top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Welkom Cedric & Jens!

24-05-2023

Geschreven door Gael Agneray


Na een zoektocht van ongeveer 3 weken is de club tot een akkoord gekomen met Cedric Renard als T1 en Jens Dubois als T2. Beide heren worden vandaag voorgesteld alsook op 17 juni tijdens onze Pers/Spelersvoorstelling. We willen via dit kanaal alle sollicitanten bedanken voor hun inzending en hun succes wensen naar een verdere zoektocht. Aan Cedric & Jens heten we ze dan weer welkom in de Blauwe Uilen Familie!

Cedric Renard heeft een verleden recentelijk bij 2de provincialer VV Tielt de afgelopen 3 seizoenen en was daarvoor ook aan de slag bij kampioen KFC Lendelede waar hij telkens een top 3 plaats heeft veroverd alsook dus een eindronde ticket heeft bemachtigd. Cedric is een People manager met de nodige ambities en vooral ook perfect tweetalig mede door zijn job als leerkracht Geschiedenis & Frans in Waregem. Cedric is jong maar desondanks die jonge leeftijd koppelt hij ervaring sinds 2007 mede door een blessure waardoor hij zelf niet actief meer kon voetballen. Jens Dubois is voor de club geen onbekende. Als speler bij KSV Moorsele kwamen we hem vaak tegen. Hij was als speler een leider op het veld die centraal achterin speelde met een fluwelen traptechniek. Jens zas bij KSV Moorsele beloftentrainer en wil nu verder de kneepjes van het vak leren als Assistent-trainer wat perfect aansluit bij ons verhaal. Hij brengt met zich ook tal van ervaring mee als speler die titels veroverde in de reeksen waar we ons in bevinden.


Quotes


Gael Agneray, algemeen manager van Aalbeke Sport zegt: "Met Cedric en Jens kiezen we voor een jong team die toch ervaring kan koppelen aan het enthousiasme. Ze zijn modern ingesteld en dat zullen de spelers ook ondervinden. Cedric is een echte peoplemanager met een klare visie op voetbal om ons ook flexibel op te stellen met verschillende systemen die passen binnen onze kern. Jens ken ik dan iets persoonlijker en weet ik dat hij de perfecte balans kan brengen als assistent trainer. Hij heeft heel veel ervaring opgedaan gedurende zijn carrière op het niveau waar we actief zijn. Hoe je de kalmte moet bewaren op belangrijke momenten, welke details belangrijk zijn om ons doel te behalen. Het is een duo die perfect kan fungeren waar we nu ook aan zullen werken naar de toekomst.


We zijn hoe dan ook verheugd om samen met het ganse bestuur deze staff te kunnen aanstellen met Jonas Houthaeve die de leiding neemt van onze 4de provincialer, Steve Devlaminck bij de Reserven en Alexander Delaere als keepertrainer. We gaan een heel mooi seizoen tegemoet!"


Cedric Renard, kersverse T1 van KFCA zegt: "Ik volgde KFC Aalbeke al enkele seizoenen omdat er een nieuwe wind waait en er een enorm positieve ‘vibe’ omtrent de club heerst. Toen ik vernam via sociale media dat de club op zoek ging naar een nieuwe trainersstaf heb ik mijn kandidatuur ingediend.


Tijdens de gesprekken bleek er al snel een “match” te zijn. Je voelt de ambitie, de drang vooruit binnen de club en dit strookt volledig met mijn persoonlijkheid. Het kernwoord in mijn leven is passie. Do it with passion, or not at all!


Ik krijg binnen de club de ruimte om mijn stempel te drukken op het eerste elftal en gezien de potentie van de spelersgroep moeten we in staat zijn om samen een mooi verhaal te schrijven. We willen allen samen verder groeien en spelplezier koppelen aan resultaten."


Jens Dubois, Assistent Trainer zegt: "Ik volgde Aalbeke vanaf het begin van project 2023. De kern bestond toen voor een deeltje uit spelers waarmee ik nog samengespeeld had en zo was Aalbeke altijd een ploeg die ik als favoriet selecteerde in mijn bbf/rbfa app. Een paar jaar geleden kwamen enkele spelers van Aalbele naar Moorsele spelen en zij waren erg lovend over de structuur en de sfeer binnen de club.


Binnen de huidige staf vind ik ook enkele gekende gezichten terug. Jonas en Alexander zijn ex-ploegmaten van bij Racing Lauwe. Ik kijk er naar uit om met deze 2 toppers samen te werken.


Tenslotte kies ik voor Aalbeke omdat het de juiste stap op het juiste moment is. Na mijn eerste gesprek met Cedric Renard werd voor mij onmiddellijk duidelijk dat ik veel zal kunnen bijleren. Ik kon mij 100% vinden in hoe hij mijn rol als T2 schetste. Het nieuwe seizoen kan wat mij betreft niet snel genoeg beginnen!"


Bedanking staff 2021-2023

De club wil finaal ook nog een dankwoord geven aan Rodrigue Derycke & Wim Acke die de club verder hebben geprofessionaliseerd op en naast het veld. Spelers hebben van de afgelopen 2 seizoenen ongeloofelijk veel opgestoken en het moet gezegd zijn dat beide heren hun kans verdienen in hogere regionen. Er zit enorm veel visie en voetbal in beide trainers. Enkel was de kers op de taart te kort, tot tweemaal toe. Bij deze wensen we dus ook beide heren veel succes voor de toekomst en uiteraard ook altijd welkom in de 056 Arena!Noteer 17 juni alvast in jullie agenda's. We hebben dan inschrijfdag en pasdag van de jeugd vanaf 16u & uiteraard ook de pers/spelersvoorstelling vanaf 17u met een hapje en een drankje nadien!1.043 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page