas, een bord van zijn eigen opgericht bedrijf. Mooier konden we het niet maken samen door het vuur voor die o zo belangrijke 3 punten.


Beloften op een mooie 4de stek na winst tegen de leider
Onze beloften hebben ook gespeeld op vrijdagavond, thuis tegen de leider Rekkem Sport die nog niet verloren had. Het werd 3-1 na een mooie 2-0 voorsprong via Rohmrann & Souhail. Corne kon de score nog brengen naar 3-0 en in de slotseconden wist Rekkem pas de weg naar het net te vinden. Na de 8-1 overwinning vorige week klimmen onze beloften naar een 4de plaats. Komende zondag spelen ze tegen KSV Kortrijk om 9u00!


Ten slotte willen we jullie massaal uitnodigen op zaterdag 9 oktober. Vanaf 17u00 zijn jullie van harte welkom in ons Garenwinderstadion voor de topper tegen de leider SV Ingelmunster. De aftrap is voorzien om 18u30 met voordien een eerbetoon aan Nicolas Dumortier. Wie graag iets legt aan de middenstip kan dit doen een kwartier voor de aftrap. We willen op deze manier afscheid nemen van onze eeuwige vriend, de vriend van iedereen die altijd het beste voorhad.Bedankt Nicolas.187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page