• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Zure nederlaag bij de leider Dosko Beveren

21-03-2022

Geschreven door Gael Agneray

39/39 dat was het cijfer waar we tegen moesten vechten vorige zaterdag. Dosko Beveren verloor geen punten meer sinds.. jawel sinds ze bij ons op bezoek zijn gekomen. Na de motiverende 2-1 overwinning tegen Marke moest dit een boost worden om naar de leider te trekken. Helaas werd het 2-0 met doelpunten telkens op het einde van een helft. De kampioen is gekend en Aalbeke zal moeten vechten om nog de top 5 te halen!

Evenwichtige eerste helft die op een detail na de voorsprong geeft aan Dosko

We starten opnieuw met quasi dezelfde ploeg zoals tegen Marke, enkel vervangt Tobias Polfliet de geblesseerd uitgevalle Kjell Braem die opnieuw geraakt werd aan de knie. Zo breidt onze lappenmand zich nogmaals uit, 2022 is duidelijk momenteel een pech jaar voor onze Blauwe Uilen. Bij Dosko zien we verrassend Tanghe en Ghekiere op de bank maar verder heeft deze ploeg niets aan te merken met een reeks van 13 overwinningen op rij!

Bij de aftrap is het ook meteen Dosko die het gevaarlijkste is via een schot van Lugghe in de handen van Delaere. Opnieuw Dosko deze maal op vrije trap met Karel Van De Walle achter de bal maar Alex kan goed ontzetten met zijn vuisten. Ons eerste kansje komt via Robin Ergo echter gaat zijn schot over. Op een duidelijke off side situatie kan Bossu toch ontglippen in de 14de minuut maar onze verdediging staat goed en zo kan Robbert Vanhuyse de bal ontzetten in corner, gelukkig want Bossu was weg. Bij proberen een antwoord te vinden vooral via de linkerkant, Loosvelt kan voorzetten, Ergo kopt naast. In de 20ste minuut kan Dosko opnieuw opzitten, opnieuw Bossu bij een discutabele off-side situatie en deze keer is het Delaere die kan redden. Op het half uur krijgen we dan een mooie opportuniteit via de rechterkant waar de bal van Sabri Bensalem over wordt geschoten door Ergo. Opnieuw een mooie combinatie op toch moeilijk te voetballen veld waar Dosko duidelijk de lange bal hanteert als tactiek.

In de 37ste minuut is het dan prijs voor de leider. Via een inworp kan Vercouter centeren in de rug van de verdediging, iedereen is bij ons gezien en Lugghe kan zo zijn negentiende van het seizoen maken. Tot slot van de eerste helft hebben wij opnieuw een prima kans deze keer afgedwongen door Simen Demeyere die zich doorzet aan de linkerkant en Ergo ziet aan de rand van de 16, die besluit over.

Aalbeke beter in de tweede helft, deksel op de neus bij opnieuw discutabele offside goal

De start van de tweede helft is voor Aalbeke die goed uit de kleedkamers is gekomen. De eerste poging van Demeyere raakt de lat op vrije trap van de ingevallen Taybi Bensalem. 2 minuten later krijgen we het antwoord van Dosko met opnieuw Lugghe in een hoofdrol, hij komt oog in oog met Alexander Delaere maar die kan redden. 1-0 met nog een half uur te spelen, alle kansen liggen er voor Aalbeke om hier zeker een punt te pakken!

We krijgen nog de betere kansen opnieuw uit standaard fases, Demeyere kopt op corner maar doelman Anne kan redden van dichtbij. Intussen kan Dosko wel counteren en dit blijkt ook gevaarlijk te zijn. De ingevallen Ghekiere krijgt de kans om de 2-0 te maken van dichtbij maar de bal botst hard waardoor hij zijn schot mist. Aan de overkant krijgen we nog een mooie kans via een center van de ingevallen Agneray op Demaitre die zijn schot net mist en Kongolo in de herneming ook niet doelman Anne in verleging kan brengen. We krijgen met nog 8 minuten te spelen het deksel op de neus. Opnieuw bij een discutabel off side geval komt de bal aan de rechterkant. Lugghe krijgt een center op een schoteltje en maakt de 2-0. Een zware opdoffer voor een Aalbeke die op basis van de tweede helft meer verdiende.

Alle focus ligt nu op komend weekend, we krijgen onze laatste derby met de komst van SV Kortrijk die gelijk speelde tegen Eendracht Hooglede afgelopen weekend. Wij zijn onze 5de plaats opnieuw kwijt aan Marke en moeten dus vol aan de bak om die opnieuw te veroveren. Afspraak in ons Garenwinderstadion a.s. zaterdag om 18u30 met de aftrap van bouwfirma CRTC!

Ten slotte zijn onze reserven op titel koers na de 5-1 thuis zege tegen Jong Vijve. Komend weekend gaan ze naar de 2de in de stand KRC Bissegem. Bij eventuele winst is het quasi een zekerheid dat de mannen van Jonas Houthaeve de titel pakken. Afspraak om 19u30!