• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Zeer sterke 2de helft beslist Aalbeke - Lendelede!

22/11/2021

Geschreven door Gaël Agneray

Ons eerste "Foot Dinner" van het seizoen werd meteen een succes. In onze bescheiden kantine konden we niet meer dan voor 75 personen gaan en dit is met verve ook gelukt in samenwerking met onze partner Heat! Er werd een heerlijke vol-au-vent geserveerd en hoe kan die toch nog meer smaken na een wervelende tweede helft van onze Blauwe Uilen. 4-0 werd het uiteindelijk na een moeizame eerste helft waar we toch eerlijk gezegd goed wegkwamen van een interessant Lendelede.

Lendelede overtuigt in de eerste helft, Aalbeke moeizaam maar met 0-0 de rust in

Het is Lendelede die meteen de debatten opent met een kans na 3 minuten, onze doelman Alexander Delaere was goed bij de pinken bij een schot van Van Hoe die in de herneming over schiet. Het eerste antwoord komt uit de voeten van Braem net voor de 10de minuut met een gekraakt schot op voorzet van Loosvelt. Lendelede probeert dan langs hun kant opnieuw de druk aan te voeren en uit het niets gaat Khouiry zijn kan op zowat 30 meter van het doel, gelukkig gaat de bal voorlangs. Vervolgens is het opnieuw voor onze blauwhemden en gaat Braem goed door op de rechterkant waar hij Sabri Bensalem kan vinden maar zijn schot gaat net over.

De beste kans van de eerste helft noteren we op naam van Mattijs Devos, die op de lat schiet na een kwartier spelen. Het is dan echt wel 15 à 20 minuten wachten wanneer er een nieuwe kans is. Via Provoost kopt Braem over en bij Lendelede kan Siel Levecque ook vrijstaand koppen maar ook over. Devos probeert net voor de rust nog eens uit de Tweede lijn maar Delaere is attent en laat zich niet verrassen. De laatste kans noteren we dan bij de thuisploeg. Sabri Bensalem besluit in de korte hoek maar doelman Derveaux kan alsnog de bal in corner deviëren. We gaan rusten met 0-0 waarbij we toch eerlijk moeten zijn dat Lendelede net meer aanspraak maakten om de score te openen.

Onze Blauwe Uilen in vuur & vlam in een wervelende tweede helft.

We zijn nog maar pas gestart en het is meteen bijna prijs. Via Mauceri komt de bal bij Sabri Bensalem die Kjell Braem kan vinden in de 16, zijn poging gaat over, echt jammer want dit kon zeker en vast de opening worden van de wedstrijd. Meteen daarna kopt Deltour van Lendelede opnieuw de bal na een verre inworp op de lat en zijn we gewaarschuwd. Doch krijgen onze spelers het vertrouwen te pakken en kan na mistasten van de Lendeleedse verdediging & keeper Mauceri, Kjell Braem bedienen voor een leeg doel 1-0 en de code lijkt gekraakt te zijn.

Dit lijkt ook niet maar is effectief zo, Lendelede geraakt gefrustreerd en maakt fouten. Braem kan een aantal keren voorzetten niet meteen met gevaar tot Mauceri in de 16 zich in schietpositie kan brengen. Via een gekraakt schot maakt hij de 2-0 voorbij Derveaux. Match gespeeld? Neen, onze Blauwe Uilen tonen honger en via een actie uit het boekje kan Mauceri, Braem terugvinden aan de tweede paal met een center over de grond. 3-0! Het laatste wapenfeit van de wedstrijd komt uit de sloffen van Sabri Bensalem die zijn 3de van het seizoen maakt met een afstandsschot. Nadien krijgen we nog kansen om verder uit te diepen maar blijft het op 4-0.

Een verdiende zege van onze Blauwe Uilen op basis van de tweede helft. Opnieuw een goeie mentaliteit getoond voor onze supporters. November lijkt stilaan een mooie maand te worden met nog de verplaatsing naar De Ruiter op het programma aanstaande zondag 28 november om 15u00.

Thuis zijn er nog 2 wedstrijden op het programma met eerst op 4 december Aalbeke - GD Ingooigem om 18u30 om op zaterdag 18 december af te ronden met 2021 tegen RFC Mandel United B terwijl we onze kerstmarkt organiseren in samenwerking met de Chiro & Wielerclub van Aalbeke!