• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

We eindigen 2de in de eerste ronde!

8-11-2021

Geschreven door Gaël Agneray

De eerste periode zit erop! Zowel onze beloften als eerste ploegen eindigen deze op een puike tweede plaats. Zuur voor onze fanion maar de afgelopen weken brachten onze Blauwe Uilen niet meer het nodige spel op de mat. 4/12 uit de jongste 4 wedstrijden was te weinig om het eerste ticket te nemen. Die gaat naar Bissegem die onderling tegen Winkel bepaalde dat het een maatje te groot was voor de youngster. Bij deze onze felicitaties aan de stadsgenoot!

Aalbeke reserven met 18/18!

We starten met de wedstrijd van vrijdagavond in en tegen Jong Vijve, 7de in de stand. Onze reserven worden aangevuld door wat spelers die uit blessure komen van de eerste ploeg. De wedstrijd start overtuigend met meteen gevaar uit alle hoeken. De 1-0 valt al na 11 minuten, Gaël Agneray geeft een strakke voorzet over de grond & Matendo Rashidi schiet binnen. 10 minuten later opnieuw Aalbeke deze keer via Arent Bulcaen die Robin Ergo kan bedienen om de 2-0 te maken. 2 minuten later komt Jong Vijve voor de eerste keer opzitten en is het meteen raak waardoor we de rust ingaan met een krappe 1-2 voorsprong. Onze zorg blijkt overbodig wanneer we in de 47ste minuut via Demaitre op corner van Ergo en deviatie van Devriendt de 1-3 maken. Om dan nog af te sluiten met een doelpunt van Ergo op aangeven van Kibonge & de 1-5 die Livio Adriani tegen de touwen schiet op aangeven van Ergo. 1-5 eindresultaat met komende vrijdag de topper in onze reserven reeks. Bissegem komt op bezoek die dit seizoen nog niet verloren heeft!

Billijk (cliché) gelijkspel tegen Dosko Beveren thuis.

We beginnen met goed nieuws. Aalbeke verloor geen enkele wedstrijd in de heenronde. We noteren 2 gelijke spelen o.a. tegen Sint Eloois winkel en ... afgelopen zaterdag tegen Dosko Beveren. Op zich niets te verwijten aan onze kern. Maar onze voorbije 4 wedstrijden zijn niet meer van hetzelfde niveau als voorheen. We starten opnieuw tegen Dosko met veel twijfels, geen druk naar voren toe en teveel fouten. Sabri Bensalem mocht al na 7 minuten een gele kaart ontvangen. De eerste kans komt voor Dosko op een vrije trap die doelman Delaere in corner kan duwen, meteen op die corner kan Tanghe koppen, opnieuw Delaere goed bij de pinken. Dosko is beter in de eerste helft en probeert vanop afstand Delaere te verschalken maar tevergeefs. Tot in de 21ste minuut.. Loosvelt verliest de bal rond de middellijn en Dosko drukt via de rechterkant door en kan voorgeven waar Tanghe uitgezakt aan de 16 moederziel alleen staat. Zo'n spits hoef je die ruimte niet te geven, een strak schot in het linkerzijnet en 0-1 voor de groen witten.

Onze eerste echte kans komt pas over het half uur met Mauceri op de keeper. Ook Dosko Beveren krijgt nog kansen. Intussen verliezen we snel al in de partij Taha Souhail & rond de 38ste minuut moet ook Cedric Cappelaere noodgedwongen naar de kant. Intussen kan Tanghe nog steeds koppen, gelukkig staat Vanhuyse of nog Delaere in de baan van het schot/kopbal. In de allerlaatste minuut krijgen we misschien de beste kans via Loosvelt komt Braem aan de bal die kan verleggen naar Mauceri maar zijn schot gaat in corner die Vanhuyse dan weer overkopt. Herbronnen tijdens de rust om beter te doen in de tweede helft dan maar!

Een beter Aalbeke die net geen 3 punten kan thuis houden!

Aalbeke komt veel beter uit de kleedkamer en dit resulteert meteen in een aantal kansen. We krijgen afstandschoten van Bensalem & Braem. Mauceri treft de lat met een pegel met zijn rechtervoet. Dosko heeft het een stuk moeilijker en zeker wanneer de scheidsrechter een dubbele gele kaart trekt voor Ghekiere. Nog een half uur te spelen en Dosko verder met 10. dan denk je dit moet haast gaan lukken en dat blijkt ook zo te zijn op center van Polfliet kan Sabri Bensalem de bordjes weer gelijk maken. Erop & erover dan?

Jammer maar helaas, integendeel zelf, de ingevallen Lugghe kon bijna de 1-2 maken door Dosko terwijl de ingevallen Agneray die tot 3 maal toe goed door kon gaan op de linkerkant geen medemaats vond om aan te spelen in de 16. Ontstuimig & vooral slordig in de passing lukt het niet voor onze Blauwe Uilen om afstand te nemen van dit Dosko. Eindresultaat 1-1, geen eindrondeticket maar ook geen overwinning.

Aanstaande zondag spelen we in SV Kortrijk, niet zomaar een wedstrijd, ze openen hun kunstgrasveld tegen ons om 14u30!