• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

Zure nederlaag in Ingelmunster (1-0)

19-10-2022

Geschreven door Gael Agneray

In het mooiste stadion van de reeks konden onze Blauwe Uilen de eerste nederlaag van het seizoen niet vermijden. In het absolute slot van de wedstrijd, in de 89ste minuut incasseren we de 1-0 via een owngoal. Zuur dit zeker gezien onze Uilen zeker een gelijkspel verdienden. Langs de andere kant moesten we de kansen ook beter afmaken en eventueel op zoek gaan naar de overwinning. Ingelmunster - Aalbeke, 1-0!

Een zachte zaterdagavond in een al bij al goed gevuld stadion in Ingelmunster waar er vroeger nog in de hogere reeksen werd gevoetbald werd nu tijd gemaakt voor een topper in 3de provinciale. Ingelmunster die twijfelachtig begon aan het seizoen met 8/18 tegenover onze Aalbekenaren die tot nu toe nog niet verloren hadden. Het beloofde een geladen wedstrijd te worden en dat was het ook meteen van bij de aftrap. Meteen kansen aan beide zijdes ook en niet echt een bepaalde ploeg die het balbezit opeist. Wel noteren en merken we meteen een dubieuze situatie wanneer er bij Ingelmunster duidelijk hands is in de 16. Scheidsrechter Van Leirsberghe durft wellicht nog niet te fluiten zo vroeg in de wedstrijd en laat de situatie zoals ze is.

Na 10 minuten spelen krijgen we opnieuw een kans voor SVI na een spannende start, het is Desley Seys die over besluit. Daarna volgen 10 minuten om een studieronde in te gaan voor met middenveldsvoetbal waarbij Loosvelt voorlangs schiet in de 21ste minuut. 1 minuut daarna is het weer voor onze Blauw witten wanneer Nolan Lefebvre zijn poging in corner ziet gaan. Na die corner alweer een kans voor Aalbeke, Lorenzo Mauceri probeert Nolan Lefebvre in de 2de zone te bedienen en die kan het leer net niet goed genoeg raken om dichtbij doel te scoren! 3 kansen in enkele minuten tijd. Ingelmunster neemt dan over en vooral Seys is bedrijvig met 2 schietkansen, de eerste duwt Debuyck in corner en de tweede neemt hij klem. Het is een aangename wedstrijd om naar te kijken met kansen aan de beide kanten op een fantastische grasmat.

Op het halfuur komt SVI opnieuw druk zetten en wordt dit beloont met een kans uit de 2de lijn voor Van De Wouwer die zijn poging naast ziet vliegen. De grootste kans noteren we aan de 37ste minuut en voor onze Blauwhemden wanneer we een vrije trap krijgen op de rechterkant. Simen Demeyere deponeert de bal in de 16 en Cedric Cappelaere kan met een knappe nekslag de bal richting doel koppen.. Op de paal! Geen geluk voor de 39-jarige verdediger. Met een evenwichtige partij gaan we de rust in met 0-0!

Hetzelfde gezicht in de tweede helft waar 1 doelpunt valt

Na de rust krijgen we in principe hetzelfde spelbeeld, Ingelmunster die toch iets verticaler probeert te voetballen terwijl Aalbeke rustiger probeert rond te spelen tot de vrije man komt. Je merkt dat er veel elektriciteit in de lucht hangt en dat de wedstrijd iets steviger wordt. Het is wachten tot de 53ste minuut tot de 1ste kans genoteerd kan worden wanneer Desley Seys een dummie doet om Delecluyse vrije baan te geven voor een schot die over gaat. 1 minuut later is het opnieuw aan onze beurt. Lorenzo Mauceri kan een hoge bal controleren met rechts en in volley nemen met links maar die poging gaat ook naast.

Aan onze kant probeert Martin Huys zijn stempel op de wedstrijd te drukken maar zijn schot ook naast. We zijn hoe dan ook vooral slordig in de laatste 30 meter waar onze poging vooral net niet scherp genoeg zijn en waar we vooral het moeten hebben van afstandsschoten. Intussen is het wachten tot de 78ste minuut voor de volgende kans waar Nolan Lefebvre de bal in corner ziet verdwijnen. We komen ook goed weg wanneer Ingelmunster de paal treft in de 86ste minuut. Alles lijkt ons te vertellen dat we afstevenen op een gelijkspel tot we in de 89ste minuut heel ongelukkig de bal op voorzet ziet gedevieerd worden door de ingevallen Evert Dejans. We verdienen meer maar krijgen een stevige domper. In het slot krijgen we nog een kans via Demeyere die naast gaat en is er bitter weinig tijd om dit nog recht te zetten.

We wisten dat een nederlaag vroeg of laat ging komen echter niet op deze manier. Het is nu tijd om onze rug te rechten met 2 thuiswedstrijden in het zog. Zondag ontvangen we SC Oostrozebeke in onze 056 Arena om 15u00 en de week nadien is het op zaterdag de beurt aan KSV Moorsele B om op bezoek te komen. Deze wedstrijd staat in het teken van een goed doel gebracht door de Leo club uit Moeskroen. Alle toegangsgelden (5€ per persoon) gaan integraal naar hun goed doel. We rekenen dan ook massaal op jullie aanwezigheid om zeker minstens even goed te doen dan de voorbije jaren met een schenking van 1000€!