Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Wervelende eerste helft zorgt voor verschil in Avelgem! (0-4)

11-03-2024

Geschreven door Gaël Agneray

Je hebt soms van die dagen waar alles lukt. Wel dat was er een, zeker voor een helft waar gewoon weg domineren en blijven scoren. Iedere bal vloog bijna binnen op toch een uitdagend veld die door Avelgem toch zo goed mogelijk bewerkt was om te voetballen. 0-4 aan de helft waar onze aanvallende spelers zich konden uitleven. Een droomscenario weliswaar. Klaar voor die echte finale ook, wanneer? Dat zal de toekomst wezen maar vandaag blikken we toch terug op een mooie overwinning op Avelgem B!

We willen ook via deze weg het Parkhotel in Kortrijk bedanken voor de afzondering die we kregen net zoals echt profs. Ook spelen we ver van het hoogste niveau, het was fijn voor spelers en staff om dit voor een keer mee te maken!

Wervelende eerste helft

Van de aftrap proberen onze Blauwe Uilen offensief oplossingen te vinden en dat resulteert in de 7de minuut met een trap van Melvin Neves die in corner gaat. Die corner kon al de 0-1 betekenen wanneer Cedric Cappelaere ingevlogen de bal net naast kopt. Aan de andere kant zien we in de tiende minuut Sybren Rutten, nummer 11 van Avelgem met een eerste poging die voorlangs gaat. Coreelman komt voor Avelgem het dichtste bij een doelpunt wanneer de bal pardoes tegen de paal vliegt, Debuyck komt goed weg. Net na het kwartier opnieuw Avelgem maar deze keer pakt Debuyck netjes de poging van Callens.

Aan de helft van de eerste helft kan Deveugele zijn eerste poging wagen na een diepe bal van Sabri Bensalem, zijn poging gaat net naast. Ook Neves toont zich bedrijvig in de 16 na een lob van De Winter kan hij net niet afdrukken. Toch worden onze Blauwe Uilen beloond voor de hoge pressing & aanvallend spel. Ditmaal op een stilstaande fase waarbij Deveugele de corner trapt en Aymeric Cottenceau zijn tiende van het seizoen binnenknalt. 3 minuten later opnieuw prijs wanneer de opgeschoven Aurelien Verzele onze nummer 10 Melvin Neves kan bedienen met de 0-2.

We blijven echter doorrazen en Avelgem krijgt harde klappen te verwerken. In de 28ste minuut noteren we de actie van de match wanneer Sabri Bensalem op zondagswandeling gaat en even 3-4 spelers in de wind zet om netjes af te leggen voor Mathias Deveugele die zijn 17de van het seizoen kan binnenleggen. Avelgem probeert met Rutten en Coreelman te antwoorden maar Debuyck en zijn verdediging willen graag de netten schoon houden. in de 41ste minuut kan Deveugele ook alleen op doel af maar hij wordt foutief afgevlagd voor buitenspel. Net voor de rust komt dan de 0-4 door jawel onze 99 Aymeric Cottenceau met zijn tweede van de avond.

Wat een eerste helft! Kansen in overvloed, toch op een grasveld die afgezien heeft de laatste weken die toch netjes gerold werd om het voetbal te bevorderen, chapeau voor de greenkeeper van Avelgem.

Logische rustigere tweede helft

We starten de tweede helft iets rustiger en het is Coreelman die afdrukt voor het eerst aan de kant van Avelgem. Debuyck pakt. Deveugele wil graag ook een tweede van de avond maken maar zijn poging vliegt in de handen van doelman Heugens. Deveugele enkele minuten opnieuw met een poging voorlangs. Net na het uur spelen krijgen we opnieuw een doelkans, deze keer gaat het schot van Cottenceau over.

We komen ook goed weg, Rutten kan in de 16 vrijstaand schieten maar met een voetveeg kan Debuyck de bal ontzetten. Een kwartier voor tijd krijgen we nog een kans met een schot van Arno Leman die over gaat. Aan de overkant krijgt de ingvallen Saelens ook een mooie kans maar opnieuw met een voetveeg kan de bal ontzet worden door Debuyck. 10 minuten voor affluiten kan de ingevallen Edgar Dehaene alleen koppen op voorzet van Deveugele, er volgt echter geen 0-5. De laatste kans komt van Deveugele maar zijn schot wordt net nog geblokt.

We sluiten de wedstrijd af net zoals de eerste helft met een 0-4 score. Opnieuw 3 punten voor onze Blauwe Uilen maar het is nog niet gedaan. Geluwe en Waregem B wonnen ook hun wedstrijd dus is het zeker opnieuw een week wachten zoniet twee weken. We kunnen de titel ruiken maar nog niet grijpen. Dus blivjen we de volle focus houden tot het officieel zover is. Volgende week wacht opnieuw een lastige uitwedstrijd tegen een ongeslagen Heule in 2024. De troepen van Eddy Verbeeck zullen zeker verbeten zijn om ons de 3 punten niet te schenken. Afspraak i Heule komende zaterdag dus op 19u30!