top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Wie is onze nieuwe T1?

14-01-2021

Geschreven door Gaël Agneray


Na het aankondigen van het beëindigen van de samenwerking tussen Piet Timmerman & Aalbeke Sport werd de zoektocht naar een nieuwe staf gestart. We hebben tal van inzendingen gekregen en deze afzonderlijk aandacht gegeven. Hier kwamen 4 kandidaten uit en deze 4 trainers werden ook uitgenodigd voor een gesprek. We willen ook via deze weg alle kandidaten bedanken, een voor een toonden ze veel capaciteiten die in dezelfde lijn van de club ligt.


De keuze voor de toekomst & de club


Belangrijke criteria die bij onze visie past is een sterke communicatieve persoon gekoppeld aan de nodige ervaring. Onze keuze is gevallen op Rodrigue Derycke. Rodrigue, 48 jaar heeft als voetballer een sterke carrière achter de rug met een jeugdopleiding bij Royal Excel Mouscron & KV Kortrijk. Hij kwam voor het eerst bij de 1ste ploeg terecht bij dit KV Kortrijk om vervolgens naar Eendracht Aalst te trekken onder de vleugels van Jan Ceulemans. Vervolgens volgde opnieuw een korte passage bij KVK & Royal Excelsior Mouscron met Georges Leekens. Daarna volgde 3 seizoenen bij SK Roeselare om daarna te trekken naar SK Gullegem, Winkel Sport, RFC Tournai, KFC Poperinge en ten slotte zijn voetbalcarrière af te ronden hier niet ver weg bij het toenmalige KSK Wevelgem City onder de leiding van Gilbert Bodart.


Trainersloopbaan van Rodrigue


Als trainer beschikt Rodrigue over het UEFA A diploma, het op een na hoogste diploma die te behalen valt in het Belgisch voetbal. Hij starte zijn trainersloopbaan onder de hoede van Philippe St. Jean, zeer gekend in Moeskroen. De eerste ervaring bij een eerste ploeg was bij KFC Moen waarmee ook kampioen werd gespeeld in 2010. Vervolgens volgde een pauze van 3 jaar om terug aan de slag te gaan bij RDS Dottignies, daar werd in het eerste seizoen na een slechte start en dus trainerswissel toch de eindronde behaald. Rodrigue leidde de ploeg zelf naar de promotie. Het jaar daarop volgde een nieuw succes met opnieuw een deelname aan de eindronde in 2de provinciale. Helaas zonder succes.

Ambities van Aalbeke Sport


In 2019 werd Rodrigue aangetrokken bij WS Lauwe als hulptrainer. Maar na 2 seizoenen konden wij met Aalbeke een sportief project voorstellen die aantrekkelijk genoeg is om Rodrigue terug de leiding te laten nemen over ons eerste elftal. Met Rodrigue haalt de club iemand binnen die kennis heeft van het voetbal, de verwachtingen zijn dan ook om volgend seizoen de ambitie van Top 5 effectief waar te maken en wie weet ook een deelname aan de eindronde af te dwingen. Rodrigue is een communicatieve persoon die zowel Nederlands als Frans beheerst. Binnenkort zullen we dan ook de volledige staf bekend maken met de Assistent trainer en beloftentrainer.


457 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page