top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Zegevierend Aalbeke sluit aan en komt op 3 punten van de 2de plaats!

Zondagmiddag 28 oktober 2018 16u48, Aalbeke wint met overtuigende 5-3 cijfers tegen de buren van Wikings Kortrijk. Een wedstrijd met een laaghangende zon, koude wind en een beperkte audiëntie. Het is moeilijk spelen op de Garenwinder in deze omstandigheden.


Toch start Aalbeke fel aan de wedstrijd. Zowel Crighton als Agneray dwongen een aantal kansen af. In de 19' was het dan zo ver. Op een volley van Agneray kon onze kapitein Viane (8) van dichtbij binnenschieten, 1-0! Toch liet Aalbeke Wikings in de wedstrijd komen en op een stilstaande fase kon Van Haverbeke (25) vrij inkoppen zodat de bordjes weer gelijk stonden. Lang duurde dit niet, Crighton werd uitstekend het straatje ingestuurd door Vereeke (7), dribbelde de keeper en kon mooi binnenleggen. Zo ging Aalbeke ook met een 2-1 voorsprong de kleedkamers binnen.


Kort na de rust was het meteen een koude douche voor onze blauw-witten. Kapitein van de Wikings, Vertommen kon van dichtbij de 2-2 binnenschieten. Onze keeper Delaere (1) werd onwel en noodgedwongen moest hij gewisseld worden voor Coudere (19). De wedstrijd bleef lange tijd in evenwicht maar op corner van Marlier (18) kon Vereeke prima binnenkoppen. 3-2! Wikings voerde wat wissels door om van hun 2 spitsensysteem over te schakelen op een 3 spitsensysteem, dit bracht echter niet het gehoopte resultaat op, integendeel, Aalbeke ging door op zijn elan en opnieuw op corner kon Vanraes (25) vrij binnenkoppen op corner van Marlier. Het werd nog even spannend toen Vertommen zijn 2de van de middag kon binnenschieten maar op het laatste kon Crighton de eindstand vastleggen, 5-3!


Goede overwinning voor Aalbeke die zo opnieuw kan aansluiten met de top van het klassement. Volgende week gaan we op bezoek bij Jong Vijve die 3de staat op 3 punten van ons. Winnen is de boodschap en hopelijk zijn we nu helemaal vertrokken!80 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page