• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

0-3 overwinning in Heule voor Aalbeke!

19-01-2020

Geschreven door Gaël Agneray

Na de verrassing vorige week thuis in ons Garenwinderstadion et de overwinning tegen KSV Kortrijk stond gisteren Noordstar Heule uit op het programma. In de heenronde konden de groenhemden de 3 punten meenemen uit Aalbeke. Daardoor waren onze blauwe uilen erop gebrand dit recht te zetten. Einduitslag: 0-3 met een harde strijd, mooie doelpunten en het belangrijkste een 13de plaats, weg uit de gevarenzone!

Voor de wedstrijd werd het meteen duidelijk, een zwaar hobbelig veld zal niet veel voetbal toestaan. In Aalbeke is dit niet anders waardoor onze spelers de moed niet laten zakken. Bij de start was Heule net iets scherper de eerste 10 minuten. Scherper maar zonder echt kansen af te dwingen. Enkel via Houthaeve kon Heule bedrijvig zijn met voorzetten die geplukt werden door Delaere of goed weggewerkt werden door Vanhuyse of Deneve. Die laatste kan de wedstrijd openbreken.

Deneve op corner

De eerste echte kans komt op corner voor Aalbeke. Loosvelt had al een aantal corners achter de rug via de andere zijde maar deze keer zat de wind goed mee. Deneve kan net voor Toebaert de bal mooi hoog in het zijnet binnenkoppen. Aalbeke staat zo op rozen met een 0-1 voorsprong. Heule kan in de eerste helft geen oplossingen vinden. Dawal probeert nog vanop afstand maar kan het kader niet vinden. Langs de andere zijde zijn er nog schaarse kansen met een schot van Bogaert.

Bogaert met de volley, Vinquier met de het slotakkoord

Meteen bij de start van de 2de helft probeert Heule de aansluitingstreffer te zoeken. DHalluin komt in de plaats van Pattyn en probeert de verdediging los te krijgen. Dit zal uiteindelijk nooit gebeuren, integendeel. Aalbeke gaat rustig op zoek naar de 0-2. De bal gaat via Loosvelt & Viane naar Bogaert. Die probeert een eerste keer af te drukken maar die gaat tegen een groenhemd, de bal schiet de lucht in en zowaar gaat Bogaert voor zijn 3de volley van het seizoen. Hij schiet de bal buiten de 16 mooi in het linkerzijnet binnen. Een verdiende voorsprong voor onze blauwhemden die een goeie organisatie kan houden. Heule krijgt nog een aantal stilstaande fases maar o.a. pogingen van de jarige Vantieghem & Dawal kunnen de aansluitingstreffer niet geven. Het is de ingevallen Vinquier die de slotscore beslist. Hij komt oog in oog met Toebaert en stift de bal keurig in doel na een sublieme dieptepass van Loosvelt.

0-3 en Aalbeke springt 2 plaatsen hoger naar een 13de plaats. Komende zondag komt de 4de in de stand op bezoek KVC Ardooie, in de heenronde werd het een afstraffing van je welste met een 5-0 nederlaag. Aalbeke zal dus gemotiveerd zijn om deze keer beter doen in eigen huis!