• Foto van schrijverGaël van Aalbeke Sport

2 verloren punten tegen Dosko Beveren

3-11-2019

Geschreven door Gaël Agneray

Aalbeke kon een prachtige zaak doen in het klassement, helaas werd er gelijkgespeeld tegen de 8ste gerangschikte Dosko Beveren. Het werd uiteindelijk 2-2 na een evenwichtige 2de helft en een sterke 2de helft van onze blauwhemden die in de slotminuten van de wedstrijd alsnog de overwinning uit handen gaven.

Voor de wedstrijd zou Aalbeke wellicht tekenen voor een punt tegen de hoger gerangschikte groenhemden, doch was er na de wedstrijd een grote teleurstelling te zien bij de spelers wetend dat Aalbeke een grote sprong kon maken in het klassement.

Flauw openingskwartier

Het wedstrijdbegin was allesbehalve, vooral veel middenveldsvoetbal waarop Dosko de bal opeiste. Aalbeke stond goed in blok en gaf eigenlijk niets weg en de groenhemden uit Beveren Roeselare vonden geen oplossing behalve de bal in de ploeg te houden. We noteren praktisch geen enkele kans in het openingskwartier.

Grootste kans voor Aalbeke, Dosko gaat met voorsprong de rust in

Na het openingskwartier begon Aalbeke ook te voetballen en dat resulteerde tot enkele kansen. Hugelier trapte een afvallende bal van ver in de handen van doelman Verbeke. Rond het halfuur valt dan de grootste kans te noteren. Een voorzet uit de 2de lijn van Agneray geraakt tot in de voeten van rechterflank Nobre, zijn controle is quasi perfect maar hij schiet hard over van dichtbij. Het doelpunt valt net voor de rust aan de overkant, Dosko verzilverde geen enkele kans maar via corner gaat Beveren voorbij Aalbeke, helaas kopt Deneve de bal in eigen doel na mistasten van Delaere. 0-1, een koude douche voor een goed georganiseerd Aalbeke.

Positief aanvallend voetbal na de rust

Na de rust gaat Aalbeke meteen op zoek naar de gelijkmaker, deze helft eist Aalbeke de bal op en speelt het aanvallend voetbal met veel kansen. Bij een fout van Dosko op de rechterflank krijgt Loosvelt de kans om via vrije trap voor te zetten, zijn bal gaat perfect in de loop van Dekens die overhoeks hard binnenkopt. Aalbeke staat terug op gelijke hoogte op het uur. Daarmee zijn onze blauwhemden niet tevreden, met dezelfde ingesteldheid zetten ze druk om de voorsprong te nemen. Bij uitworp van Hugelier wordt de bal via Agneray & verdediger van Beveren doorgekopt in de voeten van Loosvelt, de kapt mooi zijn man uit aan de rand van de 16 en schiet in de rechterhoek prima binnen.

Anticlimax in slotminuten

2-1 voor Aalbeke en nog 25 minuten te spelen. Aalbeke verdedigt zijn voorsprong en krijgt uitstekende kansen om de wedstrijd dood te maken. Hugelier kopt staalhard tegen de lat na een goede actie van de intussen ingevallen Crighton. Ook Mercier krijgt de kans om van ver uit te halen, zijn poging gaat over. Het is in de extra tijd dat Beveren nog een keer kan overgaan via de rechterflank, een lage voorzet belandt in de voeten van spits Lugghe en die schiet het leer van dichtbij voorbij Delaere. Er was helaas geen tijd meer om de overwinning af te dwingen de scheids fluit af na 93 minuten spelen. 2-2 is de einduitslag na een goede 2de helft.

Komende zaterdagavond gaat Aalbeke op bezoek bij Emelgem-Kachtem, de 3de in de stand. Willen ze nog meedoen voor de titel dan moet Emelgem winnen van Aalbeke, een geladen wedstrijd dus waarbij Aalbeke ook dringend punten moet sprokkelen om zich uit de degratiezone te vechten. Aftrap is om 19u!