top of page
  • Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

10 dagen voor de start van de competitie!

Nog 10 dagen en onze 1ste ploeg zal van start gaan in 3de provinciale voor het eerst in 25 jaar. Nog 2 oefenwedstrijden op het programma op ons jaarlijks BBQ Weekend. Dit op zaterdag 24/08 tegen RC Harelbeke om 16u00 en op zondag tegen SK Geluwe om 10u00.

Kaarten kan je nog bestellen tot woensdag 21 augustus bij onze voorzitster Mia Messely, in de kantine van Aalbeke Sport of via mail (kfcaalbekesport@gmail.com)


Vorige week kon Aalbeke oefenen tegen 2de provincialer Zwevegem Sport en in de beker van West-Vlaanderen de laatste wedstrijd spelen tegen Wikings Kortrijk. Tegen Zwevegem kon onze fanion niet meteen een vuist maken. Het balbezit was meteen voor de rood-witten en Aalbeke moest dus logisch gezien achter de bal kruipen. Onze blauw-witten deden goed mee in de combinatie maar kon niet meteen gevaarlijk zijn voor doel. Met 2 stilstaande fases kon Zwevegem met een 0-2 voorsprong de rust in.


Na de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd langs de kant van Aalbeke. Toch was het meteen een koude douche, amper één minuut na het fluitsignaal van 2de helft kon Zwevegem via een knappe trap op afstand de 0-3 score op het bord zetten. Daarna kwam Aalbeke beter in het spel en kon het wat kansen afdwingen via Dekens & Scheldeman, die laatste zette goed druk tussen de centrale verdediger en keeper waardoor het 1-3 werd. Dat was meteen ook de eindscore van een leerrijke oefenpartij.


Zondag was het dan de beurt aan Wikings Kortrijk in de beker, na een hevig teambuilding weekend begon Aalbeke toch sterk aan de partij. Op corner van Loosvelt(nr.10) kon de vrij gelaten Vereeke (nr.7) de bal in doel verwerken. Amper 5 minuten later kon Hugelier (nr.59) zich goed doorzetten op rechts en Scheldeman (nr.14) bedienen, die twijfelde niet en plaatste het leer in de rechterhoek. Daarna was het de beurt aan de Wikings, op magistrale wijze ging een vrije trap binnen in de winkelhaak. Vervolgens kon er met een volley buiten de 16, de 2-2 score op het scorebord worden geplaatst. Dit was dan ook de ruststand.


Na de rust kwamen de Wikings goed op het veld. Het werd meteen 3-2 met een doelpunt achter het steunbeen. Aalbeke stond plots achter. De blauw-witten bleven rustig combineren en dat werd ook beloond. Bouguernine (nr.17) kon via een dieptepass in de ruimte Agneray (nr.13) bedienen, die de bal in doel tikte. Vervolgens kon de ingevallen Crighton (nr.9) na enkele maanden afwezigheid door een enkelblessure de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Eerst maakte hij koel de 3-4. Daarna werd er een penaltyfout op hem gemaakt waardoor onze kapitein Viane (nr.8) de 3-5 kon maken. Tot slot kon Crighton koelbloedig nog de 3-6 maken op aangeven van Hugelier.


Een deugddoenende overwinning voor onze blauw-witten. Nu nog 10 dagen met 2 oefenwedstrijden gepland en op woensdag 28/08 dan de eerste competitiewedstrijd in 3de provinciale uit en tegen Aarsele, aftrap om 19u30!

80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page